Huizenmarkt - stijging huizenprijzen

De huidige situatie op de woningmarkt – stijging huizenprijzen & meer

Net binnen: de cijfers over de situatie op de woningmarkt van augustus 2017. De gekte op de huizenmarkt blijft en ook de stijging van de huizenprijzen lijkt voorlopig nog niet voorbij. Benieuwd wat er afgelopen maand allemaal is gebeurd? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor je op een rij.

Meer woningen verkocht

Er gebeurt veel op de huizenmarkt, dat blijkt wel uit de cijfers van het Kadaster. Met een stijging van 14% ten opzichte van een jaar eerder nam de verkoop van het aantal vrijstaande woningen het sterkst toe. In totaal wisselden in augustus 2017 maar liefst 20.780 woningen van eigenaar. Dat is 4% meer dan vorig jaar, toen er 19.975 huizen over de toonbank gingen. Ook ten opzichte van vorige maand zijn de verkopen met 4% gestegen.

Daling van verkopen in Noord-Holland en sterke stijging in Flevoland

De enige provincie waar minder woningen werden verkocht ten opzichte van een jaar eerder, is Noord-Holland. De verkopen daalden hier met 3,8%. Een mogelijke verklaring hiervoor is het steeds verder dalende aanbod. Dit in tegenstelling tot Flevoland, daar draaide de huizenmarkt afgelopen maand op volle toeren. In augustus 2017 werden in deze provincie 26,7% meer woningen verkocht dan in augustus 2016.

Stijging huizenprijzen nog steeds niet voorbij

Sinds juni 2013 trekt de huizenmarkt weer aan en ook nu lijkt aan de stijging van huizenprijzen voorlopig geen einde te komen. In augustus 2017 betaalde je maar liefst 7,8% meer voor een woning dan in dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met juli betaal je nu 1% meer voor jouw droomwoning.

Overbieden is populairder dan ooit

Door de gekte op de huizenmarkt, zijn mensen eerder geneigd om boven de vraagprijs te bieden. Het aantal overbiedingen was dan ook nog nooit zo hoog: landelijk gaat een woning in 28% van de gevallen weg voor meer dan de vraagprijs. In Amsterdam ligt dit percentage op maar liefst 79%, gevolgd door Utrecht (65%) en Groningen (64%). Dit is natuurlijk geen ideale situatie op de woningmarkt, maar helaas verwachten experts dat de stijging van de huizenprijzen door blijft zetten.

Wist je dat: huizenzoekers die met hulp van Libero Aankoop een woning kopen een stuk minder vaak overbieden? Slechts 13,7% van de woningen kochten wij aan voor een bedrag boven de vraagprijs. Dat is dus een stuk minder dan het landelijk gemiddelde. U wilt toch ook niet te veel betalen voor die mooie woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees meer over onze gratis onderhandelingenservice!

Bescherm jezelf tegen de gekte op de huizenmarkt

Het wordt steeds moeilijker om een huis te bemachtigen door de huidige situatie op de woningmarkt. Doordat het aanbod beperkt is en de stijging van de huizenprijzen doorzet, is de verleiding groot om meer te bieden dan je eigenlijk kunt betalen. Een aankoopmakelaar kan jou beschermen tegen de druk die jij voelt om een huis te vinden. Libero Aankoop voert gratis onderhandelingen voor jou zodat je altijd de beste prijs betaalt voor jouw droomwoning. Ben je na de uitkomst van de onderhandelingen nog steeds enthousiast over deze woning? Dan brengen we, in overleg met jou, een geschikt bod uit waarmee je een hele goede kans maakt op de woning van jouw dromen. Wil je meer informatie of Libero Aankoop inschakelen? Neem contact met ons op!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Overdracht huis: waar op letten? Eindelijk! Het is zo ver. Jij bent bijna eigenaar van jouw droomwoning. Het enige wat nog rest is de overdracht bij de notaris. Maar daar komt nog bes...
Minder vertrouwen in de huizenmarkt De afgelopen tijd waren de berichten op de huizenmarkt erg positief. De rente was laag en de huizen waren relatief goedkoop. Dit zorgde ervoor dat het...
Alles wat jij moet weten over het overgangsrecht v... Eerder schreven we een blog over soorten hypotheken die je vroeger kon afsluiten, maar nu niet meer. Per 1 januari 2013 bestaat er namelijk nieuwe wet...
Kopen of huren: wat is verstandig? Je hebt de 'samenwoontest' doorstaan en nu wil je echt doorpakken. De eerste vraag die je dient te beantwoorden, is de vraag of je een woning wilt gaa...