zo-werkt-de-wettelijke-bedenktijd

Makelaarsverhalen – Een populaire woning

De woningmarkt is met name in de grote steden weer erg krap. De meeste woningen staan niet langer dan een week of twee te koop. Een tijdje geleden werd ik opgebeld door iemand die zo’n populaire woning op het oog had. De klant gaf direct aan dat er veel bezichtigingen gepland stonden, maar dat zij wel als een van de eerste aan de beurt was. Of ik namens haar een bod uit wil brengen?

Bieden op huis

Tijdens dit eerste telefoongesprek hebben we besloten om te bieden op het huis. Het bod wat we neer gaan leggen is gelijk aan de vraagprijs, ondanks dat het gaat om een populaire woning. De koper wist dat de kans groot was dat een ander er met de woning vandoor zou gaan. Dit omdat populaire woningen over het algemeen voor meer dan de vraagprijs worden verkocht. Niet voor niets heeft ze zelf ook gedacht om maximaal 5 à 7% boven de vraagprijs te gaan bieden, mocht dit nodig zijn.

Het verlossende woord

Na het neerleggen van het bod gaf de verkopende makelaar aan dat alle bezichtigingen sowieso door zouden gaan. Hij zou pas een reactie op het bod geven zodra het weekend voorbij was en iedereen de mogelijkheid heeft gehad om te bieden op het huis.
De maandag erop kwam eindelijk het verlossende woord: de verkoper gaat akkoord met de vraagprijs!
Zowel onze klant als ik waren blij verrast. We waren er stiekem al vanuit gegaan dat de verkoop van de woning over zou gaan tot inschrijving. De klant hield er zelfs al rekening mee dat ze voor de zoveelste keer in een biedingsoorlog terecht zou komen. Maar niets is minder waar!

Dit is een mooi voorbeeld van een populaire woning die voor de vraagprijs verkocht wordt. Gelukkig zijn er nog steeds situaties waarbij er geen spelletjes worden gespeeld, zoals bij de meeste populaire woningen wel het geval is. Dit laat zien dat er nog hoop is voor de kopers van tegenwoordig. Wil jij graag gebruik maken van een aankoopmakelaar en een huis aankopen voor een bodemprijs? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Één gedachte over “Makelaarsverhalen – Een populaire woning

Geef een reactie