8x tips verhuizen met kinderen

8 x tips verhuizen met kinderen

Wie al eens verhuisd heeft, weet dat verhuizen een flinke klus kan zijn. Een goede planning is van groot belang om de verhuizing zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. Maar hoe red je dat als je moet verhuizen met kinderen? Jij pakt het in en zij pakken het even zo vrolijk weer uit… Verhuizen met kinderen kan echter ook anders met onze 8 tips.

Tip 1: Zorg dat je de verhuizing goed voorbereid

Het maakt niet uit of je naar de andere kant van het land of slechts naar een woning enkele straten verderop verhuisd. Waar je ook naartoe verhuisd een goede voorbereiding is van essentieel belang. Wanneer het haalbaar is, kies dan geen periode uit waarin er voor je kind veel veranderingen plaats zullen vinden. Verhuizen kan namelijk een flinke impact hebben op je kind. Denk bij de voorbereiding ook na over de school en verenigingen waar je kind naartoe kan gaan na de verhuizing.

Tip 2: Bereid je kind voor op wat er komen gaat

Wat het juiste moment is om je kind te vertellen over de verhuizing verschilt natuurlijk per situatie en per kind. Maar begin niet te vroeg met het benoemen dat jullie gaan verhuizen. Tijd is voor kinderen een lastig begrip. Wanneer jij bijvoorbeeld vertelt dat jullie over een tijdje gaan verhuizen, dan kan jouw kind denken dat het morgen zover is. Wacht ook niet tot het allerlaatste moment. Je kind heeft wel tijd nodig om aan het idee te wennen. Je kunt de verhuizing “ zichtbaar” maken door bijvoorbeeld een aftelkalender te maken.

Tip 3: Ga kijken bij de nieuwe woning

Een verhuizing betekent; de oude vertrouwde omgeving verruilen voor een nieuwe onbekende plek. Om het tastbaar te maken, is het belangrijk dat je (regelmatig) met je kind gaat kijken bij de nieuwe woning. Zo weet hij hoe zijn nieuwe huis eruit ziet en wat zijn nieuwe kamer wordt.

Tip 4: Laat je kind helpen met het inpakken

Kinderen vinden het leuk om te helpen. Het gaat dan weliswaar niet altijd even vlot, maar het geeft jouw kind wel het gevoel dat hij belangrijk is. Geef hem of haar bijvoorbeeld een doos om
spulletjes uit de eigen slaapkamer in te stoppen. Let daarbij wel op dat de dozen niet te zwaar worden en dat je breekbare items zelf even inpakt. Je kind vind het leuk en het is ook gezellig om samen bezig te zijn.

Tip 5: Schakel hulp in

Wanneer je gaat verhuizen met kinderen dan kan het op sommige momenten heerlijk zijn als je wat extra handjes hebt. Vraag vrienden en familie om te helpen met inpakken, schoonmaken en sjouwen. Het kan ook prettig zijn dat ze op sommige momenten even op je kind passen, zodat jij je handen even vrij hebt. Bedenk vooraf wat voor jou het beste werkt en schakel hulp tijdig in.

Tip 6: Daag huis

Voor een kind is het belangrijk om afscheid te nemen van zijn oude vertrouwde plek. Je kunt afscheid nemen vlak voordat je alle spullen naar de nieuwe woning verhuist, maar je kunt dit ook doen op het moment dat de woning leeg is. Kies het moment wat het beste bij jouw kind past.

Tip 7: Blijf rustig

Een verhuizing kan heel hectisch en stressvol zijn. Kinderen merken dat aan je en zullen extra aandacht van je vragen. Probeer de rust te bewaren, geef ze de aandacht die ze nodig hebben en leg ze uit waarom je gestrest bent. Hoe moeilijk het soms ook is, blijf rustig en zet je kinderen op nummer één.

Tip 8: Schakel een verhuisbedrijf in

Je kunt natuurlijk ook een verhuisbedrijf inschakelen om de verhuizing te regelen, zodat jij je volledig op je kinderen kunt richten. Bedenk een goed moment en houd hierbij rekening met de tarieven. Verhuizen in het weekend is veelal prijziger dan op een werkdag. Houd hier dus rekening mee. Ook kun je ervoor kiezen om de eindschoonmaak over te laten aan een schoonmaakster. Dit scheelt jou weer tijd en het geeft rust.

Verhuizen is vaak een stressvolle periode, helemaal als je er ook nog eens voor de volle 100% voor je kinderen wilt zijn. Het scheelt enorm wanneer je deze fase relaxed in kunt gaan. Maar ja, de aankoop van een woning is tegenwoordig ook een stressvol proces, Toch kan het anders. Heb je al wel eens aan een aankoopmakelaar gedacht? Een aankoopmakelaar kan jou ontzorgen en het scheelt je veel tijd. Tijd die je weer met je kinderen kunt doorbrengen. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Huis gekocht, maar de reacties zijn negatief! Je hebt een huis gekocht en bent helemaal in de wolken! Jij vindt dat je een goede aankoop hebt gedaan. Na een succesvolle onderhandeling heeft de aan...
Vier tips voor het inrichten van een groot huis Heb jij wel eens nagedacht over de inrichting van grote ruimtes? Voor het inrichten van kleine ruimtes zijn ontzettend veel tips, lijstjes en blogs te...
Alles wat jij moet weten over het overgangsrecht v... Eerder schreven we een blog over soorten hypotheken die je vroeger kon afsluiten, maar nu niet meer. Per 1 januari 2013 bestaat er namelijk nieuwe wet...
Drie tips bij een verhuizing met overbrugging Ga jij binnenkort verhuizen en heb je een overbruggingsperiode in een ander huis? Dan wil je vast jouw spullen goed inpakken, zodat alles straks nog n...