appartement amsterdam

Krijg jij nog wel een huis? De huidige situatie op de huizenmarkt

Er moet snel iets veranderen, anders gaat de huizenmarkt op slot. Voor het eerst in dertien jaar tijd staan er minder dan 100.000 bestaande woningen te koop. Dit komt de prognose voor de woningmarkt niet ten goede, de vraag blijft stijgen terwijl het aanbod daalt. Hoe gaat Nederland dit probleem aanpakken? En vooral: hoe kom jij op deze krappe markt wél aan een woning?

Huidige situatie woningmarkt

In 34 van de 76 regio’s is het aantal woningverkopen gedaald. Waar de koper zicht tien jaar geleden nog in een luxepositie bevond, heeft de gemiddelde consument nu nog keuze uit slechts vijf woningen. Vooral in Amsterdam is de krappe situatie van de woningmarkt duidelijk merkbaar, daar werden 22% minder woningen verkocht. Delft en Leiden zitten daar vlak achter met respectievelijk 18% en 17% minder verkopen. Deze stagnatie is geen goed teken, aangezien het tekort de huizenprijzen flink kan opdrijven. Zeker in de grote steden zijn er vaak veel gegadigden voor een woning en wordt er volop boven de vraagprijs geboden. Het is dan ook belangrijker dan ooit om een goed bod neer te leggen.

Prognose woningmarkt

Om te voorkomen dat de huizenprijzen exploderen en de situatie op de huizenmarkt nog meer verslechterd, zijn er meer woningen nodig. Er is dan ook een record aan nieuwbouwwoningen die op de markt komen: meer dan 33.000 op jaarbasis. Maar helaas is dit nog lang niet voldoende. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er maar liefst 80.000 nieuwe woningen nodig zijn om de prognose voor de woningmarkt te verbeteren. Helaas houdt de slechte situatie op de huizenmarkt voorlopig dus nog aan.

Hoe bemachtig ik dan wel een huis op een oververhitte huizenmarkt?

Kan ik nog wel een huis krijgen? Met de juiste hulp is dit zeker mogelijk. Verdiep je eens in de voordelen van een aankoopmakelaar om jezelf te beschermen tegen de gekte op de huizenmarkt. De kans is groot dat je al snel te veel financiële risico’s neemt, zeker als je een huis gaat kopen in Amsterdam of een andere populaire plaats. De experts van Libero Aankoop kunnen jou goed begeleiden bij het snel neerleggen van het juiste bod afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Maar er zitten nog meer voordelen aan een aankoopmakelaar: je creëert een stukje extra gunfactor bij de verkopende partij. De verkopende makelaar werkt liever samen met een expert dan met een particulier, aangezien hij dan zeker weet dat het traject na de acceptatie van het bod goed en professioneel verloopt. Bovendien kun jij als je een aankoopmakelaar inschakelt met al jouw vragen bij hem terecht in plaats van bij de verkopende makelaar. Dit scheelt hem veel werk. Met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw kansen om de woning te bemachtigen dan ook aanzienlijk.

Voorkom dat jij jouw droomwoning misloopt! Ervaar de voordelen van de aankoopmakelaar zelf door contact op te nemen met de experts van Libero Aankoop. Wij staan ook ’s avonds en in het weekend klaar om jouw vragen te beantwoorden en snel te handelen als dat nodig is.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

De beste voorbereiding voor de NVM Open Huizen Dag Morgen staat de NVM Open Huizen Dag weer op de agenda. De dag waarop je zonder afspraak en geheel vrijblijvend verschillende woningen kunt bekijken en...
Levert een aankoopmakelaar waar voor zijn geld? Je bent op zoek naar een woning. Misschien heb je zelfs je droomwoning al wel gevonden. Dan volgt er een erg spannende tijd, namelijk het onderhandele...
Hoe bepaal ik een goed openingsbod? Wanneer je na (wellicht verschillende bezichtigingen) een huis hebt gevonden dat je zou willen kopen, is het tijd voor de onderhandelingen. Je kunt da...
Makelaarsverhalen: Huis kopen zonder vast inkomen ... Met enige regelmaat krijg ik vragen over een huis kopen zonder vast inkomen. Omdat ik merk dat er veel onduidelijkheid is over krijgen van een hypothe...