Veelgestelde vragen

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Maandag 26 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Hoe kun je onderhandelen over een huis dat je nog nooit hebt gezien?

Zoals naar voren kwam in de vorige vraag: voor het onderhandelen is het van belang geen persoonlijke band te hebben met de collega-makelaar, maar uiteraard is het wel van belang dat we weten waar we over spreken. We schakelen daarom een bouwkundig ingenieur in die de woning voor jou zal controleren, het liefst samen met jou. Je leert de woning zo op een prettige wijze goed kennen.

Een onafhankelijke erkende taxateur zal de woning tevens bezichtigen. Hij beoordeelt de vraagprijs, adviseert over de omgeving en brengt verslag uit aan de aankoopmakelaar. De taxateur heeft niets te maken met de aankoop en ook niets met de verkoop. Om die reden zal hij een zuiver oordeel kunnen vellen over de marktwaarde.

Indien er uit de taxatie of bouwkundige inspectie opvallende resultaten naar voren komen die van invloed kunnen zijn op de bodemprijs, nadat er onderhandeld is, kan het behaalde onderhandelingsresultaat in vele gevallen nog eens verder naar beneden worden bijgesteld. Hiervan is echter vrijwel nooit sprake, aangezien de uitonderhandelde prijs meestal zelfs lager ligt dan de taxatiewaarde.  

Vrijblijvend informeren

Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

morgen vanaf 07:30

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 632 beoordelingen