vooruitzicht huizenmarkt

Dit wordt de woningmarkt 2019

De woningmarkt van 2018 werd gekenmerkt door stijgende huizenprijzen, huizen waarop flink boven de vraagprijs werd geboden en huizen die binnen no-time verkocht werden. De woningmarkt van 2019 zal niet veel rooskleuriger zijn, maar er zijn gelukkig een paar verbeteringen te vinden. In dit blog vertellen we alles over de vooruitzichten voor de woningmarkt in 2019.

Huizenprijzen blijven stijgen in 2019

De stijging van de huizenprijzen zal ook in 2019 nog doorgaan. Wel lijkt de piek van die stijging inmiddels bereikt te zijn. In 2018 stegen de huizenprijzen gemiddeld met 8,5 %, terwijl de vooruitzichten voor 2019 een stijging van 5-7 % aangeven. Doorstromers op de woningmarkt behalen bij verkoop van hun woning vaak een behoorlijke overwaarde die ze vervolgens in een andere woning kunnen steken. Hoewel de huizen nog steeds duurder worden, zijn de maandlasten door de lage hypotheekrente nog steeds goed te behappen. De vooruitzichten van de hypotheekrente in 2019 zijn een licht stijgende hypotheekrente. Dit zou kunnen betekenen dat over een tijdje de huizenprijzen niet meer zo sterk zullen stijgen. Een positief punt is dat de NHG-grens wordt verhoogd naar 290.000.

Minder kans voor starters op de woningmarkt in 2019

In 2019 zal de stijging van de huizenprijzen doorzetten. Hoewel de meeste middeninkomens iets meer hypotheek kunnen krijgen met hun inkomen, zal dit verschil de stijging van de huizenprijzen in 2019 niet bijbenen. Vooral starters hebben hier last van. Zij hebben vaak niet genoeg middelen om eigen geld in te leggen bij de aankoop van een woningen overwaarde van een verkochte woning hebben ze ook niet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een starter op de woningmarkt in 2019 volkomen kansloos is, maar het wordt er niet gemakkelijker op.

Als starter op de woningmarkt is het onmisbaar om zo veel mogelijk kennis te hebben over hoe het spelletje gespeeld wordt. Hiervoor heeft Libero Aankoop een gratis online aankooptraining ontwikkeld. In anderhalf uur tijd kom je vanuit jouw luie stoel alles te weten over de huidige woningmarkt. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Gratis online aankooptraining
Doe net als vele anderen een Gouden Aankoop na het volgen van de gratis aankooptraining!

Verschillende vooruitzichten van de woningmarkt

De huizenmarkt in de Randstad en in grote steden is niet te vergelijken met de woningmarkt in kleinere steden en minder stedelijke gebieden. Met een lagere hypotheek is het in 2019 heel lastig om in bijvoorbeeld Amsterdam een woning te kopen. In gebieden buiten de Randstad is dat echter minder lastig, maar eenvoudig een woning kopen gaat ook daar nog niet lukken in 2019. In de Randstad is het woningtekort dan ook groter dan in de rest van het land. De piek hiervan wordt in 2020 verwacht. Daarna staan er flink wat bouwplannen op de agenda.

Ben jij van plan om de woningmarkt in 2019 op te gaan? Of je nu starter of doorstromer bent, Libero Aankoop helpt jou bij de aankoop van jouw droomwoning. Wij werken met een all-inclusive tarief waarvoor we vanaf de aankoopscan tot aan de notaris aan jouw kant staan. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Nieuw: WOZ-waarde opvragen van jouw huis én dat va... Sinds afgelopen zaterdag is het voor alle Nederlands mogelijk om de WOZ-waarde te bekijken op het internet. Je kunt nu dus ook de WOZ-waarde van jouw ...
Bezichtig jouw droomwoning Op zaterdag 2 April is het weer zover. De NVM Open Huizen Dag, bezichtig jouw droomwoning! Want tijdens deze dag staan bij veel huizenverkopers de deu...
Strategie, tactiek en tips bij bieden op een huis Wil je een huis kopen? Lees alles over de beste strategie, tactiek en tips bij het bieden op een huis in dit blog. Strategie bepalen bij bieden o...
Stijging huizenprijzen vlakt af Het heeft even op zich laten wachten, maar de stijging van de huizenprijzen neemt af. Goed nieuws natuurlijk, maar wat betekent dit nou precies? Is di...

2 gedachtes over “Dit wordt de woningmarkt 2019

 1. Goede blog! vooral jullie opmerking dat vanaf 2020 er nieuwbouwprojecten op de markt komen.

  Daar gaat mijn vraag over. Mijn dochter is een starter in Amsterdam, woont nu voor 1000 euro huur p mnd, maar ik vermoed dat er ook veel kleine woningen gebouwd gaan worden. Als ik al eens wat zie dan ben ik te laat. Ik denk dus aan een woning van 30m2. als die al op de markt komen zijn ze direct weg.

  M<ijn vraag gaat dus over 2020 e.v.
  Zijn jullie een makelaar die alle projecten in de gaten hebben en eventueel als eerste erbij kan zijn?

  1. hallo Frans,
   Wij staan u als aankoopmakelaar bij vanaf het moment dat u een geschikte woning hebt gevonden, dan zijn wij ook in de Amsterdamse huizenmarkt razendsnel. Voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact met ons opnemen via onderstaande link of bellen naar 088-4303022.
   https://www.liberoaankoop.nl/contact
   Groeten, MB

Comments are closed.