Foto van de bovenkant van een huis en lucht

Landelijke makelaar? Dit zijn de voordelen!

Wanneer je een huis wilt kopen, schakel je wellicht een makelaar in. Je hebt dan de keuze tussen een plaatselijke en een landelijke makelaar. Misschien denk je dat een plaatselijke makelaar slimmer is, omdat die de omgeving kent. Een landelijke makelaar kan echter een veel slimmere keuze zijn. Waarom? Wij leggen het je uit!

Ten eerste is het altijd slim om een makelaar in te schakelen. Je kunt de onderhandelingen ook zelf voeren, maar de makelaar van de verkopende partij onderhandelt liever met een collega uit het vak dan met een particuliere verkoper. Een laag bod door een aankoopmakelaar zal dus serieuzer genomen worden dan wanneer je dit zelf doet. Wij zouden je dus zeker aanraden om een makelaar in te schakelen als je een huis gaat kopen!

Landelijke of plaatselijke makelaar?

Wanneer je ervoor kiest een aankoopmakelaar in te schakelen, kun je zoals gezegd kiezen tussen een landelijke makelaar of een plaatselijke makelaar. Een plaatselijke makelaar werkt altijd in dezelfde regio en kent dus ook de makelaars in de omgeving. Deze zal zijn verkopend collega niet graag onder druk willen zetten en heeft dus naast jouw belang nog een ander belang: de verkopend makelaar te vriend houden. Een landelijke makelaar heeft dit probleem niet: hij kent de andere makelaars niet persoonlijk en drinkt geen borrel met hen. Een landelijke makelaar handelt dus puur in jouw belang en zal niet omwille van zijn collega’s de onderhandelingen minder hard spelen.

Nu denk je misschien dat een plaatselijke makelaar de lokale huizenmarkt beter kent en dat je daarom toch beter een plaatselijke makelaar kunt nemen. Plaatselijke kennis is inderdaad heel belangrijk, maar dit kan ook op een andere manier dan via de makelaar. Libero Aankoop, een landelijke makelaar, schakelt altijd twee lokale experts in: een taxateur en een bouwkundige. Deze kennen de omgeving goed en kunnen de keuringen deskundig uitvoeren. Op die manier ondervind je dus geen nadeel van het feit dat de makelaar niet lokaal is.

Meer informatie over de voordelen van een landelijke makelaar? -> Libero Aankoop

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie