Afknappers bezichtiging

4 dingen die jij niet moet doen bij de bezichtiging van jouw huis

Huizenverkopers vragen ons vaak om tips voor de bezichtiging van hun huis. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. Wij hebben tijdens onze gratis online aankooptraining 450 mensen ondervraagd over de grootste afknappers die bezichtigers tegenkomen. Deze 4 dingen moet jij zeker niet doen bij de bezichtiging van jouw huis.

1. Sterke geur van sigaretten en appeltaart

De helft van de 450 ondervraagden knapt tijdens de bezichtiging van een woning niet zozeer af op de aanblik van het huis, maar op de geur. Vooral sigarettenrook en etenslucht zorgen ervoor dat de potentiële koper zo snel mogelijk weer naar huis wil. Laat het bakken van die appeltaart dus maar zitten en rook je sigaretje buiten. Wat wel werkt? Een subtiele geur door brandende geurkaarsen of olie.

2. Je huisdier bij de bezichtiging van je huis laten zijn

Voor jou betekent jouw huisdier de hele wereld. Helaas denken huizenkopers daar anders over. Ruim 30% van de ondervraagden noemt de aanwezigheid en geur van Fikkie en Lorre een echte no-go als ze een woning bezichtigen. Komen er mensen om het huis te bezichtigen? Dan kun je je harige of gevleugelde vriend beter even laten logeren bij de buren.

3. De was niet opbergen

Als je een woning gaat bezichtigen, is de eerste indruk het allerbelangrijkst. Let er daarom op dat je, als verkoper, geen details over het hoofd ziet. Doe de was dus gewoon in de kast en laat je oude ondergoed niet vrolijk aan de waslijn wapperen. Zorg er ook voor dat de temperatuur in het huis aangenaam is en de airco niet op standje vrieskist staat.

4. Bezichtiging van je huis? Wees geen Ma Flodder

Niemand wil een huis kopen van de familie Flodder. Toch komt het vaak voor dat mensen die het huis bezichtigen stuiten op een tuin die doet denken aan een woeste jungle, vergeelde muren door roken en troep in huis. Daarnaast vinden bezichtigers het prettig om naar een zo neutraal mogelijke omgeving te kijken. Berg persoonlijke foto’s dus even op en besteed voldoende tijd aan het opruimen van de woning voor je geïnteresseerden verwelkomt.

Gouden tip voor de bezichtiging van de woning

Het loont enorm om zelf aanwezig te zijn tijdens de bezichtiging van je huis. Mensen waarderen het enorm als jij er als eigenaar bent om te vertellen over de woning en vragen te beantwoorden. Jij weet toch veel beter hoe het is om hier te wonen dan een verkopende makelaar!

Wat gebeurt er na de bezichtiging van je huis?

Je hebt een prachtig huis gevonden zonder sigarettenrook, huisdier of string met panterprint aan de waslijn. Libero Aankoop kan jou helpen om dat mooie huis te bemachtigen. Zeker met de huidige krapte op de woningmarkt is het belangrijk om je goed te laten begeleiden. De verkopende makelaar werkt liever samen met een expert dan met een particulier, aangezien hij dan zeker weet dat het traject na de acceptatie van het bod goed en professioneel verloopt. Bovendien kun jij, als je een aankoopmakelaar inschakelt met al jouw vragen bij hem terecht in plaats van bij de verkopende makelaar. Dit scheelt hem veel werk. Met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw kansen om de woning te bemachtigen dan ook aanzienlijk.

Voorkom dat jij jouw droomwoning misloopt! Ervaar zelf de voordelen van de aankoopmakelaar door contact op te nemen met de experts van Libero Aankoop. Wij staan ook ’s avonds en in het weekend klaar om jouw vragen te beantwoorden en snel te handelen als dat nodig is.