15x woninginbraak voorkomen

15x woninginbraak voorkomen

Een woninginbraak is één van de meest ingrijpende dingen die je kan overkomen. Het idee dat er iemand in jouw huis is geweest en aan jouw spullen heeft gezeten is heel naar. Deze inbreuk op je privacy is erg heftig en ontneemt je het gevoel van een veilig thuis. En dan nog niet te denken aan alle waardevolle spullen die je ontnomen zijn. Voorkomen is beter dan genezen dus daarom geven wij jou 15 inbraakpreventie tips.

Tip 1: Woninginbraak voorkomen door goede sloten

Beknibbel niet op goed hang- en sluitwerk. Voorzie alle deuren en eventuele lichtkoepels met gedegen sloten. Denk ook aan balkondeuren en schuifpuien. Deze laatste verdienen een speciaal slot om de inbraakgevoeligheid van de pui te verminderen. Zorg ook dat je álle deuren en ramen sluit (en op slot doet) wanneer je weggaat. Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar dat is helaas niet altijd zo!

Tip 2: Zet de inbreker in het licht!

Een inbreker doet zijn werk graag in het donker. Zorg daarom voor lichtpunten om het huis met een bewegingssensor. Laat in huis ook wat lampen branden wanneer je ‘s avonds de deur uit gaat. Ga je op vakantie? Gebruik dan een tijdschakelaar om de verlichting in huis op diverse momenten in en uit te schakelen. Zo lijkt het net of er iemand in huis is.

Tip 3: Verstop geen sleutels

Wie kent het niet… Een sleutel onder de deurmat of in een bloempot, zodat je altijd naar binnen kunt. Doe dit niet. Dit is de meest eenvoudige manier voor een inbreker om het huis binnen te dringen. Je kunt sleutels eventueel wel opbergen in een sleutelkastje met een code.

Tip 4: Haal sleutels uit deuren

Het komt nog regelmatig voor dat deuren van binnenuit op slot worden gedaan en de sleutel in het slot blijft zitten. Even een raampje intikken of uitsnijden en de inbreker heeft jouw sleutel te pakken. Haal de sleutel dus uit de deur en berg deze goed op.

Tip 5: Pas op met ladders en containers

Een ladder of container kan heel zinvol zijn voor een inbreker om jouw huis binnen te dringen. Het is dus beter om deze niet buiten te laten staan. Je kunt dit in de schuur zetten, maar wanneer dit niet past of wenselijk is, zet het dan zo neer dat ze niet direct zichtbaar zijn voor de inbreker.

Tip 6: Een goede buur…

Je hoort het steeds vaker dat een buurt aan buurtpreventie doet, bijvoorbeeld door middel van een buurt- WhatsAppgroep. Middels deze app kun je elkaar op de hoogte te houden van allerlei zaken, maar ook om de straat in de gaten te houden. Ziet men iets verdachts, dan kun je elkaar via de app op de hoogte houden.

Tip 7: Woninginbraak voorkomen met een alarmsysteem

Neem je liever het zekere voor het onzekere? Dan is een goed alarmsysteem een prima oplossing. Middels het alarm schrik je inbrekers af en ontvang je een signaal wanneer er iemand jouw woning probeert binnen te dringen.

Tip 8: Pas op met adreslabels

Een sleutelbos voorzien van een hanger met jouw adres is een hele zinvolle handreiking voor een inbreker. Om een woninginbraak te voorkomen, is het slim om een andere leuke sleutelhanger te kiezen zodat je de inbreker niet rechtstreeks naar jouw woning leidt.

Omdat de vakantieperiode weer voor de deur staat, geven we ook nog wat specifieke inbraakpreventie tips voor wanneer u op vakantie gaat.

Tip 9: Social media

Social media is een leuke manier om te laten weten dat je morgen eindelijk naar Ibiza vertrekt, maar het is voor een inbreker een handig medium om te zien wanneer hij ongestoord zijn gang kan gaan. Ons advies is dan ook om niet via social media aan te kondigen dat je op vakantie gaat.

Tip 10: Post, post, post…

Post op de deurmat is voor een inbreker een goede manier om in de gaten te houden of er iemand thuis is. Stapelt de post zich op, dan weet hij dat er al enkele dagen niemand thuis is. Om een inbraak te voorkomen is het dus zinvol om iemand in te schakelen die met enige regelmaat jouw post van de mat haalt.

Tip 11: Een auto op het oprit

Vraag buren (met een tweede auto) of zij hun auto op jouw oprit willen zetten, zodat het lijkt of er iemand thuis is. Het is slim om deze zo nu en dan wat te verplaatsen, zodat het daadwerkelijk lijkt dat deze ook wordt gebruikt.

Tip 12: Gordijnen open en dicht

Als er toch iemand komt om jouw post weg te halen, vraag dan ook of hij of zij de gordijnen open en dicht wil doen. Zo lijkt het huis bewoond.

Tip 13: Leven in de brouwerij

Het is heerlijk om je woning opgeruimd achter te laten wanneer je op vakantie gaat. Maar om een inbraak te voorkomen is het juist van belang dat het er levendig uitziet in huis. Laat daarom wat spullen “rondslingeren”. Bijvoorbeeld speelgoed van de kinderen, een tijdschrift op de bank en wat spulletjes op tafel.

Tip 14: Beperk info op label aan de koffer

Eigenlijk lijkt deze tip wel op die van de adresgegevens op een sleutelhanger. Laat je adresgegevens achterwege op het label van je koffer. Een naam en je mobiele nummer zijn voldoende.

Tip 15: Merk waardevolle spullen

Dit is geen echte inbraakpreventie tip en het is ook niet alleen van belang wanneer je op vakantie gaat, maar het is wel een waardevolle tip wanneer er ingebroken wordt. Zorg dat er zo min mogelijk waardevolle spullen en grote geldbedragen in huis aanwezig zijn. Het is begrijpelijk dat je sommige spullen wel in huis bewaart. Zorg dat je deze spullen merkt met een DNA stift. Maak foto’s van dure en waardevolle spullen en noteer serienummers. Op deze manier heb je altijd bewijs dat de spullen van jou zijn.

Wij hopen dat een inbraak jouw bespaart blijft met deze inbraakpreventie tips. Ga je nog op zoek naar een andere woning dan kan het erg zinvol zijn om ook te kijken naar inbraakpreventiemaatregelen die er al voor de woning zijn genomen. Je kunt hierbij denken aan goed hang en sluitwerk. Maar vraag ook eens na hoe er in de buurt om wordt gegaan met sociale controle. Download ons gratis e-book: “ Jouw perfecte bezichtiging, voor nog meer zinvolle bezichtigingstips.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Eerste huis kopen of huren? Wat zijn de voor- en n... Ben jij toe om op jezelf te gaan wonen? Alleen of met jouw partner? Wil jij jouw eerste huis kopen? Of twijfel je nog tussen kopen of huren? Dan is he...
Een huis kopen zonder vast arbeidscontract: kan da... Kun je een huis kopen zonder vast contract? In dit artikel lees je de mogelijkheden voor het kopen van een woning zonder vast arbeidscontract. Hu...
6x Verhuistips die je moet kennen Gefeliciteerd, je hebt jouw droomwoning bemachtigd! Maar dan begint het grote geregel, want er moet verhuisd worden. Hoe pak je dat nou het beste aan ...
Nieuw: WOZ-waarde opvragen van jouw huis én dat va... Sinds afgelopen zaterdag is het voor alle Nederlands mogelijk om de WOZ-waarde te bekijken op het internet. Je kunt nu dus ook de WOZ-waarde van jouw ...

Één gedachte over “15x woninginbraak voorkomen

Comments are closed.