Foto van een gebouw in de steigers, in verbouwing.

Verbouwen met voordelig btw-tarief? Het kan nog tot 1 juli!

Bij het verbouwen van jouw huis geldt het voordelige btw-tarief van 6%. Vanaf 1 juli 2015 verandert dit naar 21%. Nog profiteren van het lage tarief? Dan moet de verbouwing wel vóór 1 juli zijn afgerond.

Het btw-tarief van 6% geldt voor herstel en renovatie van huizen ouder dan twee jaar. Het is alleen van toepassing op arbeid, niet op materiaalkosten. Voor andere werkzaamheden zoals isoleren, schilderen en stukadoren geldt ook het 6%-tarief en dit blijft ook zo na 1 juli.

Het duurt nog iets meer dan een maand tot het 1 juli is, dus een grote verbouwing zit er niet meer in voor die tijd. Ben je echter al bezig met een verbouwing en zou het mogelijk zijn om deze voor 1 juli af te ronden, dan is dat dus zeker aan te raden! Wanneer de verbouwing na 30 juni 2015 wordt afgerond, betaal je 21% btw, ook als je al eerder een vooruitbetaling hebt gedaan.

Wil je nog snel profiteren, dan kun je nog kleine werkzaamheden laten verrichten vóór 1 juli. Als je bijvoorbeeld met een grote verbouwing bezig bent, kun je de aannemer vragen de kleine werkzaamheden eerst te laten doen, zodat je bij deze klussen nog kan profiteren van het lage btw-tarief.

Bron: Rijksoverheid

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie