Foto van een rijtje nieuwbouwhuizen.

Droomhuis: bepaal jouw wensen en eisen en vind het huis van je dromen

Je bent eruit: samenwonen is wat voor jou, je wilt een woning kopen of huren en je weet wat er financieel allemaal mogelijk is. Dan wordt het tijd om een wensen- en eisenlijst op te stellen. Deze lijst helpt jou om woningen te selecteren en om uiteindelijk het droomhuis te kiezen dat bij jou past.

Stel je lijstje samen 

Zorg dat je (samen met je partner) duidelijk antwoord weet op onderstaande vragen. Bepaal ook welke eisen voor jou het belangrijkst zijn en daarmee bovenaan je prioriteitenlijstje komt te staan:

  • Waar wil je wonen (in welke provincie, regio, gemeente, plaats of zelfs in welke straat)?
  • Naar wat voor type woning ben je op zoek (vrijstaand, 2-onder-1-kapwoning, hoekwoning)?
  • Hoeveel kamers moet de woning hebben?
  • Hoe groot moet het woonoppervlak zijn?
  • Hoe groot moet het perceeloppervlak zijn?
  • In welke periode moet de woning gebouwd zijn?
  • Wat moet de ligging van de woning zijn (in de stad, buitenaf, in het bos, aan het water)?
  • Moet de woning een tuin hebben?
  • Welke voorzieningen moeten er in de buurt zijn?
  • Hoeveel wil je nog aan de woning doen? Moet de woning kant-en-klaar zijn of mag het ook wel een kluswoning zijn?

 

Nu je ook voor jezelf duidelijk weet wat je wensen en eisen zijn, kun je heel gericht gaan zoeken naar een woning die bij jou past.

Op zoek naar jouw droomhuis

Zoeken naar je droomhuis kun je heel gemakkelijk doen op verschillende websites. Zo biedt Funda je een groot overzicht van de beschikbare woningen. Ook op bijvoorbeeld Jaap.nl, VBO.nl, en Remax.nl vind je een uitgebreid woningaanbod.

Op deze woningwebsites kun je vaak heel gericht zoeken naar een geschikte woning. Heb je een woning gevonden die aan je wensen en eisen voldoet? Dan wordt het tijd om een bezichtiging te plannen. Je kunt daarvoor een afspraak maken met de verkopende partij.

In onze volgende blog geef ik tips voor de bezichtiging. Zo ga je goed voorbereid op pad. Wil je intussen graag nog wat meer informatie? Lees dan het e-book; zo vind je de perfecte woning!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Hoe doe je een bod op een huis: een slim stappenpl... Hoe doe je een bod op een huis? Bel of mail de verkoopmakelaar en plaats je bod. Om een succesvol bod te doen op een huis, moet jij goed voorbereid z...
Een woning kopen: vergeet dit niet! Een huis kopen is niet iets wat iemand vaak doet, meestal maar één of enkele keren in iemands leven. Het is daarom wel een heel belangrijke stap, want...
De ultieme huis bezichtigen gids Een huis bezichtigen is een belangrijk moment. Je komt erachter of het huis geschikt is voor jou en kunt belangrijke informatie inwinnen. Daarom is he...
5 Gouden tips voor onderhandelen over een huis Als je een huis gaat kopen, wil je natuurlijk zo min mogelijk voor de woning betalen. Goed onderhandelen, maar hoe doe je dat precies? Wij geven jou o...