verbouwing financieren

Een verbouwing financieren doe je zo!

Overweeg je jouw huis te verbouwen of een huis te kopen waar aan geklust moet worden? Wat spannend! Het maakt niet uit wat je precies gaat verbouwen, de financiën moeten voor een verbouwing altijd op orde zijn. In dit blog zetten we de manieren om een verbouwing te financieren op een rijtje, zodat jij over een paar minuten alles weet over het financieren van een verbouwing.

Verbouwing financieren met spaargeld

We beginnen ons lijstje van financiële opties met een kleine inkopper. De meest eenvoudige manier van een verbouwing financieren is het gebruik van jouw eigen spaargeld. Als jouw spaargeld hoger is dan € 30.000, is het zelfs voordeliger om spaargeld in te zetten om de verbouwing te financieren. Je betaalt namelijk belasting over het bedrag boven de € 30.000. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om eigen geld te gebruiken om een verbouwing te financieren, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere opties!

Subsidie voor verbouwing

Voor bepaalde verbouwingen kun je subsidie aanvragen. Zo bestaan er subsidies voor verbouwingen waarmee je jouw woning energiezuiniger maakt. Voor energiezuinige maatregelen mag je tot 106% van de taxatiewaarde lenen om de verbouwing te financieren, met een maximum bedrag van € 9.000. Naast subsidies voor het energiezuinig maken van een woning bestaan er ook subsidies voor monumentale panden. De overheid ondersteunt jou in dat geval om jouw monumentale pand te restaureren of onderhouden. Om te weten te komen welke subsidies voor jouw verbouwing gelden, kun je eenvoudig de subsidiecheck doen.

Bouwdepot voor verbouwing

Een bouwdepot is een aparte rekening bij jouw bank die twee jaar vast staat. Een huis verbouwen met een bouwdepot kan op allerlei manieren, zolang het bouwdepot daadwerkelijk gebruikt wordt voor de verbouwing van jouw huis. Een bouwdepot voor verbouwing is onderdeel van de hypotheek, dus meestal heb je het bouwdepot bij jouw hypotheekverstrekker. De bank of hypotheekverstrekker vraagt vaak om een taxatierapport na de verbouwing, om er zeker van te zijn dat de waarde van jouw woning is gestegen na de verbouwing.

Hypotheek uitbreiden voor verbouwing

Een verbouwing financieren met jouw hypotheek is een optie als de verbouwing meer kost dan € 25.000. Het aanpassen van de hypotheek kost namelijk flink wat geld. Voor het uitbreiden van jouw hypotheek voor verbouwing gelden dezelfde inkomenstoetsen als voor het normale afsluiten van een hypotheek. Dit betekent dat je niet zomaar de hypotheek kunt verhogen. Als er in jouw huidige hypotheek geen ruimte is voor een uitbreiding, is een tweede hypotheek een optie.

Verbouwing financieren met een lening

We hebben al verschillende leningen besproken om het huis te verbouwen. De ‘gewone’ persoonlijke lening hebben we niet besproken, maar is natuurlijk wel een optie om een verbouwing te financieren. De voorwaarden van een lening zijn vaak minder aantrekkelijk dan de voorwaarden van een bouwdepot of hypotheek. De rente is bijvoorbeeld vaak hoger en de looptijd korter. Je zult dus de afweging moeten maken of het huis verbouwen met gebruik van een persoonlijke lening de moeite waard is of dat je beter op een andere manier de verbouwing kunt financieren.

Ben je van plan om jouw huidige woning te verbouwen, of ben je nog op zoek naar een woning om helemaal perfect te maken? Als je nog geen woning gevonden hebt, is Libero Aankoop de perfecte partij voor jou! Wij helpen jou om die ene perfecte woning aan te kopen en voorzien je graag van advies over het huis verbouwen. Neem eens vrijblijvend contact op en ervaar de voordelen!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Een bouwdepot, zo werkt het! Heb je een woning gevonden waar je nog het nodige aan wilt verbouwen? Een bouwdepot kan de oplossing zijn om deze verbouwing te financieren. Lees hier...
Verbouwen met voordelig btw-tarief? Het kan nog to... Bij het verbouwen van jouw huis geldt het voordelige btw-tarief van 6%. Vanaf 1 juli 2015 verandert dit naar 21%. Nog profiteren van het lage tarief? ...
Woning splitsen in twee woningen Heb jij een prachtig huis op het oog, maar is het te groot of te duur? Is het jouw droom om samen met vrienden of familie in een huis te leven? Of ben...
Dit is hoe je met asbest in huis om moet gaan Vroeger werd er veel gebouwd met asbest. Als jouw huis gebouwd is voor 1994, is de kans aanwezig dat er asbest in de woning aanwezig is. Vanaf 1994 is...