Foto van een sleutel die overhandigd wordt, met een klein huisje als sleutelhanger

Op zoek naar jouw droomwoning

Of je nu een woning voor jezelf wilt, groter of juist kleiner wilt gaan wonen of dat je moet verhuizen voor je werk. Het is tijd om op zoek te gaan naar jouw droomwoning. Voordat je een aantal bezichtigingen gaat inplannen, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn en welke eisen je stelt aan een woning.

Woning: wensen en eisen

Het is erg belangrijk om vooraf te bedenken welke eisen je hebt met betrekking tot een woning. Denk dan bijvoorbeeld aan het aantal slaapkamers en of de woning een tuin ter beschikking moet hebben. Een aantal andere punten waar je aan kunt denken, zijn de plaats waar je wilt wonen, het type woning, woonoppervlakte, perceeloppervlakte en de ligging van de woning.
Daarnaast zul je ongetwijfeld een aantal andere wensen hebben die minder belangrijk zijn. Van deze wensen kun je het beste een lijstje maken. De nummer één op het lijstje wil je heel graag en de laatste punten op het lijstje wil je wel graag, maar wanneer dit niet aanwezig is, is dit geen ramp.

Financiële mogelijkheden

Voordat je op zoek kunt gaan naar een woning, wil je wel graag weten wat jouw budget is. Zo zoek je nooit naar woningen boven jouw budget en voorkom je teleurstellingen.
Een hypotheekadviseur kan jou goed helpen. Hij kan je namelijk vertellen hoeveel geld jij kunt lenen voor de koop van een woning. Het kan erg lastig zijn om een goede hypotheekadviseur te vinden. Iedere bank of geldverstrekker heeft zijn eigen adviseur die jou probeert binnen te halen. Daarom is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze zal je informatie geven over verschillende hypotheekverstrekkers.

Zoeken naar jouw droomwoning

Tegenwoordig hoef je niet meer langs een makelaarskantoor om te weten welke woningen er te koop staan. Het is erg gemakkelijk te vinden via het internet. Websites als Funda.nl, Jaap.nl en Zah.nl geven jou een overzicht met alle woningen die te koop staan. Je kunt zelfs filteren op jouw wensen en eisen aan een woning. Er is ook een filter voor de maximale vraagprijs, zo zoek je altijd binnen jouw budget. Ook bezichtigingen plannen gaat heel gemakkelijk via deze websites.

Wil jij goed voorbereid op zoek naar jouw droomwoning? Wij bieden je een gratis e-book aan! Hierin staan handige tips die jou kunnen helpen in de zoektocht naar jouw droomwoning. Daarnaast kun je al jouw wensen en eisen invullen in dit e-book. Zo heb je altijd een handig overzicht van alles wat jij graag in een woning wilt hebben!

BlogE-bookWoningDieBijJePast

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Dit moet je weten over bouwtechnische keuring huis Wist je dat je als koper van een woning moet voldoen aan de onderzoeksplicht? Met andere woorden je bent als koper verplicht om onderzoek te doen naar...
Maak kennis met onze woningassistent Ken je dat, je bent uren aan het zoeken naar de juiste informatie en het eindresultaat is niet bepaald om te juichen? Dit kan heel frustrerend zijn, h...
Makelaarsverhalen – Hoe eerdere ervaringen m... Regelmatig krijg ik de vraag of een aankoopmakelaar wel nut heeft bij de aankoop van een woning. Het gaat dan met name om woningen in steden als Amste...
Jouw perfecte bezichtiging Het is zo ver, je hebt dé woning van jouw dromen gevonden. Althans, dat beweren de foto's op Funda je. Maar ergens heb je gehoord dat je nooit puur op...

2 gedachtes over “Op zoek naar jouw droomwoning

  1. Ik vind dit erg waardevolle informatie hartelijk bedankt: ik zit middenin een zoektocht naar een geschikte woning; mijn woning is inmiddels verkocht namelijk

    1. Fijn dat je de informatie zo waardevol vindt! Mochten we je kunnen helpen bij de aankoop van een woning, dan horen we dat natuurlijk graag.

Comments are closed.