koophuis in 2018

Kan ik nog een huis kopen op deze overspannen markt?

De wil om een koophuis te bemachtigen was nog nooit zo groot, maar uit cijfers van Vereniging Eigen Huis blijkt ook dat steeds meer mensen zich afvragen of het wel het juiste moment is om te kopen. Vooral de verslechterde betaalbaarheid en het zeer beperkte aanbod van woningen zorgen ervoor dat je je waarschijnlijk afvraagt of je nog wel een huis kunt kopen.

Zorgen over de huizenmarkt

Een derde van de ondervraagden denkt dat het beter is om te wachten met het kopen van een woning. 54% van deze groep maakt zich zorgen over de betaalbaarheid van een koophuis en 35% ziet het beperkte aanbod op de huizenmarkt als een obstakel. Opvallend is dat 30% de slechtere fiscale behandeling door het nieuwe kabinet als zorgenkindje beschouwd, drie maanden geleden was dat nog 15%.

Nu een huis kopen – voordelen

Ai, dat zijn geen positieve geluiden over de huizenmarkt. Maar het is heus niet allemaal negatief en Nederlanders vertrouwen er massaal op dat huizen na aankoop meer waard worden. Wij sommen drie belangrijke redenen voor je op, waarom je juist nu een huis moet kopen.

  1. De hypotheekrente historisch laag. Dit is gunstig, want hoe lager de hypotheekrente, hoe lager je maandlasten. Ook kun je met een lage rente meer lenen, want er wordt rekening gehouden met de rente bij het berekenen van je maximale hypotheek.

  2. Sinds 1 januari is de NHG grens met maar liefst €19.000 verhoogd. Dit betekent dat je voor een koophuis tot €265.000 een hypotheek met NHG aan kunt vragen. Dat is gunstig, want met een hypotheek met NHG profiteer je van rentekorting en voorkom je dat je met een restschuld blijft zitten.

  3. De woningprijzen zijn nog steeds relatief laag. Het is daarom interessant om juist nu een huis te kopen, zodat je een verdere prijsstijging voor bent. 

  4. De gratis online aankooptraining van Libero Aankoop is helemaal up-to-date voor de huidige woningmarkt, zodat jij perfect voorbereid een huis kunt kopen!

Kan ik een huis kopen in 2018?

Een huis kopen is het afgelopen jaar steeds lastiger geworden, maar het is zeker niet onmogelijk. Mits je snel handelt en de juiste hulp krijgt. Libero Aankoop helpt jou dan ook graag met het bemachtigen van dat mooie koophuis.

Waarom zou je het niet gewoon zelf doen? Daar zijn verschillende redenen voor. Met een aankoopmakelaar creëer je een stukje extra gunfactor bij de verkopende partij. De verkopende makelaar werkt liever samen met een expert dan met een particulier, aangezien hij dan zeker weet dat het traject na de acceptatie van het bod goed en professioneel verloopt. Bovendien kun jij als je een aankoopmakelaar inschakelt met al jouw vragen bij hem terecht in plaats van bij de verkopende makelaar. Dit scheelt hem veel werk. Met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw kansen om de woning te bemachtigen dan ook aanzienlijk.

Voorkom dat jij jouw droomwoning misloopt! Ervaar de voordelen van de aankoopmakelaar zelf door contact op te nemen met de experts van Libero Aankoop. Wij staan ook ’s avonds en in het weekend klaar om jouw vragen te beantwoorden en snel te handelen als dat nodig is.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Bieden op een huis Eindelijk, je hebt de woning van je dromen gevonden. Ook na de bezichtiging ben je nog steeds positief en eigenlijk zie je jezelf al in dit huis wonen...
Een huis kopen voordat je eigen huis verkocht is: ... We weten het allemaal: de huidige woningmarkt is niet gemakkelijk. Er heerst een groot tekort aan woningen en de huizenprijzen stijgen al jaren. In de...
Bezichtig jouw droomwoning Op zaterdag 2 April is het weer zover. De NVM Open Huizen Dag, bezichtig jouw droomwoning! Want tijdens deze dag staan bij veel huizenverkopers de deu...
5 Veranderingen in 2017 op de huizenmarkt Op de derde dinsdag van september wordt het vaak al duidelijk. Tijdens de troonrede op Prinsjesdag voorspelt de koning vaak al wat er het jaar erop ga...