(Sluiten)
Bespaar op je woningaankoop
 • Binnen 1 dag een scherp bod uitgebracht
 • Geen prijsakkoord? Geen kosten!
 • De beste prijs voor jouw droomwoning
 • Overal in Nederland hulp bij je aankoop
Gratis Adviesgesprek Bespreek jouw situatie met één van onze experts.
8,7

Gemiddelde score van Libero Aankoop
op basis van 434 beoordelingen

Libero Aankoop in de media

meer...

Bekijk onze werkwijze in het kort

Libero Aankoop; 'No cure no pay' Aankoopmakelaar

Gratis online uitzending volgen?

Dinsdag 27 februari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning. Live, thuis vanaf je eigen bank te volgen!

Aanmelden gratis uitzending

Tarief van Libero Aankoop

Wij gaan verder waar andere (aankoop) makelaars stoppen! We nemen het aankoopproces van je over, zodat jij je kan richten op andere zaken en zo min mogelijk stress ervaart. Onze service stopt niet om 17.00 uur, maar gaat ook in de avonden en weekenden verder. Dit omdat we weten hoe belangrijk snel handelen kan zijn. Libero Aankoop heeft maar één doel: "Van iedere woningaankoop een topaankoop maken!"

Ons tarief van €465

Libero Aankoop heeft als motto "iedereen een topaankoop" en hanteert daarom voor de aankoopbegeleiding een basistarief van € 465. Hiervoor regelen wij het vooronderzoek, doen we de onderhandelingen, controleren we de koopakte en helpen je bij het vinden van een voordelige notaris. Waar andere makelaars een gemiddeld onderhandelresultaat van 2,7% behalen, behaalt Libero Aankoop gemiddeld 6%. Een snelle rekensom vertelt je dat wij 3,3% meer onderhandelingsresultaat behalen, wat al snel duizenden euro’s voordeel oplevert! 

Onze aankoopbegeleiding bestaat uit:

 • Adviesgesprek
 • Vooronderzoek
 • Messcherpe onderhandelingen
 • Contact met de verkopende partij
 • Bouwkundige meeloopkeuring (optioneel voor maar €100)
 • Taxatierapport, opgesteld door een erkende taxateur (optioneel voor maar €100)
 • Juridische controle van het koopcontract
 • Hulp bij het zoeken van een notaris

Bespaar op je woningaankoop

*Gebaseerd op het gemiddelde onderhandelingsresultaat van 2016

 
Makelaar X
Libero Aankoop
Vraagprijs
€ 250.000
€ 250.000
Resultaat
€ 6.750 (2,7%)*
€ 15.000 (6,0%)*
Aankoopprijs
€ 243.250
€ 235.000
Tarief
€ 3.648,75(1,5% van de aankoopprijs)
€ 1.965(€ 465 + 10% bonus)
Je bespaart
€ 3.101
€ 13.035

excl. btwincl. btw

Taxateur & bouwkundige

Het inschakelen van een taxateur en bouwkundige, via Libero Aankoop, kan jou een voordeel tot maar liefst €250 opleveren. Daarbij opgeteld nemen wij jou alle regelwerk uit handen, wat jou veel tijd kan besparen.

Taxateur
Bij ons betaal je slechts € 100 voor een erkende taxateur inclusie taxatierapport. Voor een gemiddelde taxateur betaal je al snel € 350. Jouw besparing loopt op tot € 250

Bouwkundige
Wij regelen een bouwkundige meeloopkeuring voor jou. Dit houdt in dat jij met de bouwkundige door de woning gaat. Je noteert zelf wat de gebreken zijn en ontvangt dus geen rapport. Met deze keuring voldoe je aan je onderzoeksplicht.

Prestatiebonus

Libero Aankoop levert jou een flink voordeel op. Voor onze dienst vragen wij naast het basisbedrag van €465 een prestatiebonus van 10% over het behaalde onderhandelresultaat. Met andere woorden; hoe meer wij van de vraagprijs afkrijgen, hoe groter de beloning voor onze aankoopmakelaar. Onze aankoopmakelaars zijn dus extra gemotiveerd om te onderhandelen tot de absolute bodemprijs. Wij bouwen de bonus van 10% geleidelijk af naar 3%. Wij vragen 10% voor een onderhandelingsresultaat van maximaal €25.000, over de volgende €25.000 betaal je nog 6%. Je betaalt 3% over alles wat daar nog boven komt.


Voorbeeld:
We krijgen €65.000 van de vraagprijs af, dan betekend dit:
10% van de eerste €25.000 = 2500
6% van de tweede €25.000 = € 1500
3 % over het restdeel €15.000 = € 450
Aan prestatiebonus betaal je ons € 4500 (excl. btw)


Als er minder dan €3.300 van de vraagprijs afgaat, bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning, dan rekenen wij voor de totale service een vast bedrag van € 795 (excl. btw). Je betaalt ons dan ons vaste tarief van € 465 en de minimale bonus van € 330.

BTW

Binnen de makelaardij is het gebruikelijk om tarieven te vermelden exclusief 21% btw. Alle genoemde tarieven zijn dus exclusief btw (tenzij anders staat vermeld).

Betaling achteraf via de notaris

Bewaar onze factuur goed, want onze kosten zijn deels fiscaal te verrekenen. Deze verrekening volgt via de notaris. Je hoeft ons dus niet vooraf te betalen. Verhuizen is al duur genoeg en daar kun je jouw spaargeld beter voor gebruiken. 

No cure, no pay

Terugtrekken in fase 1:

Na de onderhandelingen die wij voor jou hebben gevoerd, komen op de bodemprijs uit. Aan de hand van deze prijs kun jij ervoor kiezen om de koop door te zetten of van de koop af te zien. Wanneer je op dit moment besluit te annuleren dan zullen wij geen kosten in rekening brengen.

Terugtrekken in fase 2:

Nadat een bouwkundig specialist het huis heeft bekeken zul je nieuwe informatie over de woning krijgen. Het kan voorkomen dat je, op basis van deze nieuwe inzichten, het huis niet meer interessant (genoeg) vindt. Besluit je daarom de aankoop te annuleren? Dan rekenen wij een bedrag van € 250,- (excl. 21% btw).

Let op: De uitkomst van de bouwkundige keuring kan ook aanleiding geven tot het heropenen van de onderhandelingen. Dit is afhankelijk van jouw wensen.

Terugtrekken in een later stadium

Hoewel dit bijna niet voorkomt willen we jou wel op de hoogte brengen van eventuele kosten die dit met zich meebrengt. Besluit je in een latere fase van de koop af te zien dan betaal je een bedrag tot € 465 (excl. 21% btw). Je zult dus nooit meer betalen dan € 465 als je de aankoop annuleert.

Je koopt de woning

Wanneer je besluit om de woning te kopen, betaal je ons het basisbedrag van € 465 plus 10% over het behaalde onderhandelingsresultaat. Deze bedragen zijn beide excl. 21% btw.

Wat als er geen onderhandelruimte is?

Blijkt uit onze resultaatscan dat er niets van de prijs af kan, maar wil je de woning nog wel aankopen, ook voor de vraagprijs? Dan ben je vrij om de woning aan te kopen zonder gebruik te maken van onze service.

Wil je nog wel van onze service gebruik maken? Dan schakelen wij een bouwkundig specialist en taxateur (inclusief erkend taxatierapport) voor jou in. Ook controleren wij de koopakte en helpen we je bij het vinden van een voordelige notaris. Je betaalt in dat geval niet meer dan € 795 (excl. 21% btw).

Wat gebeurt er bij een vanaf-prijs?

Er worden steeds vaker woningen aangeboden met een vanaf-prijs. De prijs die je ziet is dus de minimale prijs die de verkoper er voor wenst te krijgen. Onderhandelen is dan niet van toepassing. Wij snappen wel dat je, ook in dit geval, de hulp van een professional kunt gebruiken. Bij woningen met een vanaf-prijs bieden wij jou dan ook onze complete aankoopbegeleiding. Wij regelen dan een bouwkundig specialist en een taxatuer (incl. erkend taxatierapport). Daarbij controleren we ook de koopakte en helpen je bij het vinden van een voordelige notaris. Dit alles voor € 795 (excl. 21% btw). Hoe het bieden bij een vanafprijs in zijn werk gaat lees je op onze speciale pagina aankoopbegeleiding bij een vanaf-prijs.

Gratis in contact komen voor een vrijblijvend adviesgesprek?

Vul dan ons contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe werkt het? Vrijblijvend contact opnemen

Live chat - Online