3 tips om je voor te bereiden op de verkoop van je woning

Jouw huis verkopen is best een grote stap. Je wilt graag snel van jouw woning af, zodat je een nieuwe stap kunt zetten op de woningmarkt. Een dubbele hypotheek is namelijk niet iets waar je op zit te wachten! In dit blog geven wij handige tips voor de verkoop van jouw woning.

Als je binnenkort je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk dat het een goede eerste indruk maakt op potentiële kopers. Zowel de foto’s op Funda als de bezichtigingen moeten een goed beeld geven van jouw woning. Waar moet je dan zoal rekening mee houden? Wij zetten drie zaken voor je op een rijtje.

Verkoopstyling voor woningverkoop

Door verkoopstyling zorg je ervoor dat je woning optimaal is voorbereid op de verkoop. Dat is dus iets anders dan reguliere woonstyling, waarbij je persoonlijke voorkeur een belangrijke rol speelt. Dat is bij verkoopstyling nu juist niet het geval. Het is namelijk van belang dat de potentiële koper zich er gemakkelijk kan zien wonen.

In drie stappen komt verkoopstyling neer op:

  • Opruimen;
  • Depersonaliseren;
  • Sfeer creëren.

Opruimen spreekt voor zich. Een rommelige woning is al snel minder aantrekkelijk, omdat deze dan al snel benauwd aanvoelt. Depersonaliseren komt erop neer dat je veel persoonlijke objecten tijdelijk uit je woning verwijdert, bijvoorbeeld door ze op te slaan. Die excentrieke beelden van je verre reizen zijn stuk voor stuk prachtig, maar voor potentiële kopers kan het lastig zijn daar doorheen te kijken en de woning te zien zoals hij is. Dat wil niet zeggen dat alle sfeer eruit moet. Sfeer is goed, maar voeg deze liever toe nádat je hebt opgeruimd en gedepersonaliseerd. Bijvoorbeeld met wat kleurrijke kussens en accenten.

Zorg voor goede foto’s

Klinkt als een inkoppertje, maar kijk eens rond op Funda en je schrikt ervan hoe weinig aandacht sommige mensen geven aan hun woningfotografie. Zonde, want een eerste indruk kun je maar één keer maken. En hoe meer mensen al op Funda verliefd worden op je woning, hoe groter de kans dat je uiteindelijk een hogere prijs ontvangt. Is de tuin een groot pluspunt van je woning? Fotografeer die dan bij voorkeur in vol ornaat (in het voorjaar bijvoorbeeld) en niet wanneer alle struiken en planten kaal zijn. Natuurlijk heb je niet altijd die luxe, maar kies dan ten minste voor een zonnige dag met veel natuurlijk licht. Wil je niets aan het toeval overlaten? Dan kun je altijd een professional inhuren.

Tips voor bezichtigingen

Zorg ervoor dat het huis spic en span is voordat de eerste mensen komen bezichtigen. Is de tuin aan kant? Dode bladeren uit de planten? Vloer netjes gestofzuigd en gedweild? Persoonlijke snuisterijen uit beeld? Onderschat ook de invloed van geur op gemoed niet. Een vaas met verse, goed ruikende bloemen kan hier aan bijdragen. Daarnaast voegt het meteen de nodige kleur en huiselijkheid toe.

Sta jij op het punt om jouw woning te verkopen en een nieuwe woning te kopen? Libero Aankoop helpt jou bij de aankoop van jouw nieuwe woning. Een aankoopscan, onderhandelingen én experts voor een bouwkundige keuring en taxatie, Libero Aankoop regelt het voor je. Zo kun jij genieten van jouw droomwoning en doen wij het werk! Neem vrijblijvend contact op.

 

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Makelaarsverhalen: niet langer afhankelijk van de ... De appeltaart is klaar, de verse bloemen staan op tafel en al het speelgoed ligt in de auto. Klaar voor de Open Huizen Dag. Dit was de situatie van ee...
Top kwartaal woningverkoop; 55% meer overdrachten Het eerste kwartaal van 2015 was voor De Onderhandelmakelaar (sinds 17 januari 2017 Libero Aankoop)een top kwartaal. In de eerste drie maanden van dit...
Kwart meer woningverkoop in januari 2016 Het aantal verkochte huizen is in januari 2016 gestegen ten opzichte van januari 2015. In januari 2016 zijn er 11.907 verkochte woningen geregistreerd...
Hoe staat de woningmarkt er voor? 2015 is ten einde, we zitten alweer in 2016. De woningmarkt is weer aangetrokken! Een goed moment om de balans op te maken: hoe was de woningmarkt in ...