Zelf onderhandelen bij de aankoop van een huis? Geniet van onze aankoop hulp!

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze lezers wat de mogelijkheden zijn van Libero Aankoop op het moment dat zij zelf al de onderhandelingen hebben gedaan. Veelal wordt er gedacht dat wij dan niets meer voor hen kunnen betekenen. Maar dat is niet waar! Maak kennis met onze nieuwste dienst Libero Aankoop Hulp. In dit blog zullen wij alles vertellen over de stappen bij een huis kopen. De aankoop van een woning is immers een intensief proces vol belangrijke keuzes. Maar eerst zullen we je vertellen hoe het onderhandelingsproces in zijn werk gaat. Hierbij het huis kopen stappenplan!

Stap 1. Financiële mogelijkheden onderzoeken

Eén van de eerste stappen bij een huis kopen is het onderzoeken van de financiële mogelijkheden. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat jij jouw droomhuis ook kunt betalen. Maak daarom van te voren een afspraak met jouw eigen of een onafhankelijke hypotheekadviseur. Heb jij nog een studieschuld open staan? Ook dan kan de hypotheekadviseur extra informatie en advies geven.

Stap 2. Op zoek naar de droomwoning

Nu jij weet hoeveel geld jij kunt uitgeven voor de aankoop van een woning, kun je op zoek gaan naar de woning die bij jou past. Maak vooraf een lijstje met alle wensen en eisen die jij aan een woning stelt. Zo kun je heel gericht op zoek. Kijk op Funda.nl of Jaap.nl naar woningen die voldoen aan jouw wensen en eisen. Of stap eens in de auto en rij een ronde door het gebied waar jij graag zou willen wonen. Wie weet welke woningen je allemaal tegenkomt! Ook een lokale (aankoop)makelaar kan jou helpen met het zoeken naar een woning. Over hoe je het beste de zoektocht naar jouw droomwoning kunt aanpakken, hebben wij een e-book geschreven. Deze kun je downloaden via onze website.

BlogE-bookWoningDieBijJePast

Stap 3. Bezichtigen

De volgende fase in het huis kopen stappenplan is het bezichtigen van die ene leuke woning. Misschien heb je wel meerdere woningen gezien en twijfel je welke het beste bij jou past. Een bezichtiging kan jou helpen om een goede keuze te maken. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om een bezichtiging te plannen. Vaak kan dit al via Funda.nl of Jaap.nl. Hier vast een aantal belangrijke tips voor tijdens de bezichtiging:

  • Bezichtig altijd met z’n tweeën. Twee mensen zien immers meer dan één;
  • Wees niet te enthousiast over de woning. Je geeft de verkopende partij het signaal dat je de woning erg graag zou willen kopen;
  • Wees ook niet te kritisch. De verkopende makelaar zal vervolgens jouw bod niet meer serieus nemen;
  • Neem pen en papier mee naar de bezichtiging, maar ook een camera, een knikker en een rolmaat.

Download ons e-book over bezichtigingen.

Stap 4. Onderhandelen over aankoop huis

Wanneer je jouw droomwoning hebt gevonden, kun je gaan onderhandelen over de aankoop van het huis. Je kunt hiervoor een aankoopmakelaar inschakelen, maar je kunt het ook heel goed zelf doen. Bijvoorbeeld wanneer jij stevig in jouw schoenen staat en jouw roze bril af kunt zetten. Wil jij weten wat nou een goed openingsbod is? Wij hebben een e-book geschreven over het biedingsproces. Deze kun je geheel gratis downloaden!
BlogE-bookBiedenOpEenHuis

Stap 5. Libero Aankoop Hulp

Wanneer je een prijs bent overeengekomen met de verkopende partij, ben je toe aan de tweede fase in het aankoopproces. Dat betekent dat je onderzoek moet gaan doen naar de bouwkundige staat, een taxatierapport moet laten opstellen en dat je de koopakte goed moet controleren. Daarnaast moet je, in de meeste gevallen, op zoek naar een geschikte notaris. Er komt nu dus heel veel op je af!
Om ervoor te zorgen dat deze tweede fase ook vlekkeloos verloopt, hebben wij Libero Aankoop Hulp voor jou ontwikkelt. Jij gaat zelf onderhandelen over de aankoop van een huis, wij doen de rest! Wij zorgen voor een bouwkundige expert die samen met jou door de woning loopt. Hij zal je alles vertellen over de staat. Ook heb je de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Daarnaast schakelen wij een taxateur in. Hij zal een erkend taxatierapport opstellen. Deze kun jij gebruiken voor het verkrijgen van de hypotheek. Ook zal onze makelaar het voorlopig koopcontract voor jou controleren. Zo weet je zeker dat je geen foutje over het hoofd zal zien! Tenslotte begeleiden wij jou tot aan de notaris. We bieden hulp bij de zoektocht naar een notaris die bij jou past.
Je kunt Libero Aankoop Hulp al inschakelen voor slechts € 739. Dit is inclusief btw! Er komen geen extra kosten bij, je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Schakel Libero Aankoop Hulp direct in, of vraag vrijblijvend om meer informatie.

Wil jij toch profiteren van de complete aankoopbegeleiding inclusief onderhandelingen? Ook daarmee helpen we je natuurlijk graag. Vergelijk onze aankooppakketten en kies de hulp die bij jou past.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Huis kopen zonder kijken: nooit een goed idee Huis kopen zonder kijken een goed idee? Nee. Lees waarom je nooit een huis moet kopen zonder bezichtiging. Blind een huis kopen? In het RTL-prog...
Makelaarsverhalen – Hoe eerdere ervaringen m... Regelmatig krijg ik de vraag of een aankoopmakelaar wel nut heeft bij de aankoop van een woning. Het gaat dan met name om woningen in steden als Amste...
Aankoopkeuring Huis Bij het kopen van een bestaande woning is het erg belangrijk om een aankoopkeuring uit te laten voeren. Een groot voordeel van een aankoopkeuring in h...
De beste voorbereiding voor de NVM Open Huizen Dag Morgen staat de NVM Open Huizen Dag weer op de agenda. De dag waarop je zonder afspraak en geheel vrijblijvend verschillende woningen kunt bekijken en...