vier tips voor het inrichten van een groot huis

Vier tips voor het inrichten van een groot huis

Heb jij wel eens nagedacht over de inrichting van grote ruimtes? Voor het inrichten van kleine ruimtes zijn ontzettend veel tips, lijstjes en blogs te vinden. Maar hoe gaat dat bij grote huizen in zijn werk? De moeilijkheid van het inrichten van een groot huis wordt echter vaak over het hoofd gezien. Lees snel verder voor vier tips om jouw huis met grote ruimtes goed en sfeervol in te richten.

1. Verdeel de ruimte in zones

Als je een groot huis hebt met bijvoorbeeld een grote woonkamer en -keuken om in te richten, is het handig om de ruimte op te delen in zones. Geef iedere ruimte een doel en start vanuit daar met inrichten. Maak bijvoorbeeld een zithoek bij de tv, een studeerruimte met een boekenkast en een bar dichtbij de keuken. Die ruimtes binnen de ruimte hoef je helemaal niet letterlijk af te bakenen, dit kan je doen door op slimme plekken een plant of accessoire te plaatsen.

2. Kies een eyecatcher

Het huis inrichten kan lastig zijn, zeker wanneer de ruimtes groot zijn en alles mogelijk lijkt. Voor grote ruimtes is het belangrijk om een eyecatcher te hebben die de ruimte op kan vullen. Hierbij kan je denken aan accessoires of meubelen, dus er is keuze genoeg om een sprekende eyecatcher te kiezen. Kies iets wat echt spreekt voor jou. Misschien heb je een familiestuk waar je trots op bent of heb je een prachtige Chesterfield gezien die niet mag ontbreken in jouw interieur. Wat betreft eyecatchers zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Een opvallend schilderij, een hertengewei of een kleed… Kies wat het beste bij jou past!

3. Laat ruimte in huis

Het klinkt gemakkelijker dan het daadwerkelijk is: ruimte laten in huis. Waar het bij kleine ruimtes vaak noodzakelijk is om niet teveel spullen te plaatsen, valt die noodzaak bij een grote ruimte weg. Dat wil echter niet zeggen dat zo’n ruimte helemaal vol moet staan met meubelen en accessoires. Met het creëren van ruimte vestig je de aandacht op al het moois in jouw interieur. Zo krijgt dat mooie kleed de aandacht die het verdient!

4. Kies een kleur en stijl voor iedere ruimte

Wil jij jouw grote woning inrichten volgens de laatste trends? Op het gebied van kleur is er veel mogelijk. De juiste kleur en stijl zijn voor grote en kleine ruimtes enorm belangrijk. Lichte kleuren geven over het algemeen een ruimtelijk beeld, dat is altijd mooi meegenomen in een groot huis. Het voordeel van een grote ruimte is wel dat er veel mogelijkheden zijn wat betreft kleur: ook een donkere kleur op (een deel van) de muur kan erg mooi uitkomen. Een ander belangrijk punt is het creëren van eenheid in de stijl. Kies de juiste elementen om de ruimte in kwestie een geheel te laten lijken.

Heb jij nog meer tips voor het inrichten van een groot huis? Laat het ons weten in een reactie! Juist op zoek naar tips om een klein huis in te richten? Lees dan onze tips.

Jouw interieur voor dat ene mooie grote huis al helemaal uitgedacht, maar ben je nog bezig om die droomwoning te bemachtigen? De aankoopmakelaars van Libero Aankoop kunnen van jouw aankoop een topaankoop te maken. Het is namelijk belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Nu kun je natuurlijk het hele internet afspeuren, maar zou het niet ideaal zijn als je alles binnen een uur te weten komt?

In de gratis online aankooptraining geeft expert Korné Pot jou gouden tips om zelf ook een topaankoop te doen. Wees er snel bij, want vol=vol!

 

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Tijdelijk in het buitenland wonen? Verhuur of verk... Een huis kopen in Nederland brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een voordeel is dat je investeert in eigen vermogen en dat de waarde van het ...
Drie tips bij een verhuizing met overbrugging Ga jij binnenkort verhuizen en heb je een overbruggingsperiode in een ander huis? Dan wil je vast jouw spullen goed inpakken, zodat alles straks nog n...
Alles wat jij moet weten over het overgangsrecht v... Eerder schreven we een blog over soorten hypotheken die je vroeger kon afsluiten, maar nu niet meer. Per 1 januari 2013 bestaat er namelijk nieuwe wet...
Huis inrichten: 5 slimme tips die je moet kennen Een huis inrichten kan een woning maken of breken. Of jij nou tips wil voor een groot huis inrichten of voor een klein huis inrichten, hier ben je aan...