Top 10 duurste woningen in Groningen

De krappe woningmarkt doet vreemde dingen met de huizenprijzen, ook in Groningen. Er staan echter nog genoeg pareltjes te koop in de Trots van het Noorden. Heb jij altijd al vlakbij de Martinitoren willen wonen? Grijp dan nu je kans en koop een van deze tien droomhuizen in Groningen! De woningen uit onze top 10 duurste woningen in Groningen zijn stuk voor stuk prachtig, dus lees snel verder!

10. Verlengde Hereweg 132

De eerste woning in de top 10 staat aan de Verlenge Hereweg 132. Deze voormalige dokterswoning uit de jaren 20’ heeft een karakteristiek uiterlijk. De woning is gemoderniseerd en toch zijn de mooie details van de woning bewaard gebleven. Zo zijn de ‘muizentandjes’ aan de voorgevel bewaard en de mooie glas-in-loodramen zijn nog steeds te zien.
Wie wilt er nou niet in een gemoderniseerde jaren 20’ woning wonen?

Vraagprijs: € 945.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

9. Goeman Borgesiuslaan 147

Een jaren 60’ woning die onder architectuur verbouwd is. In de afgelopen jaren is er uitgebouwd en is de gehele begane grondvloer geïsoleerd en van vloerverwarming voorzien. Op de begane grond is ook een slaapkamer en badkamer te vinden. Het perceel is zeer royaal en de fraai aangelegde tuin is een favoriete plek voor de eekhoorntjes in de buurt.

Vraagprijs: € 945.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

8. Munnekeholm 12

Aan een rustige straat wonen midden in het centrum? Dat is bij deze woning mogelijk. De straat ervoor is namelijk een verkeersvrije zone, waardoor je geen overlast zal hebben van auto’s en motors. Deze woning heeft een woonoppervlakte van 277m2. In de woning zit nog een studio van 45m2 die je kan verhuren of kan gebruiken als logeerplek voor familie en vrienden. Heb je een groot gezin, of wil je wonen/werken combineren? Dan is deze woning ideaal voor jou!

Vraagprijs: € 1.189.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

7. Verlengde Hereweg 116

Een volledig gerenoveerd herenhuis met maar liefst zes slaapkamers! Over gasprijzen hoef jij niet meer zorgen te maken, de woning bevat een warmtepomp en 29 zonnepanelen waardoor de woning volledig gasloos is. Op loopafstand kun je van alle basisbehoeften voorzien. Zo zijn er supermarkten, drogisterijen, scholen en sportmogelijkheden in de nabije omgeving. En de binnenstad van Groningen is al op 10 minuten fiets afstand te vinden.

Vraagprijs: € 1.245.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

6. Quintuslaan 11

In de Groninger Villabuurt staat deze ruime half vrijstaande villa. De woning is gebouwd in 1932 en heeft pas 3 eigenaren gehad. Dat laat wel zien hoe graag mensen hier voor lange periode blijven wonen. De eerste bewoner was zelfs de Commissaris van de Koningin. En Koningin Juliana en prins Bernhard hebben hier daadwerkelijk overnacht. In deze woning kun je dus royaal genieten! De omgeving is een paradijs voor veel vogels, eekhoorntjes en vlinders.

Vraagprijs: € 1.250.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

5. Oosterkade 12 7

Dit riante appartement geeft je een prachtig panoramisch uitzicht over het water en de binnenstad van Groningen. Om in de binnenstad te zijn hoef je maar een klein stukje te wandelen. Van te weinig daglicht zal hier niet over gesproken worden. Het appartement bevat namelijk erg veel grote ramen.

Vraagprijs: € 1.250.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

Op zoek naar de woning die echt bij je past doe je met ons gratis e-book!

4. Cort van der Lindenlaan 5

Deze groene bungalow ligt dicht bij het park “De Coendersborg”. De tuin van deze woning is aangelegd door een architect. Als je van natuur houdt, is deze woning ideaal voor jou! Genieten van de rust en privacy wordt mogelijk gemaakt door de groenblijvende hagen rondom het perceel. En heb je graag gasten over? Dan kunnen zij verblijven in hun eigen bijgebouw.

Vraagprijs: € 1.298.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

3. Turftorenstraat 14

Een monumentaal herenhuis in het hartje van de stad. Je zou het niet verwachten, maar deze woning heeft een zeer diepe stadstuin. Hier vind je alle rust en privacy die je nodig hebt in een drukke stad. Het herenhuis is in 2012 verduurzaamd en alles is geïsoleerd. De verbouwing is zorgvuldig gedaan, waardoor de sfeervolle details uit 1880 gebleven zijn. En de rest van de woning zo verbouwd is dat het een lichte woning is geworden.

Vraagprijs: € 1.298.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

2. De Kroon op het Ebbingekwartier-G (Bouwnr. 67)

Dit prachtig moderne nieuwbouwproject is jouw laatste mogelijkheid om in deze razend populaire woonwijk te komen wonen. Als je wegdroomt van moderne woningen dan is dit appartement voor jou bestemd. De hoge raampartijen zorgen voor maximaal daglicht. Het complex bevat appartementen met verschillende typen. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een gelijkvloers appartement of een tweeverdiepingen-appartement. Hoe dan ook zul je een balkon hebben met uitzicht over de stad.

Vraagprijs: € 1.299.000 v.o.n.

Bekijk deze woning op Funda

1. Kamerlingheplein 1

Deze bijzondere woning bevindt zich vlakbij het Noorderplantsoen. In dit voormalig schoolgebouw uit 1868 zijn meerdere herenhuizen gerealiseerd. Kamerlingheplein 1 beschikt over circa 370m2 woonoppervlakte verdeeld over maar liefst 6 woonlagen. Op de bovenste woonlaag heb je de mogelijkheid om via een schuif pui het grote dakterras te betreden. Vanuit hier kan je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Groningen.

Vraagprijs: € 1.339.000 k.k.

Bekijk deze woning op Funda

Staat jouw favoriete woning er tussen, of heb je een andere woning op het oog? Wij helpen je graag bij de aankoop van jouw favoriete woning. Als je alles wil weten over trucs van verkopend makelaars en slimme aankooptrucs, dan is onze gratis online aankooptraining echt iets voor jou. Schrijf je in voor onze webinar, maar wees er wel snel bij. Er zijn slechts 500 plaatsen en vol = vol!