Online huis kopen

Huis kopen op Funda: zo worden huizen beschreven

Ben jij je online aan het oriënteren op jouw toekomstige woning? Dan ben je vast al een paar bijzondere huizenbeschrijvingen tegengekomen. Van termen die nauwelijks betekenis hebben tot termen die slim gebruikt zijn om een mankement te verbloemen, je komt het allemaal tegen. In dit blog gaan we dieper in op huizenbeschrijvingen die je tegenkomt als je online een huis gaat kopen. Lees snel verder!

Huizenbeschrijvingen bij online een huis kopen

Op Funda kom je vaak echte makelaarstaal tegen. Soms kun je uit een huizenbeschrijving nog wel halen wat er precies bedoeld wordt, maar vaak wordt het plaatje toch iets te rooskleurig gemaakt. Deze beschrijvingen ben je vast wel eens tegengekomen:

  • Unieke architectuurDan weet je wel hoe laat het is. Je vindt de woning prachtig of je vindt het helemaal niets. Het is in ieder geval zeker dat je niet nog zo’n woning gaat vinden.
  • Karakteristieke woning met originele elementenDeze beschrijving vind je vaak bij oudere woningen, zoals jaren ‘30-woningen of woningen die nog ouder zijn. Die authentieke elementen zijn natuurlijk supermooi, maar vaak mag er ook wel het nodige gerenoveerd worden om aan de hedendaagse woonwensen te voldoen.
  • Een speelse indelingLeuk, zo’n speelse indeling. Maar handig? Waarschijnlijk niet. We begrijpen best dat niet iedere woning dezelfde indeling heeft en dat smaken behoorlijk verschillen. In sommige woningen vind je echter zó’n bijzondere indeling dat je er bijna geen kant mee op kunt.
  • Ruime livingEen living kan natuurlijk gewoon ‘woonkamer’ genoemd worden, maar dat is puur persoonlijke voorkeur. Deze beschrijving is typisch zo’n huizenbeschrijving met weinig inhoud. Ruim is een relatief begrip: wat de makelaar ruim vindt, kun jij vreselijk krap vinden. Dit geldt overigens ook voor begrippen als ‘grote woonkamer’.
  • Van alle gemakken voorzienDat bestaat niet. Heb jij wel eens een woning op Funda gezien die werkelijk van alle gemakken voorzien was? Waarschijnlijk niet. We kunnen ons wel indenken dat er woningen zijn die aan de eisen voldoen die jij stelt, maar echt alle gemakken? Nee, die hebben wij nog niet gezien. Zelfs niet in het lijstje met duurste woningen van Nederland.

Woning kopen op Funda: hoe moet het dan wel?

Wij vinden een huizenbeschrijving goed als het een concrete omschrijving van de woning is. Je hebt er iets aan als in de omschrijving staat dat de woning volledig gerenoveerd is, de isolatie in orde is of dat er door de grote ramen veel lichtinval is. Daarnaast kunnen we je meegeven dat een topaankoop op Funda vaak begint met een huizenbeschrijving die echt over de woning gaat. Gaat de inleidende tekst over de tuin, de directe omgeving of de voorzieningen in de buurt? Dan is het opletten geblazen, want het kan zomaar zijn dat er iets mis is met de woning. Makelaars beginnen namelijk vaak met de sterke punten. Als de directe omgeving een sterk punt is, moet je je afvragen hoe de woning zelf is…

Wil je nog meer tips om een topaankoop te doen? Volg dan onze gratis online aankooptraining. In slechts een uur tijd leer je alles over de huidige woningmarkt en het kopen van een woning. Zo weet je zeker dat jij jouw favoriete woning bemachtigt!

Online aankooptraining
Alle tips en trics voor het kopen van een woning in een uur tijd. Moeiteloos en vanuit huis te volgen.
Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Ben jij al klaar voor de Open Huizen Dag? De eerste NVM Open Huizen Dag staat alweer voor de deur! Deze vindt namelijk plaats op zaterdag 1 april (nee, dit is geen grap). Dit is hét moment om ...
De beste woningsites voor jou op een rijtje Wanneer je op zoek gaat naar een woning, is het een logische eerste stap om eens op internet rond te kijken naar wat het woningaanbod is. De bekendste...
Woning gezocht? Open Huizen Dag op 2 april! Nog een maandje en dan is het weer zo ver; de eerste NVM Open Huizen Dag van dit jaar vindt plaats op zaterdag 2 april. Hét moment om verschillende hu...
Deel de foutste Funda foto’s en win! Op Funda (en andere huizensites) kunnen we de mooiste woningen bekijken. De meeste verkopers doen dan ook hun uiterste best om hun woning zo mooi moge...