Funda

NVM en Funda, is het wat het lijkt?

De bekendste website voor huizenzoekers is toch wel Funda. De website en de app van Funda worden maar liefst 35 miljoen keer per maand bezocht. Niet alleen huizenzoekers nemen een kijkje op Funda, maar ook mensen die gewoon ‘willen gluren bij de buren’ zijn er regelmatig te vinden.

Funda en NVM, hoe zit dat?

Wist je dat er een groot nadeel aan Funda zit? Funda is namelijk niet onafhankelijk, maar eigendom van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Dit valt in eerste instantie misschien niet zo op, maar je wordt er wel door benadeeld.Het feit dat Funda eigendom is van de NVM betekent kort gezegd dat NVM-leden worden voorgetrokken op de website. Sinds 2009 wordt het aanbod van concurrerende makelaars, bijvoorbeeld makelaars aangesloten bij VBO Makelaar en VastgoedPRO, wel op Funda getoond, maar deze moeten veel meer betalen. Deze makelaars dienen een vast bedrag per woning per jaar te betalen. En dat terwijl NVM-makelaars slechts éénmaal een veel lager vast bedrag hoeven te betalen waarbij ze zo veel woningen op de website kunnen plaatsen als dat ze zelf willen. Iets anders wat erg opvallend is aan Funda, is dat woningen van een NVM-makelaar bovenaan in het zoekresultaat worden getoond. Zelfs als een woning van een concurrerende makelaar beter bij de zoekeisen past. Al met al zorgt dit ervoor dat je een vertekend beeld krijgt van de huizen die aansluiten bij jouw wensen. Dit is iets waar niet alle bezoekers zich bewust van zijn.

Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van dit soort nieuwsfeiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!

Alternatieven voor Funda tips

Zoals hierboven vermeld zijn er ook alternatieven en ben je dus niet afhankelijk van Funda. Wij lichten een aantal alternatieven voor je uit.

Marktplaats

Marktplaats staat erom bekend dat je hier jouw spullen kunt verkopen, maar ook dat je er tweedehands spullen kunt kopen. In de loop der jaren is het assortiment van Marktplaats flink uitgebreid en sinds een paar jaar is er ook een mogelijkheid om een advertentie te plaatsen waarbij jij jouw woning te koop aanbiedt.

Jaap.nl

Jaap.nl is een erg goed alternatief voor Funda. Jaap geeft zelf aan rond de 800.000 bezoekers per maand te zitten. Daarnaast hoeft een verkopende partij geen NVM-makelaar te zijn om gebruik te mogen maken van Jaap.nl. Jaap behandelt namelijk iedereen gelijk, zowel de verkoper als de branchevereniging of verkoopmakelaar.

Huislijn.nl

Huislijn.nl is een relatief nieuwe website voor huizenverkopers. Naast gewone woningen vind je op Huislijn.nl ook recreatiewoningen en studentenkamers. Ook Huislijn.nl is een erg goed alternatief voor Funda.

Droomhuis gevonden? De aankoopmakelaars van Libero Aankoop helpen je graag met onderhandelen tot de absolute bodemprijs. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder en maken de aankoop van jouw droomwoning een stuk eenvoudiger!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Starterslening in een nieuw jasje Halverwege juli brachten we jullie op de hoogte van het feit dat de fiscale uitzondering op de Starterslening eind 2016 eindigt. Destijds vertelden wi...
Huizenmarkt in september: minder woningen verkocht In september 2017 werden er, voor het eerst in tijden, minder woningen verkocht. Dat blijkt uit de cijfers die zojuist bekend werden gemaakt. Maar ook...
Zelf onderhandelen bij de aankoop van een huis? Ge... Regelmatig krijgen wij de vraag van onze lezers wat de mogelijkheden zijn van Libero Aankoop op het moment dat zij zelf al de onderhandelingen hebben ...
Ben jij al klaar voor de Open Huizen Dag? De eerste NVM Open Huizen Dag staat alweer voor de deur! Deze vindt namelijk plaats op zaterdag 1 april (nee, dit is geen grap). Dit is hét moment om ...