Verhuizen stappenplan

Verhuizen stappenplan: tips voor een soepel verloop

Na lang gezocht te hebben, is het eindelijk gelukt: je hebt het huis van je dromen gekocht! De overdrachtsdatum kom steeds dichterbij en je bereid je voor om te verhuizen. Het regelen van een verhuizing is een flink karwei, die we allemaal wel eens hebben meegemaakt. Tijd dus, om eens goed na te denken hoe je dit het beste kunt doen. Daarom hebben we een aantal tips opgenoemd, zodat jij weet waar je op moet letten. Kortom, lees de tips goed door en zorg dat alles goed verloopt.

1. Efficiënt verhuizen tips

De eerste stap van je verhuizing is om te bepalen wat je meeneemt. Er moet namelijk goed omgegaan worden met de tijd en ruimte die je hebt. Het is dus handig om te kijken wat er blijven kan, wat je weg kan gooien en wat mee moet. Daarnaast is de afstand tussen het oude en nieuwe huis ook belangrijk. Houd hier rekening mee, zodat je tijdens het verhuizen niet achter onverwachte transportkosten komt.

2. Zelf verhuizen of daarvoor iemand inschakelen?

Het tweede punt om over na te denken, is wie de verhuizing daadwerkelijk gaat uitvoeren. In andere woorden, ga je het zelf doen, of schakel je een speciaal verhuisbedrijf in? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Deze hebben we hieronder voor je opgenoemd.

  • Zelf doen; Ten eerste is zelf verhuizen goedkoper. Immers ben je geen extra kosten kwijt aan een verhuisbedrijf. Daarnaast houd je alles zelf in de hand. De nadelen van zelf verhuizen, is dat het vaak meer tijd kost, je spullen niet verzekerd zijn en dat je zelf vervoer moet regelen. Ook is er meer kans op lichamelijke schade, omdat je alles zelf tilt.
  • Verhuisbedrijf inschakelen; Vakmannen zorgen ervoor dat de verhuizing snel en soepel verloopt. Ook hoef jij niks te tillen en te sjouwen. Vaak pakken ze zelfs de spullen voor je in dozen. Daarbovenop heeft een verhuisbedrijf genoeg transportmiddelen om alles snel te verplaatsen. Een nadeel van zo’n verhuisbedrijf is dat er natuurlijk een prijskaartje aanhangt.

3. Let op de kosten van een verhuizing

Ten derde is het belangrijk om een goed beeld te hebben welke kosten een rol spelen. Deze zijn:

 • Kosten verhuiswagen – Grootte is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je moet verhuizen.
 • Kosten verhuizers – Deze kunnen helpen bij het laden en lossen, maar ze kunnen ook zorgen voor het inpakwerk en het (de)monteren van meubels.
 • Voorrijkosten van het verhuisbedrijf – Ook is het belangrijk om te kijken naar hoeveel zo’n bedrijf vraagt om te verschijnen.
 • Kilometervergoeding – Daarnaast vragen professionele verhuizers vaak een bepaald tarief voor elke kilometer die ze moeten afleggen.
 • Eventueel een parkeervergunning of -ontheffing – Kijk goed hoe het zit met de parkeergelegenheden tijdens het verhuizen. Het kan maar zo zijn dat je hier ook geld aan kwijt zult zijn.
 • Toeslag voor verhuizen in het weekend of verhuizen met spoed – Verhuisbedrijven vragen soms extra kosten voor als ze in het weekend moet komen. Ook kan een spoedaanvraag voor een hoger tarief zorgen.

Wat kost een verhuizing? In totaal kan het kostenplaatje er zo uit komen te zien:

 • Verhuizing naar flat of appartement +/- € 700 – € 900;
 • Verhuizing naar blok woning of twee-onder-een-kap +/- € 900 – € 1100;
 • Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse +/- € 1000.

Elk verhuisbedrijf berekent kosten op zijn eigen manier. Het is daarom slim om bij verschillende verhuisbedrijven offertes op te vragen en prijzen te vergelijken.

4. Kies wat goed bij je past

Het is het allerbelangrijkst om te kijken welke optie het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Kijk goed naar de voor- en nadelen van alles en maak een keuze. Voor veel mensen is zelf verhuizen een goede optie, omdat je zo de kosten laag houdt. Echter moet je dan zelf alles gaan regelen en zijn de spullen niet verzekerd. Tips om te verhuizen kunnen je helpen, maar het is voor iedereen anders! Zorg in ieder geval voor een goede voorbereiding.

5. Praktische verhuizen tips

Ten slotte hebben we nog een aantal algemene tips voor je. Zo ben je nog beter voorbereid op de verhuizing.

 • Gebruik goede verhuisdozen om goederen in te pakken;
 • Gebruik geen krantenpapier, inkt geeft af op goederen;
 • Probeer zoveel mogelijk al in dozen te pakken, dat scheelt tijd tijdens het verhuizen zelf;
 • Wees zorgvuldig met demonteren meubelen;
 • Wees kritisch op het verhuisbedrijf, het gaat niet om snelheid maar om de kwaliteit en zorgvuldigheid;
 • Zorg dat er goede afspraken met de verhuizers zijn voor als er iets kapot gaat;
 • Zet geen spullen even op straat, dat verhoogt de kans op schade of verlies;
 • Zorg dat alles goed gelabeld is, zodat spullen direct op de juiste kamer en op de juiste plek gezet kunnen worden;
 • Zorg dat je een goed vervoersmiddel hebt als je zelf verhuist;
 • Schakel een groepje vrienden of familieleden in (+/- 6 mensen, anders loop je elkaar in de weg);
 • Houd ook rekening met de catering voor vrienden/familie.

Met dit stappenplan voor verhuizen ben je goed voorbereid voor jouw verhuizing naar je nieuwe huis. Heb je de aankoop van jouw droomhuis nog niet rond gekregen? Leer hoe jij een topaankoop doet met onze gratis online aankooptraining. Hierin leer je in slechts een uur tijd hoe je een miskoop voorkomt, welke trucs verkopend makelaars inzetten en hoe je een goed bod uitbrengt. Tijdens de training zit er een team van aankoopspecialisten voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Meld je snel aan!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Een bouwdepot, zo werkt het! Heb je een woning gevonden waar je nog het nodige aan wilt verbouwen? Een bouwdepot kan de oplossing zijn om deze verbouwing te financieren. Lees hier...
Een huis kopen met erfpacht, hoe zit dat? Deze week behandelen we weer een veel gestelde vragen uit onze online aankooptraining. Dit keer staat het onderwerp erfpacht centraal. Een huis kopen ...
Bod uitbrengen op een huis: Hoeveel bieden onder d... De meest gestelde vraag bij het kopen van een woning is toch wel: “Hoeveel kun je onder de vraagprijs bieden?” Het is namelijk voor een starter of lee...
Maak kennis met onze woningassistent Ken je dat, je bent uren aan het zoeken naar de juiste informatie en het eindresultaat is niet bepaald om te juichen? Dit kan heel frustrerend zijn, h...

2 gedachtes over “Verhuizen stappenplan: tips voor een soepel verloop

 1. Ik ben er het helemaal mee eens dat het heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat alles goed gelabeld is, zodat spullen direct op de juiste kamer en op de juiste plek gezet kunnen worden. Ik moet naar een ander huis voor het werk verhuizen, en ik wil het zonder het verhuisbedrijf doen. Het enige dat ik nodig heb is een verhuisbusje.

Comments are closed.