voordeel aankoopmakelaar

Makelaarsverhalen – Hoe eerdere ervaringen met Libero Aankoop in jouw voordeel kunnen werken

Regelmatig krijg ik de vraag of een aankoopmakelaar wel nut heeft bij de aankoop van een woning. Het gaat dan met name om woningen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Hier moet je je vaak inschrijven voor een woning. Onderhandelen over een huis is niet mogelijk. Heeft het inschakelen van een aankoopmakelaar dan wel zin? Een terechte vraag. Vandaag zal ik je een voordeel van een aankoopmakelaar vertellen, zelfs in een gebied waar de woningmarkt krap is!

Droomwoning gevonden

Een tijdje geleden hielp ik een klant bij het aankoopproces van een woning. De klant was erg enthousiast over deze woning. Dit huis stond toevallig in een wijk waar onze klant zichzelf al tijden zag wonen. Hij wilde de woning dan ook dolgraag aankopen. Er was een prijs overeengekomen en de tweede fase van het aankoopproces was bezig. Ik deed mijn uiterste best om de koop af te ronden. Toen bleek dat er helaas geen overeenkomst zou komen rond de oplevering van de woning, besloten we de koop niet door te zetten. Onze klant was teleurgesteld, uiteraard, maar wel erg dankbaar voor mijn inzet.

Een nieuwe woning

Een halve maand later komt de klant weer bij mij terug. Er stond een nieuwe woning te koop in dezelfde wijk! De klant vroeg mij of ik weer voor hem wilde onderhandelen voor dit huis. Uiteraard accepteer ik dit, maar al gauw blijkt dat de klant zich moet inschrijven voor dit huis. Dit betekent eigenlijk dat ik namens de klant slechts éénmaal een bod mag uitbrengen, direct een eindbod. Het inschrijven op woningen komt vaker voor. Vaak betekent dit dat het gaat om een populaire woning en zijn er veel geïnteresseerden.

Voordeel aankoopmakelaar

Al gauw bleek dat drie kandidaten exact hetzelfde bedrag hadden geboden, inclusief dezelfde ontbindende voorwaarden. Eén van deze kandidaten was mijn klant. Dan komt de verkopende makelaar met het verlossende woord: Onze klant mag de woning aankopen! Hij had de verkopende partij namelijk het advies gegeven om met ons verder te gaan. Dit omdat de verkopende makelaar in het verleden eerder heeft samen gewerkt met Libero Aankoop. Hij vertelde dat hij zulke goede ervaringen had met Libero Aankoop tijdens het aankoopproces. De tweede fase in het aankoopproces verliep de vorige keer deskundig en soepel. Deskundigheid en snelheid is essentieel om de koop ook daadwerkelijk in goede orde af te ronden. Dit had zo’n goede indruk op hem gemaakt, dat hij graag nog een keer wilde samenwerken.
De klant was ontzettend blij met zowel de woning als met ons, hij kon immers de woning aankopen.

Libero Aankoop inschakelen

Ook jij kunt genieten van mijn voordelen als aankoopmakelaar. Of het nu gaat om inschrijven op een huis of het onderhandelen voor een huis, ik kan jou helpen. Profiteer, net als bovenstaande klant, van onze professionele houding. Daarnaast biedt Libero Aankoop jou een volledige service tijdens het aankoopproces. Niet alleen voer ik de onderhandelingen voor jou, maar ik bied je een volledige aankoopbegeleiding. Het aankoopteam schakelt ook een bouwkundig expert en taxateur in. Daarnaast doe ik ook de controle op de koopakte. Zo weet je altijd zeker wat je koopt en kan je met een gerust hart een krabbel onder de koopakte zetten.
Wil je meer weten over de werkwijze van Libero Aankoop? Of wil je ons direct inschakelen? Dat kan! Hopelijk spreek ik je gauw!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Open Huizen Dag, ben jij er al klaar voor? Morgen is het weer zo ver. De NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag staan bij ruim 37.000 woningen de deuren wijd open. Wie weet kom jij jouw droomwon...
Wat doet een aankoopmakelaar? Waarom een aankoopma... Je hebt besloten dat het tijd is om een woning te gaan kopen. Misschien wordt het jouw eerste woning, maar het kan ook jouw tweede of zelfs derde huis...
Makelaarsverhalen: Huis kopen zonder vast inkomen ... Met enige regelmaat krijg ik vragen over een huis kopen zonder vast inkomen. Omdat ik merk dat er veel onduidelijkheid is over krijgen van een hypothe...
Huis kopen zonder kijken: nooit een goed idee Huis kopen zonder kijken een goed idee? Nee. Lees waarom je nooit een huis moet kopen zonder bezichtiging. Blind een huis kopen? In het RTL-prog...