Open Huizen Dag

Ben jij al klaar voor de Open Huizen Dag?

De eerste NVM Open Huizen Dag staat alweer voor de deur! Deze vindt namelijk plaats op zaterdag 1 april (nee, dit is geen grap). Dit is hét moment om verschillende huizen te bezichtigen. Dus ook die ene woning die je stiekem al meerdere keren op Funda hebt bekeken. Je hoeft namelijk geen afspraak te maken en je kunt vrijblijvend meerdere woningen bezichtigen. Stippel jouw eigen route uit en ga op pad!

Op zoek naar een droomwoning

Mogelijk woon jij nog bij jouw ouders, of op kamers en is het echt eens tijd geworden om een eerste woning te gaan kopen. Alleen of samen met jouw partner. Of ben jij op zoek naar een nieuwe woning omdat jouw huidige woning te klein is geworden of ben je juist op zoek naar een iets kleinere woning omdat alle kinderen het ouderlijk nest inmiddels hebben verlaten.
Het maakt niet uit wat jouw reden is om een woning te gaan bekijken, tijdens de Open Huizen Dag is iedereen welkom.
In de laatste editie deden er ruim 31.000 woningeigenaren mee aan de Open Huizen Dag. De kans dat jij jouw droomwoning gaat bezichtigen is dus zeker aanwezig!

Wat moet je doen voor de Open Huizen Dag?

Je kunt er voor kiezen om op 1 april zelf diverse huizen te gaan bezichtigen die je toevallig tegenkomt. Maar dat kan je ook tegenwerken.
Het is veel verstandiger om op Funda te kijken welke woningen mee doen aan de Open Huizen Dag. Bepaal voor jezelf een maximaal aantal woningen die jij wilt gaan bezichtigen. Aan de hand hiervan kun jij een route uitstippelen. Vervolgens kun jij op 1 april langs deze woningen gaan en aanbellen. Doe dit wel tussen 11.00 uur en 15.00 uur. De huidige bewoner zal blij zijn om jou te verwelkomen in zijn huis!

Extra tips

Wil jij extra goed voorbereid op pad gaan? Lees dan de volgende tips door:

  • Maak een eisen- en wensenlijstje. Zo kun je gemakkelijk controleren of een woning hieraan voldoet;
  • Neem altijd een notitieblok mee naar de bezichtigen en maak aantekeningen;
  • Bekijk de woning en wijk ook eens in de avond. Wat is nu jouw indruk?
  • Download één van onze checklisten en neem deze mee naar de bezichtigingen. Zo weet je precies waar je op moet letten;
  • Volg voor meer tips onze webinar op dinsdag 28 maart. Deze is volledig gratis en vanaf de bank te volgen!

Wil je graag een aankoopmakelaar inschakelen of ben je op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Bouwjaar woning – tips en valkuilen op een rij! Het bouwjaar van een woning kan veel zeggen over de staat van de woning. Zo zijn woningen gebouwd voor 1920 weinig aantrekkelijk, terwijl de kwaliteit...
Huizenmarkt crisis in 2020? Dit is wat je moet wet... Het coronavirus blijft de economie beïnvloeden. Zo ook de huizenmarkt, maar kunnen we spreken van een crisis? In dit blog onderzoeken we de status van...
Oriënteren op een droomhuis, wat willen we? Je bent eruit: samenwonen is wat voor jou, je wilt een woning kopen of huren en je weet wat er financieel allemaal mogelijk is. Dan wordt het tijd om ...
Woning bezichtigen? Top 5 tips Een woning bezichtigen: waar moet je aan denken? Een goede voorbereiding is van belang, want anders bestaat de kans dat je achteraf allemaal dingen te...