stadwonen

Dit is wat je moet weten over stadwonen

Wonen in de stad. Voor de een is het heel vanzelfsprekend, terwijl de ander eigenlijk zijn hele leven al op het platteland of of in een dorp woont. Wij vertellen je alles wat je moet weten over stedelijk wonen.

Voor- en nadelen van stedelijk wonen

Wonen in de stad heeft voor- en nadelen. Voordat we verdergaan met dit blog, geven we je alvast een shortlist met voor- en nadelen van wonen in de stad. Handig!

Voordelen van stedelijk wonen:

  • De verbindingen van het openbaar vervoer zijn goed;

  • Voorzieningen zijn altijd dichtbij;

  • Er is veel keuze voor ontspanning.

Nadelen van wonen in de stad:

  • Echte natuur vind je niet in de stad;

  • Er is meer criminaliteit en overlast;

  • Het is altijd druk, vooral in grote steden.

Stedelijk wonen en voorzieningen

Het grote voordeel van wonen in de stad is dat de belangrijkste voorzieningen altijd in de buurt zijn. Je hoeft bijvoorbeeld nooit ver te rijden voor de supermarkt. Ook voorzieningen waar je misschien niet aan gedacht hebt, zoals een ziekenhuis, zijn vaak in de stad te vinden. De aanwezigheid van voorzieningen zorgt wel voor een luxeprobleem, want je hebt keuze. Er is niet slechts een basisschool in een stad, er zijn er minimaal tien. Hetzelfde geldt voor tandartsen, huisartsen en fysiotherapeuten. Vooral als je niet bent opgegroeid in de stad en pas hebt besloten om te gaan stadwonen is dit wennen. Er is ineens zoveel keuze!

Stadwonen en drukte

Wat direct opvalt aan wonen in de stad, is de drukte. Een stad slaapt namelijk nooit. Er is altijd wel iets te doen in een stad! Natuurlijk zijn er ook rustige wijken in steden. Vaak liggen die wijken aan de rand van de stad. Als je de drukte van de stad wilt opzoeken, vind je die vaak in en rond het centrum. Je hebt dus wel een keuze wat betreft wonen in de stad en drukte: voor de rust in de stad zoek je de wijken op die van het centrum af liggen, voor de drukte zoek je juist het centrum op.

Nooit vervelen met wonen in de stad

Hiermee willen we natuurlijk niet zeggen dat je je in een dorp of op het platteland vreselijk zal vervelen, want dat is echt niet zo. Wel is het zo dat wonen in de stad helemaal jouw ding is als je graag jouw hobbies dichtbij hebt. In de stad is er altijd een sportschool in de buurt, je werk is vaak op fietsafstand en voor winkelen hoef je geen hele dag uit te trekken. Het leven gaat snel in de stad en dat kan zomaar iets voor jou zijn!

Stadwonen kan op verschillende manieren

Waar je bij wonen op het platteland niet veel verschillende woningen zal tegenkomen, is dit bij stadwonen wel even anders. Welke stad jouw voorkeur heeft maakt niet uit, in iedere stad vind je uiteenlopende soorten woningen. Van appartement tot stadsvilla en van rijtjeshuis tot woonboot, in een stad is er altijd keuze. De zoektocht naar jouw droomwoning krijgt hierdoor een extra dimensie, namelijk het type woning waar jouw voorkeur naar uit gaat. Dit kan extra keuzestress veroorzaken, maar je kunt het ook als een voorrecht zien dat je zoveel keuze hebt.

Ben jij er al over uit of je wilt wonen in de stad of toch liever in een dorp of op het platteland gaat wonen? Iedere plek heeft zo zijn voor- en nadelen, het is maar net wat jij belangrijk vindt. Waar je ook een woning gaat kopen, goed voorbereid op pad gaan is op de huidige woningmarkt onmisbaar. Om goed voorbereid de woningmarkt op te gaan, volg je de gratis online aankooptraining van Libero Aankoop. In slechts anderhalf uur praten wij je bij over de woningmarkt, geven we tips om een Gouden Aankoop te kunnen doen en verklappen we de trucs van verkoopmakelaars. Dit alles is gratis, dus schrijf je vandaag nog in!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Woningverkoop 79% hoger dan in 2015 Eerste kwartaal 2016 doet belofte voor de rest van het jaar Het jaar 2016 is inmiddels alweer een eind op weg. De eerste drie maanden zijn voorbij en...
7 tips voor een huis kopen in het buitenland Als je een huis wilt kopen in het buitenland, kan dat verschillende redenen hebben. Wat jouw reden ook is, wij hebben 7 onmisbare tips voor je op een ...
Sombere vooruitzichten voor de woningmarkt in de R... Al tijden zit je te azen op een leuke woning in Amsterdam. Maar steeds als je iets ziet wat bij jouw woonwensen past, is de woning al verkocht. Tijden...
De doorstromer op de huidige woningmarkt begint he... Vorig jaar werd al duidelijk dat de starter op de woningmarkt niet of nauwelijks aan een betaalbare woning kon komen. Volgens het laatste nieuws wordt...