huis verbouwen subsidies

Welke subsidies voor huis verbouwen zijn er?

Een huis verbouwen of een kluswoning opknappen kost flink wat geld. Daarom is het heel fijn als er een subsidieregeling is voor sommige aanpassingen die jij wilt doen. Gelukkig zijn er best wat mogelijkheden wat betreft subsidies voor het verbouwen van jouw huis. Libero Aankoop praat je bij, dus lees snel verder!

Subsidie energiebesparing

De mogelijkheden wat betreft isolatie subsidies verschillen per gemeente. De ene gemeente heeft een subsidieregeling voor energiebesparend onderhoud aan oudere woningen, terwijl de andere gemeente hier niets voor regelt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om subsidie voor een warmtepomp aan te vragen. Het nadeel van dit soort subsidies is dat er vaak een uiterlijke aanvraagdatum is en er geen subsidies meer verstrekt worden als de subsidiepot eenmaal leeg is. De tendens is momenteel dat veel woningbezitters wachten met energiebesparende maatregelen, omdat men verwacht dat de subsidieregelingen hiervoor worden uitgebreid. Het is echter niet bekend of dit daadwerkelijk gaat gebeuren en op welke termijn dit zal zijn.

Subsidie rijksmonument

Voor monumenten gelden andere regels dan voor ‘gewone’ woningen. Je kunt vanuit de overheid rekenen op ondersteuning bij het onderhoud of de restauratie van een monument. Het is echter van tevoren nooit zeker of je daadwerkelijk recht hebt op een subsidie. Enkele mogelijke subsidies voor een rijksmonument zijn:

  • Rijkssubsidiëring instandhouding monumenten;Deze subsidie is speciaal voor het onderhoud van monumenten zonder woonfunctie.
  • Instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten;Zoals de naam al doet vermoeden, is deze subsidie in het leven geroepen voor onderhoud van rijksmonumenten met een woonfunctie.
  • Subsidie voor herbestemming;Deze subsidie is om te onderzoeken of herbestemming van het monumentale pand haalbaar is.
  • Subsidie voor restauratie;In principe is deze subsidie bedoelt voor de restauratie van rijksmonumenten, maar het is niet uitgesloten dat de provincie waar jij woont een deel van het budget vrijmaakt voor monumenten met een woonbestemming.

Overige financiële mogelijkheden

Zijn er voor jouw situatie geen subsidies beschikbaar? Dat is vervelend, maar er zijn nog voldoende andere opties om onderhoud en/of verduurzaming te financieren. Zo betaal je voor onder andere schilderen, stukadoren en behangen slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Dat scheelt toch iets! Verder zijn er stimuleringsregelingen met zeer lage rente. De rente ligt vaak lager dan de rente van jouw hypotheek, dus de voorwaarden zijn gunstig.

Met al deze verschillende regelingen wordt het onderhoud van jouw woning wel erg aantrekkelijk! Bovendien wordt het kopen van een kluswoning een stukje interessanter met het gebruik van subsidies en stimuleringsregelingen. Voor een kluswoning wil je natuurlijk niet teveel betalen. Hoe je de laagste prijs voor een kluswoning kunt behalen, leer je in onze gratis online aankooptraining. Schrijf je vandaag nog in en volg de training online!

Gratis online aankooptraining
Schrijf je in voor de gratis online aankooptraining en leer alles over de woningmarkt!
Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

5x veelgestelde vragen over taxatie huis Twee weken geleden hebben we al jouw brandende vragen over de bouwkundige keuring beantwoord, maar ook over de taxatie hebben jullie prangende vragen....
Nieuw: WOZ-waarde opvragen van jouw huis én dat va... Sinds afgelopen zaterdag is het voor alle Nederlands mogelijk om de WOZ-waarde te bekijken op het internet. Je kunt nu dus ook de WOZ-waarde van jouw ...
Op zoek naar jouw droomwoning Je bent er uit, je gaat (samen met je partner) op zoek naar een leuke woning in 2017. Je wilt op jezelf gaan wonen, je wilt wat groters of je moet ver...
Minder vertrouwen in de huizenmarkt De afgelopen tijd waren de berichten op de huizenmarkt erg positief. De rente was laag en de huizen waren relatief goedkoop. Dit zorgde ervoor dat het...

2 gedachtes over “Welke subsidies voor huis verbouwen zijn er?

  1. “Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om subsidie voor een waterpomp aan te vragen. Het nadeel van dit soort subsidies is dat er vaak een uiterlijke aanvraagdatum is en er geen subsidies meer verstrekt worden als de subsidiepot eenmaal leeg is.” – een WATERPOMP??? Of wordt een warmtepomp bedoeld?

    1. Het moet inderdaad warmtepomp zijn. Of er toevallig subsidie op waterpompen zit, weet ik niet. Bedankt voor het melden, het is aangepast! MB

Comments are closed.