Op 7 april is de eerste open huizen dag van 2018! Lees in dit blog onze tips voor het bezichtigen van de woningen.

5 x zo bereid je je voor op de Open Huizen Dag van 7 april

De eerste Open Huizen Dag van 2018 staat alweer voor de deur! Op 7 april worden er weer huizen opengesteld voor belangstellende kopers. Nu denk je misschien: “Heeft het wel zin? Woningen die ik interessant vind, halen Funda niet eens..!” Toch kunnen de woningen die wel opengesteld worden tijdens de Open Huizen Dag zeker interessant zijn.

Krappe woningmarkt

De huidige woningmarkt staat erom bekend dat woningen steeds vaker worden verkocht voordat ze überhaupt op Funda staan. Maar wat te denken van de woningen waar je steeds aan voorbij scrolt, omdat ze niet aan je wensen voldoen? Het kan lonen om je woonwensenlijst nog eens onder de loep te nemen. Wellicht staan er “eisen” tussen die je nu niet meer zo belangrijk vindt, zoals een separaat toilet op de eerste etage of een tuin van minimaal tien meter diep. De Open Huizen Dag geeft jou de kans om eens huizen te bekijken die je niet op nummer één hebt staan, maar wel eens verrassend goed bij je kunnen passen.

Tips bezichtigen van huis tijden de Open Huizen Dag

Het is van belang dat je goed voorbereid op pad gaat en daarom hebben wij wat tips voor je opgesteld.

Tip 1. Zorg dat je zicht hebt op jouw budget

Er staan wellicht woningen op Funda waar jij jezelf wel ziet wonen, maar alleen die prijs… Je bespaart tijd wanneer je weet wat jouw budget is. Om antwoord te krijgen op hoeveel hypotheek je kunt krijgen is het belangrijk om informatie in te winnen bij een hypotheekadviseur. Heb je weinig tijd? Geen probleem, tegenwoordig kun je online heel eenvoudig jouw maximale hypotheek berekenen en zelf afsluiten.

Tip 2. Zorg voor een up-to-date wensenlijst

Een woonwensenlijst kan jou helpen om snel te zien of een woning voldoet aan jouw wensen en eisen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel concessies doet en bijvoorbeeld met een slaapkamer minder genoegen neemt, omdat je dan in ieder geval een woning hebt.

Tip 3. Stel vragen

Een huis kopen met verborgen gebreken is de nachtmerrie van iedere huizenkoper. Door vragen te stellen krijg je vaak nieuwe inzichten. Zo kom je de reden van verkoop te weten, leer je meer over de staat van de woning en hoe bijvoorbeeld de omgeving van de woning is.

Tip 4. Kijk door de huidige staat van de woning heen

Het kan zijn dat je een woning binnengaat die nog in complete jaren-60 staat verkeerd. Schrootjes, hokkerig en oud. Durf hier doorheen te kijken en zie wat het kan worden. Wat gebeurt als je de muren wegbreekt, de woning is gestuct en er een superstrakke vloer ligt? Dan kan het zomaar jouw droomhuis zijn. Probeer dus door de huidige staat van de woning heen te kijken.

Tip 5. Checklist woning bezichtigen

Wij hebben een goede checklist opgesteld voor het bezichtigen van een woning. Deze checklisten helpen je op de juiste informatie op te vragen en de belangrijkste dingen te onthouden. De checklisten zorgen er dus voor dat je goed voorbereid een woning gaat bezichtigen.

Tip 6: Volg onze gratis online aankooptraining

In slechts een uur tijd alle benodigde informatie voor het aankopen van een woning tot je beschikking hebben, wie wil dat niet? We leren jou hoe je een miskoop kunt voorkomen, de trucjes van een verkopend makelaar te doorzien en nog veel meer. De eerst volgende GRATIS online aankooptraining is op 26 maart. Deze informatie kun je dus mooi gebruiken tijdens de bezichtigingen op de Open Huizen Dag!

Vind je jouw droomwoning tijdens de Open Huizen Dag, dan zou dat natuurlijk super zijn! Laat je niet afschrikken door de andere geïnteresseerden en maak al helemaal geen overhaaste beslissingen. Op een krappe woningmarkt is snel handelen van belang, maar voorkom dat je je daardoor laat leiden. Weet je zeker dat dit jouw droomwoning is en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken dan samen naar jouw situatie.

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie