Libero

Jouw woning kopen in 6 stappen!

Je bent er uit, het wordt nu echt tijd om op zoek te gaan naar jouw droomwoning. Een eigen woning kopen waar je nog jarenlang plezier van gaat hebben.

Volg de 6 onderstaande stappen en de woning van jouw dromen is binnen no time jouw woning!

 1. Zet je woonwensen op een rij.

  Zet ze direct ook op volgorde van belangrijkheid. Wil je bijvoorbeeld een woning midden in de stad of toch liever buitenaf? Een woning in een kinderrijke buurt? Dicht bij de snelweg of midden in een woonwijk? Hoeveel kamers moet de woning hebben? Is een tuin belangrijk, en een garage? Wil je klussen aan het huis of moet de woning al direct klaar zijn? Heb je alles op een rijtje? Dan is het tijd voor de volgende stap; jouw financiële situatie.

 2. Zoek uit wat financieel mogelijk is.

  Wat is je budget? Wat kun je maximaal lenen en wat wil je lenen? Hoeveel wil je maandelijks overhouden? Op internet zijn vele middelen beschikbaar om uit te zoeken wat maximaal mogelijk is. Daarnaast raden wij je aan om eens met een hypotheekadviseur om tafel te gaan. Een eerste oriëntatiegesprek is bij de meeste hypotheekverstrekkers gratis. Bij EyeOpen regel je jouw hypotheek online en telefonisch, zij hanteren eenzelfde soort werkwijze als Libero Aankoop.

 3. Jouw financiële situatie en jouw wensen zijn duidelijk.

  Dan wordt het tijd om woningen te zoeken en te bezichtigen. Probeer daarbij altijd door de ruimtes, de rotzooi en de herstelwerkzaamheden heen te kijken. Wat kun je er van maken? Neem altijd iemand mee tijdens de bezichtiging en ga op twee verschillende tijdstippen kijken. Je hoeft niet per se twee bezichtigingen te plannen, maar probeer wel twee keer bij de woning langs te gaan.

 4. Een woning gevonden? Dan wordt het tijd voor de aankoop!

  Allereerst is het belangrijk om scherp te onderhandelen over de prijs van de woning. Wat is de emotionele waarde en tot welke bodemprijs wil de verkopende partij gaan? Libero Aankoop voert graag een gratis resultaatscan voor je uit, daarna worden een bouwkundige ingeschakeld voor een bouwkundige meeloopkeuring, en een taxateur voor het opstellen van een taxatierapport. Ook worden het koopcontract en de offerte van de notaris gecontroleerd.

 5. Hypotheek regelen.

  Ben je het eens geworden over een prijs voor de woning en is het koopcontract getekend? Dan wordt het tijd om de hypotheek definitief te regelen. Je dient daarvoor het opgestelde taxatierapport aan te leveren, een gezondheidsverklaring aan te vragen en verschillende documenten te ondertekenen. Jouw hypotheekadviseur kan je hier alles over vertellen.

 6. Het afronden van de koop.

  Het is bijna zo ver! De koop van jouw droomwoning kan worden afgerond. Voor de overdracht is het verstandig om samen met de verkopende partij een laatste keer door de woning te gaan. Controleer of alles is zoals afgesproken. Moesten er nog reparaties uitgevoerd worden? Zijn die dan ook daadwerkelijk uitgevoerd? Heb je dingen overgenomen? Zijn die objecten aanwezig? En is de rest weggehaald? Controleer dit goed zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Dan rest je daarna alleen nog de weg naar de notaris en het ondertekenen van de koopakte en leveringsakte.

 

En dan is het eindelijk zo ver! Het huis is van jou! Ik wens je nu alvast veel plezier en geluk in jouw nieuwe woning!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Alles wat je moet weten over woningruil van koopwo... Als je een nieuwe woning wilt kopen, is het vaak verstandig om eerst te wachten tot je je oude huis verkocht hebt. Je wilt immers niet met dubbele woo...
De waarde van jouw droomwoning Het is eindelijk zo ver, je hebt je droomwoning gevonden en je wilt deze graag aankopen. Dan is het slim en vaak zelfs noodzakelijk om een taxatie uit...
Welke documenten voor hypotheek nodig? Jouw bod is geaccepteerd, de koopakte is getekend en je bent stiekem al aan het nippen van de champagne. Er moet echter nog wel iets belangrijks gebeu...
Top 10 duurste woningen in Amsterdam De krappe woningmarkt doet gekke dingen met de huizenprijzen. Zo loopt de winst op een gemiddelde woning in Amsterdam al snel op naar een gemiddelde v...