Geld besparen

Zo kun je besparen op kosten bij een woning kopen

Een woning kopen is al duur genoeg, maar na een geaccepteerd bod ben je er nog lang niet. Natuurlijk heb je de allergrootste kostenpost al gehad. Dat is namelijk jouw droomwoning. Nu komen de andere kosten van een huis kopen tevoorschijn. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met kosten koper, hypotheekrente en kosten voor een verbouwing. Hoe houd je deze aanvullende kosten woning kopen zo laag mogelijk? Libero Aankoop heeft het antwoord!

Kosten besparen door verkoop eigen woning

Je bespaart kosten bij een woning kopen als je eerst jouw huidige woning verkoopt. Een waarheid als een koe, maar toch gaat dit nog vaak mis. Je komt met dubbele lasten te zitten wanneer je niet eerst de huidige woning verkoopt. Nu kun je dit ondervangen door het voorbehoud verkoop eigen woning op te nemen als ontbindende voorwaarde, maar hiermee laat je de verkopende partij in onzekerheid. Zij zullen in zo’n geval eerder kiezen voor een koper zonder deze ontbindende voorwaarde. Kortom: door eerst jouw huidige woning te verkopen, bespaar je op de woonlasten en ben je een stuk zekerder van de zaak.

Wordt een expert op de woningmarkt en verminder de kosten van een huis kopen

Je kunt het jezelf een stuk eenvoudiger maken door goed voorbereid de woningmarkt op te gaan en zelf woningen te zoeken en te bezichtigen. Met de juiste kennis van de woningmarkt heb je alle handvatten om te besparen op de kosten van een woning kopen. In onze gratis webinar doe je precies de juiste kennis op, en dat in slechts anderhalf uur! Zo leer je de trucjes van een verkoopmakelaar te doorzien, leer je hoe je het perfecte bod op een huis doet en wat de beste strategie is. Dat is nog eens eenvoudig besparen op de kosten van een huis kopen!

Bespaar op de experts die jou verder helpen

Als je een woning gaat kopen, heb je nu eenmaal een paar experts nodig. Allereerst is een aankoopmakelaar ontzettend handig om aan jouw kant te hebben, maar het is niet verplicht om met een aankoopmakelaar in zee te gaan. Libero Aankoop is een aankoopmakelaar die voor jou de beste prijs bereikt en jou helpt bij het vinden van de voordeligste experts. Een bouwkundige, een taxateur en een notaris zijn door ons zo gevonden voor het laagste bedrag!

Kosten woning kopen omlaag door de juiste hypotheek

Het vinden van de juiste hypotheek kan lastig zijn. Er is zoveel keuze! Het is maar net waar jouw voorkeur ligt. De maximale hypotheek kan per aanbieder flink verschillen. Dit wordt veroorzaakt door de voorwaarden die iedere geldverstrekker zelf mag bepalen. Ook op het gebied van hypotheekrente kun je flink wat kosten besparen. Het belangrijkste is dat je een hypotheek kiest die bij jouw situatie past.

Hebben we je op weg geholpen met kosten op jouw woning kopen besparen? Als extra tip geven we je mee dat je ook nog eens goed naar jouw energiekosten kunt kijken. Wie weet valt daar in jouw nieuwe woning veel winst te behalen! Wil je graag nog meer goede tips om zo goedkoop mogelijk uit te zijn? Download dan ons e-book over kosten besparen bij aankoop van een woning. Die is gratis, dus ook daar bespaar je op!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Hoe gaat het aankoopproces? De zoektocht naar jouw droomwoning kan enorm veel tijd kosten. Want hoe weet je nou voor de volle honderd procent zeker dat dit de woning is waar jij ...
De 5 duurste appartementen in Nederland Een appartement is niet altijd het type woning waar je als eerste aan denkt, zeker niet als je veel geld te besteden hebt. Appartementen zijn er, net ...
Monumentaal pand kopen Droom jij er wel eens van om een monumentaal pand te kopen? Met een monument bezit je een meestal een uniek pand in Nederland. In dit blog vertellen w...
Bouwjaar woning – tips en valkuilen op een rij! Het bouwjaar van een woning kan veel zeggen over de staat van de woning. Zo zijn woningen gebouwd voor 1920 weinig aantrekkelijk, terwijl de kwaliteit...