Een jong stel dat het nieuwe appartement aan het verven is - Libero Aankoop

‘Libero Aankoop’ vertelt: Waarom een aankoopmakelaar?

Wanneer je jouw droomwoning hebt gevonden en je wilt deze aankopen, moet je de keuze maken of je de onderhandelingen zelf wilt gaan voeren. Je hebt namelijk ook de keuze om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hij zal dan namens jou de onderhandelingen voeren en vaak krijg je een complete aankoopbegeleiding inclusief bouwkundige keuring en taxatie.

Wel of niet een aankoopmakelaar?

Een eenvoudige reden om geen aankoopmakelaar in te schakelen, is dat het geen zin heeft om veel geld te betalen aan iemand die werk doet dat je zelf ook kunt doen. Als je een beetje koelbloedig bent, kun je zelf al een aardig eind komen. Al gaat de research vooraf wel veel tijd kosten.
Toch kan een aankoopmakelaar jou veel werk uit handen nemen. Een verkopende makelaar heeft als doel om zo snel en veel mogelijk geld voor zijn woningen te krijgen. Door hier een aankoopmakelaar tegenover te zetten, maak je de kans op het spelen van spelletjes kleiner.
Wil je meer lezen over het inschakelen van een aankoopmakelaar? Of twijfel je nog? Lees dan ons blog over aankoopmakelaars.

Wat is het nut van een aankoopmakelaar?

  • Of je nu onderhandelruimte hebt, of direct een bod moet uitbrengen, een aankoopmakelaar kan jou helpen bij het creëren van de gun-factor. Een verkoopmakelaar onderhandelt liever met een aankoopmakelaar, omdat hij weet dat het dan professioneler verloopt. Op dat moment worden er ook weinig fouten gemaakt.
  • Met behulp van een aankoopmakelaar verlopen de gesprekken altijd via iemand. Wanneer de aankoopmakelaar een uiterlijk bedrag noemt waar de verkopers niet mee akkoord gaan, kan hij dit altijd terugkoppelen aan zijn klant, waardoor die wellicht alsnog akkoord gaat met een hogere prijs. De aankoopmakelaar staat als buffer tussen twee partijen, waardoor zijn positie sterker wordt.

Ben je eruit en wil je graag jouw huis aankopen met hulp van een aankoopmakelaar van ‘Libero Aankoop’? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan !

>> Wat maakt een goede aankoopmakelaar?

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Een woning kopen: vergeet dit niet! Een huis kopen is niet iets wat iemand vaak doet, meestal maar één of enkele keren in iemands leven. Het is daarom wel een heel belangrijke stap, want...
Bieden op een huis: de do’s en don’ts ... Eindelijk! Je hebt jouw droomhuis gevonden. Dan wil je deze natuurlijk voor de laagste prijs bemachtigen en tegelijkertijd zorgen niemand anders er me...
6x Verhuistips die je moet kennen Gefeliciteerd, je hebt jouw droomwoning bemachtigd! Maar dan begint het grote geregel, want er moet verhuisd worden. Hoe pak je dat nou het beste aan ...
Drie tips bij een verhuizing met overbrugging Ga jij binnenkort verhuizen en heb je een overbruggingsperiode in een ander huis? Dan wil je vast jouw spullen goed inpakken, zodat alles straks nog n...

Één gedachte over “‘Libero Aankoop’ vertelt: Waarom een aankoopmakelaar?

  1. Goed artikel! Zeker in de huidige oververhitte markt is een aankoopmakelaar sterk aan te raden. Een aankoopmakelaar heeft de juiste contacten en weet vaak eerder welke woningen op de markt zullen komen.

Comments are closed.