Afbeelding van een rekenmachine met daarop een huisje

Is jouw hypotheekrente ook historisch laag?

De hypotheekrente van hypotheekaanbieders is deze maand alweer verlaagd. De hypotheekrente was de laatste periode al laag en is daarmee nu historisch laag: 2,35% bij een rentevaste termijn van tien jaar. In november 2014 was dit bijvoorbeeld nog 3,0%, en een jaar geleden 3,8%. Als je overweegt te verhuizen, kan het slim zijn om nu een woning te kopen!

Ook is er weinig verschil in rente tussen de verschillende aanbieders. Bijna alle aanbieders hebben de hypotheekrente verlaagd, behalve SNS Bank en Woonfonds. Argenta Woonlife heeft de laagste rente, gevolgd door ASR en Allianz, BLG Wonen.

De rente is zo laag, omdat de Europese Centrale Bank de leningen voor banken goedkoop heeft gemaakt. Dit om de economie te stimuleren. Dit is voor jou als consument dus gunstig wanneer je een woning wilt kopen, want een hypotheek afsluiten is nu relatief goedkoop. Wanneer je momenteel een hypotheek hebt lopen met een minder gunstige hypotheekrente is het soms mogelijk om deze bij jouw hypotheekaanbieder om te zetten naar een gunstigere hypotheekrente. Het is dus handig om dit na te vragen, omdat dit je veel geld kan schelen.

Hypotheekrentes met elkaar vergelijken kan soms lastig zijn; er zijn veel aanbieders en de rentes veranderen vaak. Actuele-hypotheekrente.nl is een handige site om te vergelijken.

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie