woning kopen tips

5 tips huis kopen voor gegarandeerd succes

Een huis kopen is op de huidige woningmarkt best lastig. Er is veel concurrentie, de huizenprijzen zijn hoog en je hebt eigen geld nodig. Om een woning te kopen, zijn een paar goede tips onmisbaar. In dit blog geven wij 5 onmisbare tips om een woning te kopen. Lees snel verder en wordt succesvol op de woningmarkt!

Aankooptip 1: Ga op tijd naar de hypotheekadviseur

Voor een succesvolle zoektocht zonder grote teleurstellingen, moet je zo snel mogelijk een adviesgesprek met een hypotheekadviseur plannen. Een hypotheekadviseur vertelt jou tot in detail wat je kunt lenen. Dat is wel zo handig om te weten natuurlijk. Zo voorkom je dat je naar te dure huizen kijkt. Niets is zo vervelend als er in een later stadium achter komen dat jouw droomwoning te duur blijkt… Het eerste gesprek met een hypotheekadviseur is vaak gratis. Maak hier gebruik van en ga bij verschillende adviseurs langs.

Aankooptip 2: Doe goed vooronderzoek in de buurt

Heb je een pareltje gezien op Funda of Jaap? Rijd dan eens door de straat om een beter beeld van de buurt te krijgen. De meeste foto’s op woningsites zijn zo genomen dat alleen de pluspunten worden getoond, dus de mindere kanten van een buurt zul je daar niet tegenkomen. Als je genoeg tijd hebt, is het goed om vaker langs de woning te rijden. Zo krijg je een completer beeld. Een buurt die overdag rustig is, kan ‘s avonds tot leven komen. Meestal heb je zelf al wel een idee van de buurt waarin jouw potentiële nieuwe woning staat, maar je wilt tijdens de bezichtiging niet voor verrassingen komen te staan!

Aankooptip 3: Neem altijd een neutraal persoon mee tijdens de bezichtiging

Jij bent waarschijnlijk tot over je oren verliefd op de woning die je gaat bezichtigen. Dat is ontzettend leuk, maar ook ontzettend onhandig. Je ziet op deze manier namelijk gemakkelijk dingen over het hoofd, neemt gebreken voor lief en gaat eerder akkoord met zaken. Het is helemaal niet vreemd om een neutraal persoon mee te nemen naar de bezichtiging. Neem bijvoorbeeld je ouders, kinderen of een vriend of vriendin mee. Zij zijn niet verliefd op jouw woning en kunnen neutraal bezichtigen. Op deze manier voorkom je dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet of akkoord gaat met bepaalde zaken waar je later spijt van krijgt.

Aankooptip 4: Houd altijd alles onder controle

Een verkoopmakelaar zal proberen om invloed op jou te krijgen. Hij of zij noemt bijvoorbeeld een deadline voor een bieding, plant bezichtigingen vlak achter elkaar of laat alles mooier lijken dan het is. Vaak zijn dit trucjes van de verkoopmakelaar om jou een bepaalde richting in te duwen. Hier hoef je niet in mee te gaan. Door zelf controle te houden en je eigen weg te kiezen, verklein je de kans op jouw droomwoning echt niet! Wil je niets aan het toeval overlaten en jouw kans op de woning vergroten schakel dan een aankoopmakelaar in. De grootste kans op jouw droomwoning heb je met een aankoopmakelaar. Die doet niets anders dan woningen aankopen. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze aankoopexperts!

Aankooptip 5: Laat de koopakte controleren door een expert

Laat niets aan het toeval over en laat de koopakte controleren door iemand met juridische kennis. Zo loop je niet het risico om ‘kleine lettertjes’ te missen of iets fout te interpreteren. Een koopakte mag je trouwens overal ondertekenen, dit hoeft niet in jouw eigen gemeente te gebeuren. Je kunt dus gerust op zoek naar de goedkoopste notaris.

Met deze tips om een huis te kopen ben je al een aardig eind op weg. Wil je nog meer onmisbare tips voor een woning kopen? Wij hebben een e-book boordevol aankooptips. Download ‘101 aankooptips’ vandaag nog gratis!

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie