open huis

NVM Open Huizen Dag 6 oktober

Zaterdag 6 oktober is het weer zover: de NVM Open Huizen Dag. Dé kans om eens een paar huizen te bekijken. Of je nu ver bent in het oriëntatieproces of pasgeleden bent begonnen, het is eigenlijk altijd een goed idee om eens naar een Open Huizen Dag te gaan.

Een woning bezichtigen…

Voordat je gaat bezichtigen, is het handig om een paar zaken duidelijk te hebben. Allereerst is het heel belangrijk om te weten wat jouw budget is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en raak je niet teleurgesteld als je verliefd bent geworden op een onbetaalbaar huis. Zodra het budget helemaal duidelijk is, kun je beginnen met een wensenlijstje. Onze tip hierbij is om kritisch te zijn, maar wel reëel te blijven. Met te veel wensen op jouw lijstje is die ene droomwoning bijna onvindbaar!

Checklist voor de NVM Open Huizen Dag

Wij houden ervan: lijstjes om af te strepen of juist om aan te vullen. Een checklist meenemen naar bezichtigingen is dan ook altijd een goed idee. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en heb je na de bezichtiging een handig overzicht. Bij een Open Huizen Dag is het praktisch om meerdere kopieën mee te nemen als je naar meerdere huizen wilt kijken. Leg aan het einde van de dag de ingevulde lijstjes eens naast elkaar om verschillen te bekijken. Je kunt zomaar verrassende feitjes ontdekken.

De Open Huizen Dag en een krappe woningmarkt

Heeft een Open Huizen Dag nog wel zin met de huidige schaarste op de woningmarkt? Geen paniek, er zijn nog voldoende huizen te bezichtigen tijdens een Open Huizen Dag! Mocht het nu toch gebeuren dat er voor jou niets tussen lijkt te zitten, kijk dan nog eens kritisch naar jouw wensenlijstje. Misschien is er iets aan jouw wensen veranderd of ben je in de loop van de tijd anders tegen dingen aan gaan kijken. Ook helpt het jou om door de huidige staat van een woning heen te kijken en vooral de mogelijkheden te benadrukken. Met die mogelijkheden voldoet een woning wellicht wél aan al jouw wensen!

Heel veel plezier morgen bij de NVM Open Huizen Dag! We zijn heel benieuwd of jij jouw droomhuis gaat bezichtigen en of je hierna écht niet meer kunt wachten om de volgende stap te zetten in het koopproces. Om nog meer informatie over jouw toekomstige topaankoop te krijgen, kun je onze gratis online aankooptraining volgen. In slechts een uur tijd geven wij jou een kijkje achter de schermen van een makelaar, zodat jij meer inzicht in het onderhandelingsproces krijgt. Laat je niet meer voor de gek houden en volg de online training gratis vanuit jouw luie stoel!

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Één gedachte over “NVM Open Huizen Dag 6 oktober

Geef een reactie