Foto van een rijtje nieuwbouwhuizen.

Oriënteren op een droomhuis, wat willen we?

Je bent eruit: samenwonen is wat voor jou, je wilt een woning kopen of huren en je weet wat er financieel allemaal mogelijk is. Dan wordt het tijd om een wensen- en eisenlijst op te stellen. Deze lijst helpt jou om woningen te selecteren en om uiteindelijk het droomhuis te kiezen dat bij jou past.

Stel je lijstje samen

Zorg dat je (samen met je partner) duidelijk antwoord weet op onderstaande vragen. Bepaal ook welke eisen voor jou het belangrijkst zijn en daarmee bovenaan je prioriteitenlijstje komt te staan:

  • Waar wil je wonen? (In welke provincie, regio, gemeente, plaats of zelfs in welke straat?)
  • Naar wat voor type woning ben je op zoek? (Vrijstaand, 2-onder-1-kapwoning, hoekwoning)
  • Hoeveel kamers moet de woning hebben?
  • Hoe groot moet het woonoppervlak zijn?
  • Hoe groot moet het perceeloppervlak zijn?
  • In welke periode moet de woning gebouwd zijn?
  • Wat moet de ligging van de woning zijn? (In de stad, buitenaf, in het bos, aan het water)
  • Moet de woning een tuin hebben?
  • Welke voorzieningen moeten er in de buurt zijn?
  • Hoeveel wil je nog aan de woning doen? Moet de woning kant en klaar zijn of mag het ook wel een kluswoning zijn?

 

Nu je ook voor jezelf duidelijk weet wat je wensen en eisen zijn, kun je heel gericht gaan zoeken naar een woning die bij jou past.

Op zoek naar een geschikte woning

Zoeken naar je droomhuis kun je heel gemakkelijk doen op verschillende websites. Zo biedt Funda je een groot overzicht van de beschikbare woningen. Ook op bijvoorbeeld Jaap.nl, VBO.nl, en Remax.nl vind je een uitgebreid woningaanbod.

Op deze woningwebsites kun je vaak heel gericht zoeken naar een geschikte woning. Heb je een woning gevonden die aan je wensen en eisen voldoet? Dan wordt het tijd om een bezichtiging te plannen. Je kunt daarvoor een afspraak maken met de verkopende partij.

In onze volgende blog geef ik tips voor de bezichtiging. Zo ga je goed voorbereid op pad. Wil je intussen graag nog wat meer informatie? Lees dan het e-book; zo vind je de perfecte woning!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Wat doet een aankoopmakelaar? Waarom een aankoopma... Je hebt besloten dat het tijd is om een woning te gaan kopen. Misschien wordt het jouw eerste woning, maar het kan ook jouw tweede of zelfs derde huis...
Een huis kopen of huren op latere leeftijd Wat is nu wijsheid als je al wat ouder bent? Huren of toch een huis kopen? Vaak komt deze vraag bij senioren naar boven wanneer ze hun huis verkocht h...
Alles wat je moet weten over woningruil van koopwo... Als je een nieuwe woning wilt kopen, is het vaak verstandig om eerst te wachten tot je je oude huis verkocht hebt. Je wilt immers niet met dubbele woo...
Maar er gaat niets van de prijs af! Woningen worden weer steeds sneller verkocht. Het komt zelfs regelmatig voor dat de verkoopprijs boven de vraagprijs uitkomt. Met name in de grote ste...