Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten als de aankoop niet doorgaat?

Zodra je opdracht hebt gegeven, starten wij de onderhandeling of het bieden en voeren wij de eerste gesprekken met de verkopende makelaar. In die onderhandelingsgesprekken wordt na een aantal dagen vaak al duidelijk waar de eindprijs op uit komt. Daarover informeren wij je uiteraard direct. We noemen dit een 'aankoopscan'. Als je in deze 1ste fase besluit om af te zien van de aankoop, brengen wij niets in rekening en hopen wij je voor een volgende woning weer te mogen begroeten. De aankoopscan is dus gratis als je besluit niet verder te gaan met de aankoop nadat de bodemprijs achterhaalt is.

Besluit je na de uitkomsten van de aankoopscan de aankoop (om welke reden dan ook) te annuleren? Dan brengen wij niets in rekening. Indien je besluit om de over te gaan tot annuleren ná akkoord, dan zijn wij genoodzaakt de volgende kosten in rekening te brengen.

€248 wanneer er nog geen deskundigen zijn ingeschakeld (dit zijn de minimale kosten);
+ € 250 na inschakelen van bouwkundige voor een meeloopkeuring (+ €200 bij keuring incl. rapport);
+ € 400 na inschakelen van taxateur voor taxatie;
+ € 250 na inschakelen aankoopmakelaar voor controle koopakte.
Met andere woorden; wanneer je annuleert op het moment dat er een bouwkundige, taxateur en aankoopmakelaar zijn ingeschakeld betaal je € 1248,- ( €248 + €250 + €400 + € 350).

Dit betreffen dus vaste annuleringskosten en deze hebben verder geen relatie met de werkelijk gemaakte kosten door externe professional(s) die kunnen hoger of lager zijn. 

Vrijblijvend contact opnemen

Sluiten
Live chat - Online