Op zoek

Op zoek naar jouw droomwoning

Je bent er uit, je gaat (samen met je partner) op zoek naar een leuke woning in 2017. Je wilt op jezelf gaan wonen, je wilt wat groters of je moet verhuizen voor je werk. Het wordt tijd om op zoek te gaan naar jouw droomwoning. Maar hoe vind je nou de woning die écht bij jou past?

Financiële mogelijkheden

Voordat je daadwerkelijk op zoek kunt gaan naar jouw droomwoning, is het wel zo handig om te weten welke financiële mogelijkheden je hebt. Het is daarom heel verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Hij kan je precies vertellen hoeveel geld jij kunt lenen voor de koop van jouw droomwoning. Het is daarbij ook erg prettig dat de hypotheekadviseur rekening houdt met jouw andere uitgaven.
Er zijn vele verschillende soorten hypotheekadviseurs. Zo kun je bijvoorbeeld bij veel banken terecht voor een hypotheek. Maar je hebt ook de keuze om een onafhankelijke adviseur in te schakelen.

Op zoek

Als je eenmaal weet wat jij ongeveer kunt lenen, weet je ook naar welke woningen je kunt gaan kijken. Daarbij is het van belang dat je weet wat je zoekt. Daarom is het handig om een eisen- en wensenlijstje te maken. Zet eerst alles wat in jou op komt op papier. Vervolgens zet je alle punten op volgorde van belang. Dus het belangrijkste zet je bovenaan.
Daarnaast kun je ook nog kijken naar het bouwjaar van de woning. Ieder bouwjaar heeft namelijk zijn eigen kenmerken en mogelijke gebreken. Daarom zijn er ook veel mensen die kiezen voor een nieuwbouw woning. Vergeet dan niet dat er bij een nieuwbouw woning vaak een langere tijd tussen de koop en oplevering zit. Het kan dus zeker nog een jaar duren voordat jij in je nieuwe woning terecht kunt.

E-book

Heb jij meer tips of extra informatie nodig over de zoektocht naar jouw droomwoning? Dan hebben wij goed nieuws! We hebben namelijk speciaal voor jou een e-book ontwikkeld. Hierin vindt je alles wat je moet weten over de zoektocht naar jouw droomwoning. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om belangrijke notities op te schrijven in hetzelfde werkboek. Zo heb je altijd alle benodigde informatie bij de hand en kun je het ook gemakkelijk teruglezen. En het e-book downloaden is helemaal gratis!

BlogE-bookWoningDieBijJePast

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Een bouwdepot, zo werkt het! Heb je een woning gevonden waar je nog het nodige aan wilt verbouwen? Een bouwdepot kan de oplossing zijn om deze verbouwing te financieren. Lees hier...
Woningprijzen weer gestegen: zó koop je een huis v... Slecht nieuws voor de woningzoeker. De huizenprijzen zijn in 2017 al flink gestegen en ook de maand juli is daar geen uitzondering op: afgelopen maand...
Goed nieuws: NHG-grens wordt niet verlaagd! In tegenstelling tot wat er eerder is aangekondigd, gaat de verlaging van de NHG-grens niet door. Deze zou per 1 juli verlaagd worden naar € 225.000, ...
NVM en Funda, is het wat het lijkt? De bekendste website voor huizenzoekers is toch wel Funda. De website en de app van Funda worden maar liefst 35 miljoen keer per maand bezocht. Niet a...