record aantal verkocht

Recordaantal woningen verkocht

De woningmarkt is weer helemaal happening. Dat is voor de meeste mensen al wel duidelijk. Maar wist jij dat er in het derde kwartaal van 2016 ruim 60.500 woningtransacties zijn geregistreerd? Dit aantal is sinds het Kadaster met de huidige registratie is gestart niet eerder gebeurd! De vorige piek was in 2005, 11 jaar geleden. Toen werd de grens van 60.000 woningtransacties nét niet aangetikt.

Verwacht record voor 2016

In juli hebben we jullie al op de hoogte gehouden over de veranderingen op de woningmarkt in het eerste half jaar van 2016. Toen gaven wij aan dat er in die periode ruim 93.000 woningtransacties hebben plaatsgevonden. Neem de transacties van de laatste drie maanden erbij en dan weet je dat het goed gaat met de woningmarkt.
Op dit moment is 2006 het jaar dat nu de records op zijn naam heeft staan. In dat jaar hebben er 209.767 transacties plaatsgevonden. Dat betekent dat we er dit jaar nog maar 55.000 transacties nodig hebben om een nieuw record te maken. Dat betekent dat er slechts 8% meer huizen verkocht moeten worden in de laatste drie maanden van 2016 ten opzichte van 2015. Alles bij elkaar zijn er in de eerste 9 maanden van 2016 22,3% meer woningtransacties geweest ten opzichte van de eerste 9 maanden van 2015.
Een nieuw record ligt dus zeker voor het grijpen.

Zeeland

In alle Nederlandse provincies werden meer woningen verkocht. Maar in Zeeland was de groei het grootst. Daar werden maar liefst 37% meer huizen verkocht ten opzichte van een jaar geleden.
In Friesland was de groei het kleinst. Daar werd ‘maar’ 20% meer huizen verkocht ten opzichte van 2015. Al met al zijn dit erg positieve cijfers!

De Onderhandelmakelaar (vanaf 17 januari 2017 Libero Aankoop)

‘Libero Aankoop merkt natuurlijk ook dat er meer woningen worden verkocht. Het aantal woningen dat wij aankopen, is ten opzichte van 2015 enorm gestegen. In de laatste drie maanden hebben wij maar liefst 90,1% meer woningen aangekocht dan in dezelfde periode vorig jaar.
Over het hele jaar zien wij maar liefst een stijging van 78,5%.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor een ieder die zijn of haar woning wil verkopen. Maar voor jou, als woningkoper, is het minder positief. Dit betekent namelijk dat jouw droomwoning minder lang te koop zal staan. Je hebt minder tijd om erover na te denken, want voordat je het weet heeft een ander hem al aangekocht. Het is voor jou dus belangrijk om direct goed te weten wat jij wil, zodat je ook direct kunt handelen. Lees daarom ook eens ons blog hierover dat wij al eerder hebben geschreven.

Wil jij graag jouw droomhuis kopen, zonder teveel te betalen? Schakel dan een aankoopmakelaar van ‘Libero Aankoop’in, zij onderhandelen tot de absolute bodemprijs. Door het invullen van ons contactformulier komt u in contact met onze aankoopmakelaars.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Wanneer een taxatie voor een woning? Je hebt vast wel eens met een taxateur te maken gehad. Misschien moest jouw huis getaxeerd worden, of ging je juist een huis kopen en wilde je de waar...
5 Gouden tips voor onderhandelen over een huis Als je een huis gaat kopen, wil je natuurlijk zo min mogelijk voor de woning betalen. Goed onderhandelen, maar hoe doe je dat precies? Wij geven jou o...
Maak kennis met onze woningassistent Ken je dat, je bent uren aan het zoeken naar de juiste informatie en het eindresultaat is niet bepaald om te juichen? Dit kan heel frustrerend zijn, h...
De waarde van jouw droomwoning Het is eindelijk zo ver, je hebt je droomwoning gevonden en je wilt deze graag aankopen. Dan is het slim en vaak zelfs noodzakelijk om een taxatie uit...