bezichtiging

Huis bezichtigen – zo laat je een goede indruk achter

Na uren scrollen vind je de woning van je dromen. Je twijfelt geen moment en maakt direct een afspraak voor een bezichtiging. Al snel krijg je last van zenuwen, want een goede indruk achterlaten is heel belangrijk en vergroot de kans dat jij het huis mag kopen. Geen paniek, wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je een geweldige indruk gaat maken tijdens de bezichtiging.

1. Wees vriendelijk

Misschien een open deur, maar je staat versteld als je hoort hoe veel mensen de verkopers niet even de hand schudden bij binnenkomst. Dit breekt niet alleen het ijs, maar je neemt ook een open houding aan. Dit is weer goed voor jouw gunfactor. Zelf verkoop je jouw huis ook liever aan leuke mensen dan aan iemand waar je geen klik mee hebt.

2.Vind een balans

Het is lastig, maar probeer tijdens het huis bezichtigen een balans te vinden tussen de reacties die je geeft. Te enthousiast zijn werkt averechts voor je onderhandelingspositie, terwijl de woning afkraken je gunfactor negatief beïnvloedt. Een middenweg zorgt ervoor dat je sympathiek overkomt, maar dat het niet ten koste gaat van je onderhandelingspositie.

3. Eerst kijken, dan koffie

Zeg niet meteen ‘ja’ als je koffie wordt aangeboden, maar richt je eerst op de bezichtiging van het huis. Stel, de woning is helemaal niets voor jou, dan wil je waarschijnlijk ook niet onnodig lang blijven. Kijk dus eerst even rond en besluit daarna of je blijft voor koffie.

4. Financiële zaken komen later

Een bezichtiging doe je om een goede indruk te krijgen van het huis. Je bekijkt of dit jouw droomwoning is en proeft de sfeer. Laat gesprekken over financiële zaken en overname van roerende goederen dan ook nog even achterwege. Je kunt altijd later nog de makelaar bellen om het over het prijskaartje te hebben.

5. Trek niet alles open

Het is natuurlijk logisch dat je het huis uitgebreid wilt bezichtigen. Maar er zijn ook grenzen. Het is logisch dat je even een keukenkastje opentrekt, maar overdrijf het niet door elke lade te bekijken. Last but not least, ga voorzichtig om met spullen van anderen. Dan komt alles goed!

Zo bemachtig je jouw droomhuis!

De bezichtiging was een schot in de roos en je wilt de woning graag aankopen. Libero Aankoop kan jou daarbij helpen. Zeker met de huidige krapte op de woningmarkt is het belangrijk om je goed te laten begeleiden. De verkopende makelaar werkt liever samen met een expert dan met een particulier, aangezien hij dan zeker weet dat het traject na de acceptatie van het bod goed en professioneel verloopt.

Bovendien kun jij als je een aankoopmakelaar inschakelt met al jouw vragen bij hem terecht in plaats van bij de verkopende makelaar. Dit scheelt hem veel werk. Met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw kansen om de woning te bemachtigen dan ook aanzienlijk.

Voorkom dat jij jouw droomwoning misloopt! Ervaar de voordelen van de aankoopmakelaar zelf door contact op te nemen met de experts van Libero Aankoop. Wij staan ook ’s avonds en in het weekend klaar om jouw vragen te beantwoorden en snel te handelen als dat nodig is.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

7 tips voor een huis kopen in het buitenland Als je een huis wilt kopen in het buitenland, kan dat verschillende redenen hebben. Wat jouw reden ook is, wij hebben 7 onmisbare tips voor je op een ...
Let op! De fiscale uitzondering van de Starterslen... Het einde van de fiscale uitzondering van de Starterslening is in zicht. Ben jij een starter en wil jij nog graag gebruik maken van deze uitzondering?...
Libero Aankoop vertelt: Tips voor de bezichtiging Twee weken geleden heb je kunnen lezen wat een aankoopmakelaar tot een goede aankoopmakelaar maakt. Nu je deze informatie hebt gekregen, is het tijd v...
Zó bezichtig je een huis op de NVM Open Huizen Dag... Wil je een huis kopen? Dan is de NVM Open Huizen Dag op 30 maart aanstaande hét moment om je te oriënteren. Dit is jouw kans om zonder afspraak vrijbl...