open huizen dag

NVM open huizen dag, gaan of niet gaan?

De NVM Open Huizen Dag van 30 september staat voor de deur. Een uitgelezen kans om als woningzoekende een aantal huizen te bekijken. Maar is de Open Huizen Dag altijd het juiste moment te bezichtigen? Wij leggen uit of het voor jou zinvol is om te gaan of dat je beter thuis kunt blijven.

Open Huizen Dag, wanneer gaan?

Hieronder geven wij enkele redenen aan waarom het zeker zinvol kan zijn een woning bezichtiging te doen tijdens de NVM Open Huizen Dag.

  • Je hebt zicht op je budget;
  • Geen makelaar aanwezig;
  • Woningen bezichtigen op zaterdag;
  • Meerdere woningen bezichtigen

Je hebt zicht op je budget

Een woning bezichtigen heeft het meeste zin als je weet dat het ook binnen je budget past. Als je zicht hebt op je maximale hypotheek kan je gericht woningen uitkiezen om te gaan bezichtigen. Via MoneyWise krijg je inzicht in de hoogte van de maximale hypotheek afgestemd op jouw situatie.

Geen makelaar aanwezig

Heb je behoefte om een woning te bezichtigen zonder een verkoopmakelaar die in je nek hijgt, dan is de NVM Open Huizen Dag een goede gelegenheid voor een rustige bezichtiging. In enkele gevallen zal de makelaar het woord doen namens de verkopers, maar in de meeste gevallen zal de verkopende partij zelf de rondleiding verzorgen. Geen gladde verkooppraatjes of verkooptrucjes, maar een gesprek met de huidige bewoners. Dit kan ervoor zorgen dat je een ander beeld van de woning krijgt.

Woningen bezichtigen op zaterdag

Een zaterdag is voor velen een vrije dag en daarom ook een prima dag om bezichtigingen te doen. Een gangbare bezichtiging vind normaliter op werkdagen (meestal overdag) plaats. De NVM Open Huizen Dag kost jou dus waarschijnlijk geen vrije dag. In een super handig gratis e-book hebben wij vele tips staan voor de perfecte bezichtiging.

Meerdere woningen bezichtigen

Het kan heel prettig zijn om meerdere woningen achter elkaar te bekijken. Het werkt laagdrempelig en je gaat dan ook makkelijker huizen bekzichtigen waar je misschien niet direct dolenthousiast over bent, maar wel potentie hebben. Dit kan in sommige gevallen tot positieve verrassingen leiden. Als je aan het einde van de dag de balans opmaakt, liggen alle huizen nog vers in het geheugen waardoor de vergelijkingen ook beter te maken zijn.
Tip: schrijf wel op welke eigenschappen en foto’s bij welke woning horen. Zo voorkom je dat je huizen door elkaar gaat halen!

Open huizen dag, wanneer thuisblijven?

Er kleven veel voordelen aan een NVM Open Huizen Dag, maar die voordelen gelden niet voor iedereen.

  • Jouw droomhuis doet niet mee met de open huizen dag;
  • Je bekijkt de woning het liefst met een makelaar;
  • Meerdere geïnteresseerden.

Jouw droomhuis doet niet mee met de open huizen dag

Het is niet vanzelfsprekend dat alle woningen open staan voor kijkers op de NVM Open Huizen Dag. Op Funda.nl kun je zien welke huizen wel en welke huizen niet meedoen aan de open huizen dag. Het is beslist raadzaam om dit van tevoren uit te zoeken.

Je bekijkt de woning het liefst met een makelaar

Tijdens de open huizen dag is de verkoopmakelaar in de meeste gevallen niet aanwezig. Wanneer je liever een huis bezichtigt met een makelaar dan is het zinvol om op een ander moment een bezichtiging in te plannen.

Meerdere geïnteresseerden

De kans bestaat dat er meerdere liefhebbers zijn voor de woning die jij wenst te bezichtigen. Wanneer er meerdere gegadigden zijn, dan kan het maar zo zijn dat er minder tijd is voor een bezichtiging. Wil je liever in alle rust bezichtigen?Dan kan het raadzaam zijn om een woning bezichtiging op een ander moment in te plannen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een tweede bezichtiging.

Ben je tot over je oren verliefd geworden (met of zonder bezichtiging tijdens de NVM open huizen dag) en wil je graag een vrijblijvend gesprek met één van onze aankoopmakelaars? Neem dan contact met ons op. Wij willen namelijk net zo graag als jij dat jouw droomhuis binnenkort van jou is.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Waarom niet zelf aankopen zonder aankoopmakelaar? Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? We vertellen het in dit blog. Een huis kopen is iets wat de meeste mensen maar een paar keer...
Maak kennis met onze woningassistent Ken je dat, je bent uren aan het zoeken naar de juiste informatie en het eindresultaat is niet bepaald om te juichen? Dit kan heel frustrerend zijn, h...
4 dingen die jij niet moet doen bij de bezichtigin... Huizenverkopers vragen ons vaak om tips voor de bezichtiging van hun huis. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. Wij hebben tijdens onze gratis onli...
Hoe bieden op een huis: telefonisch of schriftelij... Hoe moet je bieden op een huis? Lees nu de verschillende manieren waarop jij op een huis kunt bieden. Hoe werkt bieden op een huis De woning van j...