perfecte bezichtiging

Jouw perfecte bezichtiging

Het is zo ver, je hebt dé woning van jouw dromen gevonden. Althans, dat beweren de foto’s op Funda je. Maar ergens heb je gehoord dat je nooit puur op die foto’s af moet gaan. Een bezichtiging van de woning is de enige manier om er achter te komen of die ene woning nou echt zo perfect bij jou past. Maar hoe pak je die perfecte bezichtiging nu eigenlijk aan?

Een bezichtiging plannen

Zodra je jouw droomwoning hebt gevonden op bijvoorbeeld Funda of Jaap.nl, is het tijd om een bezichtiging te plannen. Dit kan heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen met de verkopende makelaar. Deze contactgegevens staan vaak bij de woning aangegeven. Soms is het zelfs mogelijk om via het internet een bezichtiging in te plannen.
Het kan ook zijn dat de verkopende partij heeft gekozen voor een open huis. In dat geval ben je op een vast moment tussen bepaalde tijdstippen welkom om de woning te bezichtigen. In de meeste gevallen ben je dan niet de enige.

Informatie verzamelen

Tijdens de bezichtiging is het natuurlijk de bedoeling om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Je wil natuurlijk wel weten wat bijvoorbeeld de staat van de woning is en hoe de voorzieningen in de buurt zijn, voordat je daadwerkelijk start met de onderhandelingen.
Ook bij de gemeente kun je al veel informatie verzamelen. Informeer bijvoorbeeld eens naar het bestemmingsplan. Hierin kun je bijvoorbeeld vinden welke regels er gelden over het grondgebruik en wat de maximale hoogte en breedte van bouwwerken mogen zijn.

De perfecte bezichtiging

Het is altijd verstandig om goed voorbereid te gaan bezichtigen. Daarbij hoort ook het meenemen van de juiste hulpmiddelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een camera. Hiermee leg je de verschillende ruimtes vast en kun je dit later nog eens terugkijken.
Ook is het handig om een notitieboekje en een pen mee te nemen. Je kunt dan gemakkelijk notities maken en eventueel een plattegrondje uittekenen.
Om die plattegrond realistisch te kunnen maken, wil je natuurlijk wel weten wat de daadwerkelijke maten van de woning of kamer zijn. Daarom is het ook altijd verstandig om een meetlint mee te nemen.
Wat erg verrassend is, maar wel erg handig, is het meenemen van een knikker. Door de knikker op de grond of vensterbank neer te leggen, kun je gemakkelijk zien of deze niet schuin afloopt.

E-book

We hebben jou nu een paar belangrijke tips gegeven voor de bezichtiging. Maar je kunt natuurlijk nooit genoeg tips ontvangen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een e-book ontwikkeld. Hierin vindt je nog veel meer tips en trucs voor de perfecte bezichtiging. Daarnaast kun je zelf jouw aantekeningen in dit e-book noteren, zodat je altijd kunt teruglezen wat je bij bijvoorbeeld de bezichtiging hebt gezien. Dit e-book is helemaal gratis te downloaden via onze website.

BlogE-bookBezichtiging

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

1 Oktober Open Huizen Dag Kijk jij regelmatig op Funda naar die ene leuke woning, om te controleren of hij niet al verkocht is? Maar heb jij nog niet de stap gezet om een afspr...
Woning gezocht? Open Huizen Dag op 2 april! Nog een maandje en dan is het weer zo ver; de eerste NVM Open Huizen Dag van dit jaar vindt plaats op zaterdag 2 april. Hét moment om verschillende hu...
Makelaarsverhalen – (Verborgen) gebreken bij aanko... Steeds vaker kom ik vrij aanzienlijke (verborgen) gebreken tegen. Laatst nog een woning waarbij alle kozijnen op de beneden verdieping lek waren, nada...
Hoe je toch een huis kunt kopen in 2019 Ben jij van plan om een huis te kopen in 2019? De stijging van de huizenprijzen in 2019 vlakt af, maar dat betekent helaas niet dat het eenvoudig is o...