huizenmarkt

Makelaarsverhalen – Pas op voor de druk van de huizenmarkt

Het is geen geheim dat de huizenmarkt alweer een tijdje terug is op zijn oude niveau. Met name in de grote steden staan woningen nog niet eens op Funda voordat het ‘verkochtbordje’ alweer in de tuin staat. Je hebt als koper bijna geen andere keus dan meegaan met de snelheid van de huizenmarkt. Bieden op een huis is een stuk lastiger als je weet dat er nog twintig andere biedingen gedaan gaat worden. Maar is overhaast handelen wel zo verstandig?

Drukte op de huizenmarkt

Door de drukte op de huizenmarkt komt het steeds vaker voor dat mensen de druk voelen om een bod uit te brengen. Ik had laatst een klant die de druk ook goed voelde. Hij vroeg mij om te bieden op een huis, omdat hij zelf het gevoel had er niet tussen te kunnen komen. Hij was immers al een tijdje op zoek naar een nieuw huis. Na een goed gesprek met de klant, heb ik namens hem een bod uitgebracht op de woning.
Een paar dagen later kreeg ik het verlossende woord van de verkopende makelaar. De verkopers hadden onze klant uitgekozen als koper van hun woning. Ondanks de grote hoeveelheid biedingen was het mij gelukt de woning voor onze klant te winnen! Ik verheugde me er al op om onze klant het goede nieuws te kunnen vertellen. Hij had immers een nieuw huis en was winnaar van de biedingsstrijd. Fantastisch!
Maar tijdens het gesprek met de klant verdween mijn enthousiasme al gauw. De klant kwam niet blij over, integendeel zelfs. Het leek wel alsof de klant geschrokken was dat het bod geaccepteerd is.

Nadenken voor kopen

De klant gaf aan toch nog even na te willen denken of hij het huis daadwerkelijk wilde aankopen. Dit is natuurlijk een omgekeerde situatie! Wanneer je gaat bieden op een huis, lijkt het mij niet meer dan logisch dat je goed gaat nadenken voordat je over gaat tot het doen van een bod. Is dit wel jouw droomhuis? Klopt de wijk? Zie jij jezelf hier al wonen? Deze vragen zijn essentieel, al helemaal wanneer het gaat om een uitgave van ruim € 200.000. Een nieuw huis kopen doe je niet binnen een uur. Je neemt de tijd om daar goed over na te denken.

Op zoek naar een nieuw huis

Ben jij op zoek naar een nieuw huis? Bedenk dan van te voren goed welke wensen en eisen jij aan de woning stelt. Want als je gaat bieden op een huis, wil je eigenlijk al zeker zijn dat je daar over 3 tot 5 jaar nog steeds woont. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de woning eerst te gaan bezichtigen. De foto’s op het internet kunnen jou een heel ander beeld geven dan de indruk die je krijgt wanneer je de woning daadwerkelijk binnen loopt. Twijfel je nog over het huis? Plan dan, indien mogelijk, nog een tweede bezichtiging in!
En vergeet niet, er zijn meerdere woningen op de huizenmarkt. Is dit niet jouw droomwoning? Dan is de volgende het wel!

‘Libero Aankoop’ helpt je graag verder met de aankoop van jouw droomhuis. Onze aankoopmakelaars gaan voor jou uitzoeken wat de bodemprijs is. Wil je graag een aankoopmakelaar inschakelen of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Goed nieuws: NHG-grens wordt niet verlaagd! In tegenstelling tot wat er eerder is aangekondigd, gaat de verlaging van de NHG-grens niet door. Deze zou per 1 juli verlaagd worden naar € 225.000, ...
Alles wat jij moet weten over een tiny house kopen... Een tiny house is een compact en vaak (deels) zelfvoorzienend huisje. Het klinkt onwijs Amerikaans en dat is ook zo, want de “Tiny House Movement” is ...
3 valkuilen van het voorlopig koopcontract Je hebt jouw droomhuis gevonden, na de bezichtiging was je nog steeds enthousiast en het is je gelukt een prijs overeen te komen met de verkopende par...
Makelaarsverhalen – Hoe eerdere ervaringen m... Regelmatig krijg ik de vraag of een aankoopmakelaar wel nut heeft bij de aankoop van een woning. Het gaat dan met name om woningen in steden als Amste...