Online huis kopen

Maximale hypotheek voor tweeverdieners gaat in 2018 omhoog!

 

Het is een bekend begrip dat het te lenen hypotheek bedrag de laatste jaren alleen maar lager is geworden. Een ontwikkeling waar huizenkopers niet blij van worden. Maar huizenkopers opgelet! Er is goed nieuws voor tweeverdieners die graag een huis willen kopen! Vanaf 2018 wordt de maximale hypotheek tweeverdieners verruimd.

Hoeveel hypotheek voor tweeverdieners in 2018?

Wanneer tweeverdieners geld willen lenen voor een woning dan mogen zij de lonen niet bij elkaar optellen. Van het laagste inkomen wordt, sinds 2015, 60% meegenomen bij de berekening voor de maximale hypotheek voor tweeverdieners. Minister Dijselbloem heeft een besluit genomen dat het deel van het tweede inkomen, bij de hypotheek tweeverdieners, vanaf 1 januari 2018 wordt verhoogt naar 70%. Deze stijging van 10% komt als geroepen nu de huizenprijzen explosief aan het stijgen zijn.

Waar hangt de hoogte van de maximale hypotheek vanaf?

De maximale hypotheek is geen uit de lucht gegrepen gegeven, maar is afhankelijk van meerdere factoren. Factoren die meespelen zijn het inkomen, de marktwaarde en de hoogte aan schuld die je mag hebben. Het inkomen en de marktwaarde kunnen fluctueren, maar de hoogte aan schulden die je mag hebben is een vast gegeven. Voor iedereen die volgend jaar alleen een huis wenst te kopen wordt de maximale hypotheek verder verlaagd naar slechts 100% van de marktwaarde van de woning. In 2012 was dit nog 106%. Ten aanzien van de hypotheek voor tweeverdieners is er dus een positieve wijziging in aantocht, zij mogen in 2018 namelijk méér lenen.

Goed nieuws over de hypotheek voor tweeverdieners dus! Al ligt 2018 nog even voor ons, het is nu beslist een goed moment om na te denken over een eventuele aankoop. Gebruik de tussenliggende tijd om je te laten informeren over een perfecte aankoop door bijvoorbeeld deel te nemen aan onze gratis online training: “De Gouden Aankooptips”. Of lees onze gratis e-books om gedegen en zeer bruikbare informatie te vergaren, om uiteindelijk een perfecte aankoop te doen. Wij bieden e-books aan met informatie over uiteenlopende onderwerpen, van “Op zoek naar de woning die écht bij je past ”tot “geld besparen bij het aankopen van een woning!”

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie