Huis kopen tijdens de corona-crisis

Het coronavirus legt een groot deel van onze maatschappij plat, waardoor de economie een flinke douw krijgt. Er zijn veel vragen over de invloed van de corona-crisis op de huizenmarkt. Lees hier hoe een huis kopen ook nu nog en en hoe Libero Aankoop omgaat met de maatregelen.

Invloed van het coronavirus op de huizenmarkt

Het aantal woningzoekenden is sinds het aanscherpen van de maatregelen rondom het coronavirus sterk verminderd. Oriënterende woningzoekenden zullen hun aankoop nog even uitstellen, waardoor het aantal bezichtigingen afneemt. Aan de andere kant is de woningbehoefte nog steeds groot en is er ook een groep potentiële kopers met serieuze plannen om te kopen. Afgelopen week zagen wij zelfs een stijging in het aantal geslaagde aankopen.

Pascal Bleumink, een van onze aankoopmakelaars, merkt dit ook: “De één wacht het even af, de ander ziet het als een kans om nu die ene mooie woning aan te kopen. Iedereen staat er anders in. De huizenmarkt blijft voorlopig wel doorlopen. Signalen van verkoop- en aankoopmakelaars vertellen ons dat het er nu niet veel rustiger op wordt.

Wat betreft de voorspelling van de huizenmarkt op langere termijn zegt Denise Hietland, aankoopmakelaar bij Libero Aankoop, het volgende: “Hoe dit zich uiteindelijk ontwikkelt, is afhankelijk van het verloop van de coronacrisis. Het maakt nogal een verschil of de maatregelen langdurig in stand blijven of dat we langzaam ons normale leven kunnen oppakken.”

Huizenprijzen 2020 en het coronavirus

De huizenprijzen zijn al 10 jaar aan het stijgen en dat blijft ook tijdens de coronacrisis zo. Wel lijkt deze stijging af te nemen: in januari 2020 was de stijging 6,3%, waar deze de voorgaande jaren boven de 8% lag. Dit lijkt logisch: "Minder interesse levert vaak minder hoge prijzen op," aldus Bleumink.

Bezichtigen op afstand

Mensen zijn op dit moment huiveriger om hun huis open te stellen voor een bezichtiging en woningzoekenden zeggen geplande bezichtigingen af. Volgens Pascal Bleumink kan dit kansen bieden: “Het aantal bezichtigers lijkt iets terug te lopen, wat voor andere kandidaten een kans kan bieden. Bezichtigingen worden onder de juiste maatregelen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan één voor één naar binnen, bezichtigen met alleen de makelaar in een aparte afspraak en zelfs virtuele bezichtigingen vanuit huis. Alles om ervoor te zorgen dat de woningmarkt door kan gaan en de gezondheid gewaarborgd blijft.

Blijft Libero Aankoop gewoon open?

Ja. Wij blijven 5 dagen per week bereikbaar en blijven klaarstaan om jouw aankoop goed te laten verlopen. We blijven op exact dezelfde manier werken. Immers, het voordeel is dat je niet in persoon met ons in contact komt. Onze specialisten blijven zich ook voor je inzetten, uiteraard onder de juiste maatregelen zodat de gezondheid gewaarborgd blijft. Ook aan het tarief en onze werkwijze verandert helemaal niets.

Huis kopen tijdens de corona-crisis

Een woning kopen tijdens de corona-crisis verloopt dus hetzelfde als voorheen, in de volgende 3 stappen:

  • Start jouw aankoopproces. Als je een huis op het oog hebt, laten wij jou graag weten hoe wij voor jou te werk gaan. Heb je jouw droomhuis nog niet gevonden? Volg dan de gratis online aankooptraining en krijg onmisbare tips voor het kopen van een huis.

  • Aankoopscan. Tijdens een telefonisch gesprek neemt de aankoopmakelaar jouw situatie met jou door. Na dit gesprek weten we precies welke strategie we gaan hanteren voor de succesvolle aankoop van de woning. Je kunt altijd bij ons terecht voor advies.

  • Aankoopcheck. Nadat het bod is geaccepteerd en een overeenkomst over de aankoopprijs is gesloten, schakelen wij deskundigen in voor een bouwkundige meeloopkeuring en een gevalideerde taxatie.

Libero Aankoop blijft ook tijdens de corona-crisis voor je klaarstaan. Wil jij hulp met de aankoop van een huis of heb je nog andere vragen? Onze experts (zoals Pascal en Denise) geven graag telefonisch uitleg.

Neem vrijblijvend contact op met Libero Aankoop
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen