Logo van Funda.nl

Is Funda.nl wel zo betrouwbaar als het lijkt?

Funda is de grootste huizensite van Nederland, maar Funda is niet altijd betrouwbaar. Funda is namelijk niet onafhankelijk, maar eigendom van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Lees snel verder wat dit voor jou als woningkoper betekent.

Waarom Funda niet altijd betrouwbaar is

NVM-leden worden voorgetrokken op Funda.nl. Een makelaar die geen lid is van de NVM kan ‘gewoon’ zijn aanbod op Funda plaatsen, maar betaalt daarvoor wel flink meer dan een NVM-makelaar. Daarnaast worden woningen van NVM-makelaars vaak beter vertoond dan de rest van het aanbod. Makelaars zonder NVM lidmaatschap hebben bovendien minder opties dan NVM-makelaars. Al met al zorgt dit ervoor dat je op Funda.nl een vertekend beeld krijgt van de huizen die aansluiten bij jouw wensen, aangezien de NVM-huizen op verschillende manieren voorrang krijgen. Dit is niet iets waar bezoekers zich altijd bewust van zijn.

Alternatief voor woning zoeken op Funda

Je kunt eens overwegen om andere sites te bekijken, zoals Jaap.nl of Miljoenhuizen.nl. Deze sites hanteren geen regels zoals Funda dat doet, dus je krijgt mogelijk een transparanter aanbod te zien. Een exclusief alternatief voor Funda of andere woningsites is de Woningassistent van Libero Aankoop. Hierbij schrijf je je eenmalig in en ontvang je daarna de woningen die aan jouw wensen voldoen in je inbox.

Meer kans op je droomhuis?
In de gratis online aankooptraining van Libero Aankoop vertellen we je alles over bieden en onderhandelen.

Ben jij momenteel alle woningsites aan het afstruinen op zoek naar jouw droomwoning? Dan is de Libero Aankoop Workshop echt iets voor jou! Jij stopt namelijk niet bij woningen kijken, jij wilt jouw droomwoning daadwerkelijk bemachtigen. In onze gratis webinar leggen we uit hoe je dat precies doet. Na het volgen van de webinar ben jij een professional in onderhandelen en bieden en is die ene droomwoning straks daadwerkelijk van jou!

De ‘aangeboden sinds’-datum op Funda klopt niet altijd…