Starterslening in nieuw jasje

Starterslening in een nieuw jasje

Halverwege juli brachten we jullie op de hoogte van het feit dat de fiscale uitzondering op de Starterslening eind 2016 eindigt. Destijds vertelden wij jullie dat het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting nog zocht naar een gepaste vorm om de starterslening aantrekkelijk te houden voor alle partijen. Goed nieuws voor alle starters op de huizenmarkt! Deze gepaste vorm is namelijk gevonden.

Combinatielening

Omdat de fiscale uitzondering straks niet meer geldig is, moest de Starterslening in een nieuw jasje worden gestoken. Daarom is er de zogenaamde “combinatielening” aan het pakket toegevoegd. Verder blijft de lening hetzelfde zoals iedereen deze kent: de eerste drie jaar maandlastenvrij, fiscaal aftrekbaar en geborgd dor de Waarborgfonds Eigen Woningen.
Uit de combinatielening wordt de verplichte aflossing van de Starterslening “betaald”. Op die manier behoud de lening haar unieke karakter en voldoet de Starterslening alsnog aan de verplichte aflossingseis.

Waarborgfonds Eigen Woningen

Zo veel mogelijk mensen zouden een eigen woning moeten kunnen kopen, mits zij dat zelf willen. Dat vindt het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Daarom waarborgt het WEW nu ook de gewijzigde Starterslening. Dit geeft starters en gemeenten een belangrijke zekerheid.
De verwachting is dat nu minder starters gebruik gaan maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Bij de NHG zit je namelijk al vanaf het begin af aan vast aan maandelijkse lasten.

Echter valt de combinatielening niet onder de waarborging van de WEW. Maar in het geval dat je als starter jouw woning met verlies verkoopt, neemt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting de resterende rekening voor haar rekening. Hierdoor wordt de starter niet alsnog met een onverwachte restschuld geconfronteerd.

Start vernieuwde Starterslening

Doordat het aanvragen van een Starterslening wel drie maanden kan duren, gaat de vernieuwde Starterslening al in bij aanvragen die na 30 september bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting binnenkomen.
Wil jij weten wat dit betekent in jouw situatie? Neem dan contact op met jouw hypotheekadviseur. Die kan je hier meer over vertellen!

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie