Drie tips voor het inpakken van jouw spullen bij een verhuizing met overbrugging

Drie tips bij een verhuizing met overbrugging

Ga jij binnenkort verhuizen en heb je een overbruggingsperiode in een ander huis? Dan wil je vast jouw spullen goed inpakken, zodat alles straks nog net zo mooi is als eerst. Bovendien is alles zo gemakkelijk terug te vinden. In dit blog geven wij drie tips voor het inpakken, bewaren en uitpakken van jouw spullen tijdens de verhuizing.

Heb je een garagebox? Plan de volgorde van jouw spullen

Heb je een garagebox nodig om grote spullen tijdelijk te stallen? Wees slim en ruim die in tegengestelde volgorde in volgens het principe last in – first out. Op deze manier zorg je dat de dingen die jij snel weer nodig hebt binnen handbereik zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bed en een paar meubelen. Houd ook rekening met spullen die je voor langere tijd niet nodig gaat hebben in jouw tijdelijke huurwoning, deze kan je achterin de garagebox inpakken. Wanneer jij jouw nieuwe huis gaat inrichten, kan je direct bij de meest belangrijke spullen en werk je langzaam de garagebox door tot hij leeg is.

Zorg dat je per ruimte inpakt

Als je verhuisdozen per ruimte gaat inpakken, bespaar je jezelf veel moeite. Wees slim en label de dozen per ruimte: slaapkamers, woonkamer, keuken, enz.. Als je niet direct over kan maar een tussenoplossing nodig hebt, is het handig om na te denken welke dozen mee moeten naar jouw tijdelijke woning. Een overbruggingsperiode duurt meestal niet langer dan een half jaar, dus er zijn vaak seizoensgebonden spullen die je niet nodig hebt. Denk hierbij aan winterbanden of vakantiespullen voor in de zomer.

Denk aan het gewicht van de verhuisdozen als je gaat inpakken

Of je nu direct naar jouw nieuwe huis gaat of nog ergens moet overbruggen, het scheelt altijd pijn en moeite als de verhuisdozen op de juiste manier zijn ingepakt. Verhuisdozen hebben eigenlijk altijd een maximum gewicht wat betreft de inhoud, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij alle dozen maximaal moet beladen. Verdeel alle spullen goed, dan zijn de meeste dozen lichter dan het maximum gewicht en is alles een stuk makkelijker te tillen. Zo kom jij de verhuizing door zonder rugklachten. Wil je nóg voorzichtiger zijn met jouw rug? Zet de verhuisdozen dan niet op de grond maar op een verhoging, dan hoef je niet te bukken bij het oppakken.

Met deze drie punten is het voor jou een stuk makkelijker om alle spullen op de goede manier in te pakken. Als jij de tips opvolgt zijn de spullen die je nodig hebt altijd dichtbij en is jouw verhuizing strak gepland. Kortom: wacht niet langer en begin vast met organiseren voor jouw tijdelijke woning en jouw nieuwe huis. Ben je op zoek naar nog meer informatie die aansluit bij iedere fase van jouw woningaankoop? Kijk dan eens op onze woningassistent. Hier kun je terecht voor informatie maar ook met al je vragen.

Één gedachte over “Drie tips bij een verhuizing met overbrugging

  1. Een garage box is inderdaad een goede mogelijkheid om je spullen op te bergen als je er tijdelijk geen ruimte voor hebt. Ik heb ook weleens geprobeerd mijn grote meubels bij vrienden onder te brengen. Maar het terugregelen is een hele opgave en vaak zijn spullen dan een stuk doorleefder.

Comments are closed.