Top 10 duurste woningen in Utrecht

Top 10 duurste woningen in Utrecht

Utrecht: een gezellige stad met unieke bezienswaardigheden. De Domtoren komt je waarschijnlijk niet onbekend voor, maar ook het spoorwegmuseum en de prachtige grachten zijn een echte must see. En over must sees gesproken, de top 10 duurste woningen van Utrecht zijn ook een heuse bezienswaardigheid!

10. Willemsplantsoen 8

Wat dit herenhuis bijzonder maakt, is de inpandige garage met je eigen oprit. Het huis ligt mooi aan het water, waardoor het een rustige uitstraling geeft. Deze woning biedt meerdere mogelijkheden. Zo zit er op elke verdieping een keuken. Het huis bevat nog veel authentieke eigenschappen.

Vraagprijs: € 1.795.000 k.k.


Bekijk deze woning Funda

9. Lichtegaard 6

Wat een gave woning is dit! Midden in het centrum, aan de Oudegracht. Wat wil je nog meer als je in Utrecht woont? Het is geen wonder waarom dit een Rijksmonumentaal grachtenpand is. Boven bevindt zich de woonetage, en onderin is er ruimte voor een winkel. De werfkelder is modern afgewerkt en biedt je de mogelijkheid om aan de gracht te zitten.

Vraagprijs: € 1.795.000 k.k.


Bekijk deze woning op Funda

8. F.C. Dondersstraat 9

Herenhuizen in deze populaire straat brengen veel sfeer. Dit herenhuis is enorm gemoderniseerd. De glazen balustrade van de vide zorgt voor veel natuurlijk licht op alle verdiepingen. Het huis heeft een ruime woonkeuken en wel acht slaapkamers. Duurzaamheid is bij deze woning niet vergeten. De zonnepanelen dekken 120% van de elektra!

Vraagprijs: € 1.795.000 k.k.


Bekijk deze woning op Funda

7. Wilhelminapark 29A

Dit mooie authentieke herenhuis staat direct aan het Wilhelminapark. Zo kan je het wonen in de drukke stad combineren met de rustige natuur. De woning bevat nog veel aspecten die in het bouwjaar 1906 gemaakt zijn. Als je van deze authenticiteit houdt, dan kan je er zo in trekken. Anders zou je nog kunnen moderniseren. Maar de prachtige sierplafonds zullen zeker een blijvertje zijn!

Vraagprijs: € 1.825.000 k.k.


Bekijk deze woning op Funda

6. Tacituslaan 7

Deze moderne bungalow ligt op 1.041m2 eigen grond. In de tuin vind je meerdere terrassen en één veranda met glazen dak. Ook is er een grote vijver te vinden en een aantal fruitbomen en kruiden. Dit is ook een duurzame woning, op het dak liggen maar liefst 23 zonnepanelen.

Vraagprijs: € 1.950.000


Bekijk deze woning op Funda

5. F.C. Dondersstraat 115

Dit kale appartement is een nieuw project geweest. Een aantal aspecten zitten er al wel in (badmeubilair en vloerverwarming) de rest mag jij zelf erin laten zetten. Zo kan je dit appartement helemaal naar eigen smaak invullen.

Vraagprijs: € 1.975.000 k.k.


Bekijk deze woning op Funda

4. Ovidiuslaan 3

Deze bungalow is zeer goed onderhouden. Qua smaak kan het zijn dat je toe bent aan een nieuwe vloer, keuken en badkamer. Het oppervlakte van het perceel is de grootste reden van het prijskaartje; 1.231 m2 en dat in Utrecht! Dit is een perfecte woning voor een gezin. Het ligt aan een doodlopende straat, dus van druk verkeer heb je geen last. De woning heeft twee woonkamers, vier slaapkamers en drie badkamers. Ook kan je genieten van het ingebouwde binnenzwembad.

Vraagprijs: 1.995.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

3. Vergiliuslaan 14

Een prachtig onderhouden villa van maar liefst 896 m2. Deze villa heeft vier slaapkamers en twee badkamers. In de dubbele garage heb je plek voor je twee auto’s en daarnaast kun je ook nog twee auto’s kwijt op het oprit. De vloeren zijn afgewerkt met natuursteen en hebben vloerverwarming. De keuken is erg ruim en bevat een kookeiland! Welke chef wil dat nou niet?

Vraagprijs: € 2.350.000 k.k.


Bekijk deze woning op Funda

2. F.C. Dondersstraat 29

Aan ruimte kom je in deze woning niet te kort. Dit prachtige herenhuis heeft maar liefst vijf woonlagen. De sierlijke voorgevel en brede hardstenen buitentrap zijn mooie eigenschappen van het huis die in 1896 gebouwd is. De grote woonkeuken bevindt zich aan de tuinzijde, waardoor het daglicht rijkelijk binnen komt. Deze tuin is enorm, want hij is 29 meter diep en 7 meter breed!

Vraagprijs: € 2.395.000 k.k.


Bekijk deze woning op Funda

1. Penthouse Stefano Boeri Architetti

Ben jij op zoek naar een groen paradijs midden in de drukte van de stad Utrecht? Dan ben je vanaf 2024 bij dit unieke penthouse op je plek! Het penthouse heeft een buitenruimte van 36 m2, waardoor je vanaf je eigen balkon omringt wordt door het groen. Met uitzicht op de Dom heb jij een spectaculair uitzicht. Dit penthouse combineert natuur & technologie optimaal. In de parkeergarage staan elektrische fietsen en bakfietsen klaar die je elk moment van de dag kan gebruiken. In dit nieuwe gebouw zijn meerdere appartementen en penthouses beschikbaar.

Vraagprijs: € 2.800.000 v.o.n.


Bekijk deze woning op Funda

Heb jij jouw favoriete woning in Utrecht al gekozen? Misschien staat hij hier niet tussen, maar heb je een andere woning gevonden om bij weg te dromen. Wij helpen je graag bij de aankoop van jouw droomhuis. Kan jij nog wel wat extra tips gebruiken voor de aankoop van jouw droomhuis? Of ben je benieuwd welke trucs verkopend makelaars gebruiken? Schrijf je dan in voor onze online aankooptraining. In één uur tijd voorzien wij jou van alle benodigde informatie en bieden wij jou de mogelijkheid om vragen te stellen, zodat jij perfect voorbereid de onderhandelingen in kunt gaan. Schrijf je snel in, want vol = vol!