Een plaatje van een huisje. Wat zijn goede woningsites?

De beste woningsites voor jou op een rijtje

Wanneer je op zoek gaat naar een woning, is het een logische eerste stap om eens op internet rond te kijken naar wat het woningaanbod is. De bekendste woningsite is misschien wel Funda, maar er bestaan nog veel meer sites, met elk z’n eigen voor- en nadelen. Welke site dient waarvoor? Wij hebben een aantal woningsites voor jou op een rijtje gezet.

Funda.nl

Dan beginnen we maar met Funda.nl, die ken je waarschijnlijk wel. Funda is dan ook de bekendste en meest gebruiksvriendelijke huizenzoekmachine. Het bevat uitgebreide informatie over de getoonde woningen. Funda is in 2001 opgericht en is eigendom van NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Dit betekent wel dat haar eigen makelaars (van NVM) voorgetrokken worden op Funda.nl, een minpuntje.

Jaap.nl

Jaap.nl is een onafhankelijke site met een erg overzichtelijke zoekmachine. Jaap.nl is van Telegraaf Media Nederland en bestaat sinds 2007. Een nadeel is dat Jaap.nl van veel woningen geen toestemming heeft om alle gegevens te tonen.

Huislijn.nl

Huislijn.nl geeft veel informatie over huizen, maar vanwege de opzet van de site is het wat minder gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Huislijn.nl bestaat sinds 2005 en is onafhankelijk. Bij Huislijn.nl kun je tevens zoeken naar makelaars.

Huizenzoeker.nl

Huizenzoeker.nl is een erg gebruiksvriendelijke site die zoekt in andere huizensites zoals Funda, Jaap en Huislijn. Zo zoek je dus in meerdere sites tegelijk in plaats van slechts in één; je krijgt meer resultaten en informatie. De site is wel vrij vol, en daarmee niet heel overzichtelijk. Huizenzoeker.nl hoort net als Jaap.nl bij Telegraaf Media Nederland. Het oprichtingsjaar is niet bekend.

Miljoenhuizen.nl

Miljoenhuizen.nl is een volledige site, met ook de prijsgeschiedenis van huizen: alle prijzen sinds 2005 worden getoond. Verder is het een snelle site. Minpuntjes zijn dat de site niet heel overzichtelijk is en dat zoeken wat lastig werkt. Miljoenhuizen.nl geeft dus wel goede informatie, maar is qua gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid minder.

Niki.nl

Groot voordeel van Niki.nl is dat je makkelijk kunt zoeken in nieuwbouw. Wat een minpunt hieraan kan zijn, is dat het alleen nieuwbouwhuizen bevat. Het is een overzichtelijke, mooi vormgegeven site met goede informatie over huizen. Niki.nl is van Stichting Landelijke Nieuwbouw Portaal.

Zah.nl

Op Zah.nl kun je eenvoudig filteren het is daarmee een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke site. Nadeel is dat het niet alle informatie van huizen toont, maar dat de site veelal doorverwijst. Zah.nl is eigendom van de Rabobank en bestaat sinds 2005.

Nu heb je een beeld gekregen van wat verschillende woningsites die er zoal zijn met de plus- en minpunten erbij. Let wel: dit is slechts een greep uit het aanbod en slechts met een oordeel van ons, dus het beste kun je zelf eens rondneuzen en kijken wat voor jou het beste werkt. Wil je naast het rondneuzen op deze websites alle ins en outs van de woningmarkt te weten komen? Schrijf je dan in voor onze gratis online webinar!

Als je jouw droomwoning hebt gevonden, via welke site dan ook, en je wilt graag weten hoe je de onderhandelingen het beste tegemoet kunt gaan.. is het wellicht een idee om onze gratis online training te volgen. Als onderhandelen niet jouw ding is, maar je bang bent om veel te betalen voor een aankoopmakelaar, dan ben je bij Libero Aankoop aan het juiste adres. Onze aankoopmakelaars worden namelijk beloond naar prestatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Huis niet op Funda Ga jij altijd direct naar Funda als je online een woning gaat zoeken? Dan zie je lang niet alle huizen, want er staan veel woningen te koop die niet o...
Hoe koop je een huis? Een stappenplan! Een huis kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Of het nou je eerste woning is, de tweede of de derde, veel mensen stellen zichzelf de vraag: 'Hoe...
Is Funda.nl wel zo betrouwbaar als het lijkt? Funda is de grootste huizensite van Nederland, maar Funda is niet altijd betrouwbaar. Funda is namelijk niet onafhankelijk, maar eigendom van de NVM (...
NVM en Funda, is het wat het lijkt? De bekendste website voor huizenzoekers is toch wel Funda. De website en de app van Funda worden maar liefst 35 miljoen keer per maand bezocht. Niet a...