klein huis inrichten

Huis inrichten: 5 slimme tips die je moet kennen

Een huis inrichten kan een woning maken of breken. Of jij nou tips wil voor een groot huis inrichten of voor een klein huis inrichten, hier ben je aan het juiste adres. Wij hebben 5 slimme tips die jou helpen met een klein huis inrichten.

Hoe moet je een klein huis inrichten?

Een kleine woning kopen heeft veel voordelen, vaak kun je voor een lagere prijs aankopen en is de ligging erg gunstig. Toch kan het uitdagend zijn om het beste te maken van de kleine kamers. Een goede inrichting is voor een klein huis nóg belangrijker. Met deze 5 ‘klein huis inrichten’ tips kun jij enorm veel ruimte besparen en voelt jouw knusse kavel ineens aan als een ruim kasteel.

1. De muren van je kleine kamer inrichten

De kleur van de muren is enorm belangrijk als je klein huis of appartement in gaat richten. Een lichte tint zoals wit, lichtgrijs of beige laat de ruimte al snel een heel stuk groter lijken. Wil je toch graag een felle of donkere kleur op de muren? Schilder dan één muur in deze tint.

2. Klein huis inrichten? Focus op de basics

Mensen zijn enorme verzamelaars en hebben vaak veel meer spullen dan ze denken. Dit is funest voor de inrichting van een klein huis. Zoek voor je gaat verhuizen al je spullen uit en doe weg wat je niet meer gebruikt of kapot is. Kies in plaats daarvan voor mooie basics zoals een goed bed, eettafel en een bank. Als je een klein huis gaat inrichten is het belangrijk om keuzes te maken tussen meubelstukken. Laat bijvoorbeeld de luie stoel achterwegen. Volstouwen met spullen laat je ruimte alleen maar kleiner lijken.

Klein huis inrichten
Een klein huis inrichten doe je slim met lichte muren en simpele meubels.

3. Functionaliteit: belangrijk bij de inrichting van je kleine huis

Voor een klein huis inrichten is dit een van de gouden tips: koop multifunctionele meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bed met lades eronder, dit scheelt een kast en kan je enorm veel ruimte besparen. Of wat dacht je van een uitschuifbare tafel? Zo kun je toch al jouw eters kwijt zonder dat je gelijk een gigantische tafel hoeft te kopen.

4. Benut elke centimeter die je hebt bij een kleine kamer inrichten

In New York deden ze het ook, de stad was vol en dus gingen ze de hoogte in. Dit is ook belangrijk als jij jouw kleine ruimte gaat inrichten. Zeker als je extra opbergruimte wilt is een hoge kast een uitkomst. Vergeet hierbij ook de schuine wanden niet. Bij winkels als je Ikea kun je kasten op maat laten maken zodat je ook de kleinste schuine hoekjes kunt benutten om elders ruimte te besparen. Of wat dacht je van een hoogslaper voor de kinderen? Vaak vinden zij dat alleen maar leuk.

5. Klein huis inrichten? Opbergtools tot je redding

Alles ziet er direct een stuk ruimtelijker uit als je huis opgeruimd is. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, dus zorg voor goede opbergtools als je je bezig gaat houden met de inrichting van jouw kleine huis. Koop organizers om je papieren netjes bij elkaar te houden en zet kleine mandjes op je planken zodat je daar spullen in kunt doen.

Kleine kamer inrichten
In deze kleine kamer wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte met veel opbergruimte en een hoog bed.

Groot huis inrichten tips

Hoe gaat een groot huis inrichten in zijn werk? De moeilijkheid van het inrichten van een groot huis wordt vaak over het hoofd gezien. Lees snel verder voor vier tips om jouw huis met grote ruimtes goed en sfeervol in te richten.

1. Verdeel de ruimte in zones

Als je een groot huis hebt met bijvoorbeeld een grote woonkamer en -keuken om in te richten, is het handig om de ruimte op te delen in zones. Geef iedere ruimte een doel en start vanuit daar met inrichten. Maak bijvoorbeeld een zithoek bij de tv, een studeerruimte met een boekenkast en een bar dichtbij de keuken. Die ruimtes binnen de ruimte hoef je helemaal niet letterlijk af te bakenen, dit kan je doen door op slimme plekken een plant of accessoire te plaatsen.

2. Kies een eyecatcher

Het huis inrichten kan lastig zijn, zeker wanneer de ruimtes groot zijn en alles mogelijk lijkt. Voor grote ruimtes is het belangrijk om een eyecatcher te hebben die de ruimte op kan vullen. Hierbij kan je denken aan accessoires of meubelen, dus er is keuze genoeg om een sprekende eyecatcher te kiezen. Kies iets wat echt spreekt voor jou. Misschien heb je een familiestuk waar je trots op bent of heb je een prachtige Chesterfield gezien die niet mag ontbreken in jouw interieur. Wat betreft eyecatchers zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Een opvallend schilderij, een hertengewei of een kleed… Kies wat het beste bij jou past!

Groot huis inrichten met een eyecatcher
Deze kunststukken zijn echte eyecatchers en vullen de grote ruimte.

3. Laat ruimte in huis

Het klinkt gemakkelijker dan het daadwerkelijk is: ruimte laten in huis. Waar het bij kleine ruimtes vaak noodzakelijk is om niet teveel spullen te plaatsen, valt die noodzaak bij een grote ruimte weg. Dat wil echter niet zeggen dat zo’n ruimte helemaal vol moet staan met meubelen en accessoires. Met het creëren van ruimte vestig je de aandacht op al het moois in jouw interieur. Zo krijgt dat mooie kleed de aandacht die het verdient!

4. Kies een kleur en stijl voor iedere ruimte

Wil jij jouw grote woning inrichten volgens de laatste trends? Op het gebied van kleur is er veel mogelijk. De juiste kleur en stijl zijn voor grote en kleine ruimtes enorm belangrijk. Lichte kleuren geven over het algemeen een ruimtelijk beeld, dat is altijd mooi meegenomen in een groot huis. Het voordeel van een grote ruimte is wel dat er veel mogelijkheden zijn wat betreft kleur: ook een donkere kleur op (een deel van) de muur kan erg mooi uitkomen. Een ander belangrijk punt is het creëren van eenheid in de stijl. Kies de juiste elementen om de ruimte in kwestie een geheel te laten lijken.

Groot huis inrichten met kleur
Laat kleuren voor je spreken!

Jouw droomwoning bemachtigen

Heb jij de inrichting voor jouw kleine huis al helemaal uitgedacht, maar ben je nog bezig om die prachtige woning te bemachtigen? De aankoopexperts van Libero Aankoop kunnen van jouw aankoop een topaankoop te maken. Het is namelijk belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Nu kun je natuurlijk het hele internet afspeuren, maar wat als we jou vertellen dat wij je in één uur tijd alles kunnen vertellen?

In onze gratis online aankooptraining geeft expert Korné Pot jou gouden tips om een topaankoop te doen. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen. Vol = vol!

2 gedachtes over “Huis inrichten: 5 slimme tips die je moet kennen

  1. Leuk artikel! Het kan heel lastig zijn om een klein huis in te richten. Ben je handig? Dan kun je vaak door goede oplossingen en met de juiste materialen een prachtig werk opleveren.

  2. Handige tips! Het is natuurlijk ook meegenomen wanneer de meubelen voor een zeer redelijke prijs te krijgen zijn. De mijne koop ik bij belgameubelen. Daar hebben ze ook multifunctionele meubelen.

Comments are closed.