klein huis inrichten

Klein huis inrichten: 5 tips die je moet kennen

Een kleinere woning kopen heeft veel voordelen, vaak kun je voor een lagere prijs aankopen en is de ligging erg gunstig. Maar natuurlijk wil je niet het gevoel hebben dat je een huis in het formaatje postzegel hebt gekocht. Met deze 5 klein huis inrichten tips kun jij enorm veel ruimte besparen en voelt jouw knusse kavel ineens aan als een ruim kasteel.

1. Kleur bekennen

De kleur van de muren is enorm belangrijk als je klein gaat wonen. Een lichte tint zoals wit, lichtgrijs of beige laat de ruimte al snel een heel stuk groter lijken. Wil je toch graag een felle of donkere kleur op de muren? Schilder dan één muur in deze tint.

2. Basics

Mensen zijn enorme verzamelaars en hebben vaak veel meer spullen dan ze denken. Dit is funest voor de inrichting van een klein huis. Zoek voor je gaat verhuizen al je spullen uit en doe weg wat je niet meer gebruikt of kapot is. Kies in plaats daarvan voor mooie basics zoals een goed bed, eettafel en een bank. Als je een klein huis gaat inrichten is het belangrijk om keuzes te maken tussen meubelstukken. Laat bijvoorbeeld de luie stoel achterwegen. Volstouwen met spullen laat je ruimte alleen maar kleiner lijken.

3. Functionaliteit

Voor een klein huis inrichten is dit een van de gouden tips: koop multifunctionele meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bed met lades eronder, dit scheelt een kast en kan je enorm veel ruimte besparen. Of wat dacht je van een uitschuifbare tafel? Zo kun je toch al jouw eters kwijt zonder dat je gelijk een gigantische tafel hoeft te kopen.

klein huis intichten

4. Benut elke centimeter die je hebt

In New York deden ze het ook, de stad was vol en dus gingen ze de hoogte in. Dit is ook belangrijk als jij jouw kleine ruimte gaat inrichten. Zeker als je extra opbergruimte wilt is een hoge kast een uitkomst. Vergeet hierbij ook de schuine wanden niet. Bij winkels als je Ikea kun je kasten op maat laten maken zodat je ook de kleinste schuine hoekjes kunt benutten om elders ruimte te besparen. Of wat dacht je van een hoogslaper voor de kinderen? Vaak vinden zij dat alleen maar leuk.

5. Opbergtools

Alles ziet er direct een stuk ruimtelijker uit als je huis opgeruimd is. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, dus zorg voor goede opbergtools als je je bezig gaat houden met de inrichting van jouw kleine huis. Koop organizers om je papieren netjes bij elkaar te houden en zet kleine mandjes op je planken zodat je daar spullen in kunt doen.

Jouw droomwoning bemachtigen

Heb jij de inrichting voor jouw kleine huis al helemaal uitgedacht, maar ben je nog bezig om die prachtige woning te bemachtigen? De aankoopexperts van Libero Aankoop kunnen van jouw aankoop een topaankoop te maken. Het is namelijk belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Nu kun je natuurlijk het hele internet afspeuren, maar wat als we jou vertellen dat wij je in één uur tijd alles kunnen vertellen?

In onze gratis online aankooptraining geeft expert Korné Pot jou gouden tips om een topaankoop te doen. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan via liberoaankoop.nl/webinar. Vol = vol!

Heb jij nog meer klein huis inrichten tips of weet jij hoe je pas echt ruimte kunt besparen? Laat het ons weten in een reactie!

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

2 gedachtes over “Klein huis inrichten: 5 tips die je moet kennen

  1. Leuk artikel! Het kan heel lastig zijn om een klein huis in te richten. Ben je handig? Dan kun je vaak door goede oplossingen en met de juiste materialen een prachtig werk opleveren.

Geef een reactie