Wonen in Nederland

De top 10 duurste huizen van Nederland

De duurste huizen van Nederland: leuk om naar te kijken, niet leuk om te betalen. Als je net de loterij hebt gewonnen, is één van deze 10 duurste huizen van Nederland misschien iets voor jou.

De duurste huizen van Nederland volgens Funda:

10. Paauwlaan 7, Wassenaar

Nummer tien is een prachtig landhuis van 700 vierkante meter. Met een plantenkas, garage, tuin, bosgrond en een weiland. Heb je een hart voor tuinieren? Er is zelfs een moes-, rozen- en snijplantentuin.

Vind je het allemaal een beetje te klein? Op nummer zes komt dit landhuis nog een keer terug als onderdeel van een groter geheel!

Vraagprijs: € 6.850.000 k.k.

9. Jagerslaan (zuid) 2 A, Wassenaar

Het op een na duurste huis in Wassenaar is een nostalgisch ingerichte woning met middeleeuwse elementen. Op steenworp afstand van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. Op de bovenverdieping wordt op speelse wijze de constructie zichtbaar.

Deze woning heeft maar liefst twee inpandige garages. En je paarden kan je ook eindelijk kwijt in een eigen verblijf. Hoeven ze niet langer in de gang te staan…

Vraagprijs: € 6.950.000

8. Herman Gorterstraat 36, Amsterdam

Op de achtste plaats een jaren ‘30 woning. Glas in lood. Schuifdeuren. Gebouwd in de geest van het ‘plan Zuid van Berlage’. Vlakbij de Zuidas. Zo kan je van bovenuit je corner-office zien hoe je gezin aan de avondmaaltijd begint terwijl jij nog steeds declarabele uren moet schrijven om die toko überhaupt te kunnen betalen.

Vraagprijs: € 7.000.000 k.k.

7. Nieuw-Loosdrechtsedijk 223, Loosdrecht

Nummer zeven ligt strak tegen de Breukelveensche of Stille Plas (je mag niet kiezen, zo heet die plas). Met een tuin van bijna 31.000 vierkante meter. Een privéstrand.

Een guesthouse / kantoor met boothuis. En een hele lange oprit van water. In het huis is ook een zwembad, als je liever binnen zwemt.

Vraagprijs: € 7.500.000 k.k.

6. Paauwlaan 3, 5 en 7, Wassenaar

Het duurste huis in Wassenaar: een landhuis, twee personeelswoningen, een bosgrond en een weiland. Een zwembad met olympische afmetingen en eigen kleedruimte. Vanuit de living in het landhuis heb je toegang tot de ‘orangerie’, een verwarmde plantenkas. Handig als je warme groente wilt eten.

Vraagprijs: € 7.850.000

5. Koningin Wilhelmina Boulevard 20 .29, Noordwijk

Wist je dat het strand bij Noordwijk een kuuroord is? Ik ook niet. Als je hier gaat wonen kan je elke dag genieten van de heilzame werking van de zee. In het samengevoegde ‘Grand Penthouse’ op de vijfde verdieping heb je 24/7 beschikking tot de hotelservices van het Hotel van Oranje. En uitzicht op wat internationaal bekend staat als Amsterdam Beach.

Vraagprijs: € 8.250.000

4. Dam 3 #9, Amsterdam

Op nummer vier: een penthouse op De Dam. De hele negende verdieping van De Dam 3 is voor jou. Inclusief terras van bijna 100 vierkante meter. En conciërge. € 10.500.000 lijkt misschien veel geld, maar je krijgt er ook gewoon het meubilair bij. Dus eigenlijk valt het best mee.

Vraagprijs: € 10.500.000

Wil je graag altijd als eerste dit soort leuke blogs ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update!

3. Heinsbergenstraat 50, Bitswijk

Op de derde plaats een state-of-the-art beveiligde villa in Noord-Brabant. Uit het ‘oogpunt van privacy’ geeft Funda verder minder informatie dan een gewobt document van de Belastingdienst…

Vraagprijs: € 11.000.000

2. Bentveldsweg 142 140 144, Aardenhout-West

Op nummer twee een heuse buitenplaats. Een landhuis én koetshuis in een park van 4 hectare groot. Recent gerenoveerd. Een kunstgras hockeyveld, tennisbaan en een ruime bibliotheek. En als je niet van boeken houdt zijn er meerdere open haarden.

Er is zelfs een bescheiden dagverblijf voor de tuinman van 12,2m². Net iets kleiner dan het poolhouse van 80m².

Vraagprijs: € 15.750.000

1. Biltseweg 7, Bosch en Duin

Het duurste huis van Nederland staat in Bosch en Duin. Kijk niet vreemd op als je tijdens het dansen nattigheid voelt, want de dansvloer is verlaagbaar en dient ook als zwembad. Uiterst geschikt voor hits van Nederlandse bodem. En ook bij andere muziek voel je je vast als een vis in het water.

Als dit soort James Bond-foefjes je aanspreekt heb ik goed nieuws: je kan James Bond ook bekijken in de bioscoopzaal van ca. 100m².

De oprit is verwarmd, dus nooit meer sneeuwschuiven als je wegrijdt met één van de 10 auto’s die in je garage past. Je krijgt het sowieso nooit meer koud, want er is vloerverwarming, hete luchtverwarming en vijf open haarden. Echt een hotspot.

Zie jij jezelf er al wonen?

Vraagprijs: € 18.000.000

Dit is slechts een kleine greep uit de woningen die op dit moment te koop staan. Het zoeken naar een passende woning is een leuk en spannend proces. Maar in een overspannen woningmarkt kan het ook voor stress zorgen. Dat is jammer! Wil jij weten hoe je meer kans maakt op jouw droomwoning en kun je wel wat tips en trucs gebruiken van een expert? Dan is onze gratis online training iets voor jou!

Gratis online aankooptraining
Volg de gratis aankooptraining en doe jouw eigen Gouden Aankoop