Dit is de top 10 duurste huizen van Nederland

De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink aan het stijgen. Wat voor huis je gaat kopen ligt vooral aan je budget: als je een huis aan het zoeken bent, ben je je daar vast bewust van. Wij vinden het altijd interessant om te zien wat er aan de top van de woningmarkt te krijgen is. Als je net de loterij hebt gewonnen, is één van deze 10 duurste huizen van Nederland in 2020 misschien iets voor jou.

10. Koningslaan 54

Het minst duurste huis in de top 10 duurste huizen van Nederland vind je in hartje Amsterdam. Aan de rand van het Vondelpark kun je wonen als een koning aan de Koningslaan 54. Een enorm monumentaal bakstenen pand met een overvloed aan trappetjes, balkonnen en terrassen aan het water. Deze woning uit 1917 telt 14 kamers en wordt omschreven als een Engels landhuis op een vorstelijke locatie. Zie jij jezelf er al wonen?

Vraagprijs: € 6.250.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

9. Van der Doeslaan 8 6

De woning aan de Van der Doeslaan 8 6 staat in Wassenaar, een van de rijkste gemeentes van Nederland. In 2019 had ruim 9 procent van alle inwonende gezinnen een vermogen van minstens 1 miljoen euro! Niet zo gek dat dit fraaie landhuis uit 1958 met een perceel van 9,840 m2 in ons lijstje van duurste huizen van Nederland terug te vinden is.

Vraagprijs: € 6.450.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

8. Duinlustweg 36

In Overveen staat een woning te koop die aandoet als een bakstenen kasteel. De 8e plek in ons lijstje met duurste huizen van Nederland is een werkelijk enorm gebouw met 24 kamers dan gedoopt is als “Koningshof”: je ziet wel waarom! Het is gebouwd in de Engelse landhuisstijl en heeft zich een tijdje geleend als locatie voor het Nederlands Filmmuseum. Van binnen heeft het huis een verrassende combinatie van frisse moderniteit en rustieke historie. Zie jij jezelf al die lange oprijlaan oprijden?

Vraagprijs: € 6,500,000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

7. Amsteldijk Noord 103

Dit huis uit 2008 ziet er op het eerste gezicht misschien niet uit als een miljoenenwoning, maar schijn bedriegt. Het huis is voorzien van een enorme woonkeuken en een gigantische woonkamer. Een zwembad kan natuurlijk niet missen in zo’n mooi huis. Verder bestaat het perceel uit 2470 m2 en is prachtig groen. Het is een enorme moderne villa op een gouden locatie: een dure combinatie van het gemak van de stad, de rust van het platteland en de pracht van de Amstel.

Vraagprijs: € 6.500.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

6. Jagerslaan (zuid) 2 A *

Aan de Jagerslaan in Wassenaar staat een pand dat de droom is van elk buitenmens. Het perceel beslaat 12,000 m2 en de woning is volledig omgeven door bomen. Je hebt dus je eigen bos. De woning zelf doet aan als een gemoderniseerde versie van een gigantische boerderij. De dikke houten balken an de plafonds in elke woning geven het een rustieke uitstraling. Vergeet niet het verwarmde buitenzwembad met bijbehorend pool house. De zogeheten Jagershoeve is zijn plekje in Wassenaar dubbel en dwars waard.

Vraagprijs: € 6.950.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

Aankoopmakelaar inschakelen
Maak gebruik van jouw persoonlijke aankoopmakelaar, die je helpt bij de aankoop van je nieuwe droomwoning.

5. Dr Schaepmanlaan 15

Precies in het midden van de top 10 duurste huizen van Nederland staat dit opvallende vierkante huis in Eindhoven is rond 1931-1944 gebouwd in de Hilversumse bouwstijl door architect Gerry Versteeg. Er is gebruik gemaakt van zeer moderne en exclusieve materialen: zo is de parketvloer afkomstig uit de beurs van Berlage! Het is huis modern, strak en opvallend. Er is een buitenzwembad en 3 garages.

Vraagprijs: € 7.500.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

4. Nieuw-Loosdrechtsedijk 223

Wat direct opvalt aan deze woning is het water dat het huis omringt. De woning is gebouwd in een diepe inham van de Loosdrechtse Plassen en fungeert als een natuurlijke haven. De woning heeft terrassen aan het water en uiteraard aanlegplaatsen voor boten. Het perceel is meer dan 30,000 m2 groot, en van binnen is het huis modern uitgerust. De woning past perfect bij jouw speedboot!

Vraagprijs: € 7.500.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

3. Paauwlaan 3, 5 en 7

We zijn weer terug in Wassenaar, en dit keer voor niet 1, maar 3 woningen! Tenminste, zo wordt het verkocht. In praktijk bestaat dit aanbod uit een landhuis en 2 oude personeelswoningen. Het huis doet wat oubollig aan, maar heeft de charme van een Engels koetshuis. Bijzonder aan het landhuis is de plantenkas die eraan vast zit, waar jij naar believen jezelf kan voorzien van verse groenten en fruit. Uiteraard is deze woning niet compleet zonder een perceel van 32,161 m2, inclusief een weiland.

Vraagprijs: € 7.850.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

2. Dam 3 #9

Op het meest prestigieuze plein van Nederland, de Dam in Amsterdam, staat de op een na duurste woning van Nederland. Het is eigenlijk geen huis, maar een appartement: in 2019 zijn er nieuwe appartementen gebouwd die je kunt kopen voor een schamele 11,5 miljoen euro. Je betaalt uiteraard vooral voor de locatie met uitzicht op het Paleis op de Dam en de Bijenkorf, maar de woning zelf is ook niet mis. Je krijg een superdeluxe woonkeuken, een “living” (wij zouden dat een woonkamer noemen) met wijnkamer, 3 slaapkamers en 3 “design badkamers”. Ook maak je “gratis” gebruik van alle services van het naastgelegen 5-sterrenhotel. Waan je een ster in dit riante penthouse in hartje Amsterdam.

Vraagprijs: € 11.500.000 v.o.n.

Bekijk deze woning op Funda

1. Bentveldsweg 142

Welkom bij de nummer 1 van de duurste huizen van Nederland. De uitstrekkende villa in Aerdenhout uit 1923 is volledig gerenoveerd en is dus helemaal thuis in 2020. Je krijgt waar voor je geld: de woning telt 37 kamers, heeft een woonoppervlak van 1,580 m2 en daarbovenop nog een perceel van bijna 4 hectare. Je krijgt namelijk niet alleen een villa, maar ook een koetshuis van 292 m2 wat nu gebruikt wordt als kantoorruimte, “’t Jagthuys” van 300 m2, gebruikt als gastenverblijf, en overige opstallen. Opvallend zijn de monumentale toegangspoorten. Afgezien van de luxe die in alle ruimtes duidelijk aanwezig is, kan er ook nog gebruik gemaakt worden van een eigen fitness- en welnessruimte. Dit is een waar koninkrijk te noemen. Zet de verhuisdozen maar klaar!

Vraagprijs: € 15.750.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

We hebben weer een beter beeld van hoe de happy few leeft. Kun je geen genoeg krijgen van al die dure woningen? Lees dan ook ons blog van 2 jaar geleden over de destijds duurste woningen van Nederland. Ben jij ook op zoek naar zo’n droomhuis (misschien in een iets andere prijsklasse)? Schrijf je dan nu gratis in voor onze online aankooptraining. Wij leren je alles over de huidige woningmarkt, hoe jij het beste een bod kan uitbrengen en nog veel meer, en dat alles vanuit je luie stoel! Daarnaast krijg je de unieke mogelijkheid om vragen te stellen aan een expert. Dit wil je niet missen!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

3 valkuilen van het voorlopig koopcontract Je hebt jouw droomhuis gevonden, na de bezichtiging was je nog steeds enthousiast en het is je gelukt een prijs overeen te komen met de verkopende par...
Strategie, tactiek en tips bij bieden op een huis Wil je een huis kopen? Lees alles over de beste strategie, tactiek en tips bij het bieden op een huis in dit blog. Strategie bepalen bij bieden o...
Huis kopen of huren? Moet jij jouw eerste huis kopen of huren? Als je op jezelf gaat wonen is dit de eerste vraag die jij moet beantwoorden. Het is goed om je te oriëntere...
Top 10 duurste woningen in Breda Breda: de beste binnenstad van 2017-2019! Naast het feit dat Breda een superleuke winkelstad is, heeft Zoover Breda uitgeroepen tot een na leukste Ned...